Party Report: BKJN vs. Partyraiser IV

Peter Güldenpfennig | 20 januari 2014
party reports


Party: BKJN vs. Partyraiser IV
Datum: Zaterdag 18 januari 2013
Locatie: North Sea Venue
Naam reporter: Wouter de Vink
Fotografie: Wouter de Vink
Line-up:

Beter Partyraiser (mainstage):
Dj Partyraiser (6 hour set)
vs. Triax
vs. Dr. Peacock
vs. F. Noize vs. Tieum
vs. Day-Mar
vs. Destructive Tendencies
vs. The Vizitor vs. SRB
The Saint
Agressive vs. Defendor
Hosted by: MC Da Mouth of Madness

Beter Hard of Niet:
LIVE: Marcus Decks
LIVE: The Braindrillerz vs. Bit Reactors
Johnny Napalm
The Sickest Squad
X-Mind
Brutal Jesters
The Speed Freak
Le Demonist
Hosted by: MC No-ID
Beter kom je niet uit Italie: 
Tommyknocker
Andy the Core
Mad Dog
Anime
Alien-T (uiteindelijk vervangen door Milito)
Amnesys
Hosted by: MC The Russian

Beter donker dan Licht:
S'Aphira vs. Darkcontroller
Wars Industry
The Outside Agency
Meccano Twins
Al Twisted
Mobius
LIVE: Noisekick
LIVE: Tripped

Harder than the rest

Beter Kom Je Niet heeft de toon voor dit nog prille jaar gezet. Met één van de hardste events die hardcore te bieden heeft was het al weer tijd voor BKJN vs. Partyraiser IV. Vier zalen gevuld met zo’n veertig artiesten en natuurlijk vol liefhebbers. Maar eigenlijk draaide het deze avond maar om één iemand: Partyraiser. The main man himself stond zes uur lang achter de draaitafels, vergezeld door verschillende artiesten die om en om met Partyraiser mochten draaien. En deze artiesten houden wel van het hardere werk.

Waar voor je geld

Vanaf de eerste keer dat dit feest gehouden werd is het altijd uitverkocht geweest en dat was bij de vierde editie niet anders. Logisch, want iedereen die van wat hardere hardcore houdt wilde hier bij zijn. Voor nog geen 30 euro kon je je geluk niet op. Het feest werd, zoals altijd, in North Sea Venue gehouden, een prima locatie. Weliswaar erg afgelegen en de rij die voor de ingang van het industrieterrein stond was erg lang, maar met de locatie zelf is niks mis mee. Door de drukte duurde het even voordat iedereen door de fouillering heen was, maar dat is normaal. Bier was snel verkrijgbaar aan de barren, wc’s waren er genoeg en een klein hapje eten, niet al te uitgebreid, was ook mogelijk. Een kluisje kostte slechts tien euro, inclusief borg. Het geluid en de aankleding waren niet heel spectaculair, maar daar kwamen we ook niet voor. We kwamen vooral voor de muziek, en daar hebben we absoluut geen spijt van gekregen.

De één nog beter dan de ander

Na een kleine tour door heel het pand kwamen we de mainstage-zaal binnen toen The Saint, die voor het eerst in Nederland draaide, het publiek aan het opwarmen was. Daarna kon het feest echt beginnen. Na een kleine voorstelling, met het nodige vuurwerk en een verkleed persoon op stelten die door het publiek heen liep, was het tijd voor de openingsset van Partyraiser. Platen van zijn eigen label, zoals 'Like an Animal' en 'Sentenced', werden al gelijk gedraaid, terwijl deze tracks bij de meeste feesten pas aan het einde worden gedraaid: de toon was dus gezet.

Na de openingsset zou Partyraiser afwisselend bijgestaan worden door dj’s die hij zelf uitgenodigd had. Triax was de eerste. Een mooie afwisseling tussen de sounds van Enzyme en Partyraiser Records. Daarna kwam the Queen of Darkness, Day-Mar, haar kunsten vertonen. De vriendschap tussen die twee was goed te zien tijdens de set. Om 02:15 was het tijd voor een set waar een groot gedeelte van het publiek zat te wachten, waar op internet veel over werd gesproken: Partyraiser vs. F. Noize vs. Tieum. Wow, dit kon echt niet meer overtroffen worden! Tracks als 'La Bomba', 'Coming at you Strong' en 'Superman' werden zonder al te veel breaks en met veel ramwerk aan elkaar gemixt.

Beter Kom Je Niet VS. Partyraiser IV

Vervolgens mochten de mannen van Destructive Tendencies naast hun grote idool draaien. Een hele gevarieerde set, met veel tempowisselingen. Leuk om te zien was dat de eigen mc, Joey Riot, veel interactie met het publiek had. Andy the Core draaide in de Beter Kom Je Niet uit Italië-zaal, dus maakten we een klein uitstapje. Een hele kleine zaal, slechts versierd met een paar lampen en verjaardagsslingers en waar de temperatuur een stuk hoger lag. De dj booth was net groot genoeg voor de apparatuur met dj en wanneer je vooraan stond kon je bij alle knoppen als je dat wilde. Maar ook hier was de sfeer goed en draaide Andy the Core zeer goed. Vooral zijn enthousiasme was aanstekelijk.

Het laatste uur brachten we weer door bij de mainstage, waarbij SRB en The Vizitor samen met Partyraiser mochten afsluiten. Met 'Terror Time' en 'Wreckingcore' werd er zo hard als het maar kon vaarwel gezegd.

Conclusie

Nog nooit zo veel goede sets op een feest gehoord. De sfeer was top en het was te merken dat publiek voor de muziek kwam. De aankleding was voldoende en het personeel was snel en vriendelijk. Jammer dat er geen grote snacks verkrijgbaar waren en dat het geluid achterin bij de mainstage zachter stond. Ook was de drukte in het begin niet te doen, al viel dit voorin de zaal wel mee. Beter Kom Ik Ook volgend jaar.

Plus

  • Top line up
  • Goede sets
  • Leuke sfeer met veel liefhebbers
  • Partyraiser, het draaide tenslotte toch om hem

Min

  • Slecht bereikbaar, vooral met OV
  • Temperatuur Beter Kom Je Niet uit Italië-zaal
  • Geluid mainstage achterin en Beter Hard Of Niet-zaal

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws