Party Report: Hardwell On Air episode 150

Peter Güldenpfennig | 20 januari 2014
party reports


Wat: Hardwell On Air episode 150
Waar: Studio SLAM!FM
Wanneer: Vrijdag 17 januari 2014
Reporter: Shirley van der Bilt
Fotografie: Shirley van der Bilt en Lisa Wals

Voor de fans en liefhebbers van ‘nummer 1 DJ’ Hardwell was het een feestje bij SLAM!FM. Hardwell presenteerde hier de 150e aflevering van zijn radioshow Hardwell On Air en vierde dat met een exclusief feestje. Natuurlijk waren wij daarbij!

Hardwell On Air 150

Vanaf 22.30 uur waren we welkom in de studio van SLAM!FM. Door een hostess van het radiostation werden we vriendelijk ontvangen en voorzien van een drankje. Er was al een klein clubje in de studio (wat voor deze aangelegenheid meer een miniclub was) aanwezig, die onder het genot van muziek aan het wachten waren op Hardwell die om 23.00 uur zou beginnen. Een aantal mensen kwamen na ons de studio nog in, maar al snel was duidelijk dat er maar een kleine groep ( 20 a 30 man) aanwezig was op dit exclusieve feestje. Hardwell kwam met z’n rugtas(!), om 23.00 uur de studio ingelopen en dook meteen achter de draaitafels. Hardwell On Air nummertje 150 was begonnen.

Hardwell On Airco

Het publiek was wat afwachtend en vooral aan het toekijken hoe Hardwell nog geen meter voor onze neus zijn radioshow in elkaar draaide. Tussen de nummers door kwamen van verschillende dj’s zoals Armin van Buuren en Dimitri Vegas & Like Mike, felicitaties binnen voor de 150e aflevering van zijn show. Dannic, Dyro, en Sick Individuals kwamen persoonlijk even langs, en bleven de rest van de avond meegenieten.

Hardwell On Air 150

Hoewel aan het begin van de show het publiek nog een beetje stil stond, kwam daar, nadat Hardwell door de studio riep 'Waarom staat iedereen stil?!', snel verandering in. Het eerste uur van zijn show was hiermee zo voorbij. Maar vanwege deze gelegenheid werd er nog een extra uur aan vastgeplakt. Veel nieuwe nummers knalden door de speakers en het ging dan ook lekker los in de studio. Zo los zelfs, dat het behoorlijk warm was geworden in de studio.'Is dit ‘Hardwell on Airco?', merkte Dyro komisch op. Gelukkig kon je je wijntje, bier of fris laten bijvullen bij de hostess als de warmte je teveel werd. Prima en goed geregeld door SLAM!FM!

Management

Hardwell handtekeningHoewel Hardwell tijdens zijn radioshow druk bezig is achter de draaitafel, mochten fans die toegang hadden gewonnen via SLAM!FM tussendoor toch even met hem op de foto. Wij besloten om met zijn management, die scherp het draaiboek van deze radioshow in de gaten hield, wat te babbelen. Snel werd duidelijk dat, ondanks dat een show voor een groot deel van tevoren al in elkaar is gedraaid (wat ook wel moet, het is immers live) er constant wijzigingen zijn en de tijd nauwlettend in de gaten wordt gehouden. We vroegen dan ook aan zijn management of hij hierna snel weg moest naar zijn volgende gig. Het antwoord was nee. 'Hardwell heeft nu vakantie’. Voor Hardwell betekent dat geen vakantie op een mooi eiland in de zon. In plaats daarvan zit hij constant in de studio te produceren. Hij is namelijk bezig met een eigen album en ook kunnen we een aantal nieuwe collabs verwachten.

Tijd voor de fans

Nadat Hardwell nog één laatste nummertje inzette voor ons, was de heerlijke show van twee uur dan toch echt afgelopen. Hardwell maakte echter geen haast om weg te gaan. Hij nam de tijd om met met de aanwezigen op de foto te gaan en handtekeningen weg te geven. Ook voor Clublife had hij wel even tijd om wat vragen te beantwoorden. Nadat we hem feliciteerden met zijn 150e show vroegen wij hem wat hij dit jaar gaat doen om zijn nummer één positie te behouden. Hardwell zijn antwoord was kort maar krachtig; 'Rammen, gewoon doorgaan met wat ik nu doe'. En terecht, hij bewees ook deze avond dat hij goed is in wat hij doet. Dat we hem dan ook vrijwel zeker beide weekenden van Tomorrowland gaan zien kon Hardwell niet ontkennen.

Hardwell On Air

Daarop aansluitend confronteerden we Hardwell dat wij hem bijna alleen nog maar op grote, bijna massale, evenementen kunnen zien. En dat terwijl hij twee jaar geleden nog regelmatig in onze plaatselijke discotheek draaide. Wij vroegen hem of hij dat laatste af en toe niet mist. Hardwell lachte hierom en zei 'Ja, het is veranderd maar ik draai ook nog steeds in kleinere clubs, vooral in Amerika. Het staat dan wel bomvol, maar ik vind het belangrijk om dicht bij mijn fans te staan.' Met deze woorden sloten wij de avond met Hardwell in de studio van SLAM!FM af. Zijn laatste woorden geloven we, want dat heeft hij deze avond wel bewezen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws