Party report: ST8MENT presents Coone Global Dedication [25 januari 2014]

Rick Francissen | 26 januari 2014
party reports


2014-01-25 CoonoWat: ST8MENT presents Coone Global Dedication
Waar: De Effenaar, Eindhoven
Wanneer: Zaterdag 25 januari
Line up: Outlander, Da Tweekaz, Coone, Hard Driver, Phuture Noize, MC Dash
Reporter: Shannon Bontrop

Eind 2013 bracht Coone zijn nieuwe album Global Dedication uit. Ter eren van de release maakt Coone een albumtour en na Orlando (USA), New York (USA) en Tallinn (Estland), zet hij deze Global Dedication-tour voort in de Effenaar in Eindhoven. Ondanks dat er dit weekend veel feesten waren in Nederland raakte het feest uitverkocht en was het publiek ongekend enthousiast.

Locatie

De Effenaar is voor mij bekend terrein, ik was ook aanwezig op de vorige editie van ST8MENT. Bij binnenkomst was alles vrijwel het zelfde als de vorige editie. Op het podium stonden een aantal grote lichten en de welbekende 'S' van ST8MENT hing weer goed in het zicht.

De locatie biedt voor en nadelen. Een groot voordeel is het geluid. Het is duidelijk dat de Effenaar gebouwd is om in te feesten, want het geluid is hard en zuiver. Ook was er, ondanks dat het uitverkocht was, genoeg ruimte om te feesten.

Grote nadelen van de locatie zijn, zoals altijd, de toiletten en de onhandige trap naar de uitgang. Een bezoekje aan het toilet kan je behoorlijk wat kostbare feestminuten kosten.

Vriendelijk personeel

Het personeel in de Effenaar is erg vriendelijk, denkt graag met je mee en gaat erg snel te werk. De garderobe is niet duur en ook de prijzen van de drankjes zijn goed te doen. Zorg wel dat je van te voren voldoende gegeten hebt, want er is op een snoepautomaat na niets te eten. Ook moet je in het bezit zijn van contant geld, want aan de bar kun je niet pinnen. Iedereen die daar - net als ik - niet over na had gedacht, kon bij de ingang van het gebouw pinnen.

Het feest

Net als de vorige editie van ST8MENT had het publiek aanvankelijk erg veel moeite om los te komen. Bij binnenkomst was de zaal nog redelijk leeg en durfde eigenlijk nog niemand een dansje te wagen. Outlander liet zich niet tegenhouden en stond volop te genieten tijdens zijn set.

Om 23:00 was het tijd voor de altijd vrolijke mannen van Da Tweekaz! Zodra de mannen beginnen met draaien kan je niet anders dan lachen. De vrolijke en vernieuwde sound van de mannen zorgde ervoor dat iedereen los kwam. De eerst moves werden gemaakt en de zaal liep langzaam maar zeker vol.

Nu iedereen in de stemming is, is het eindelijk tijd voor de man waar deze avond om draait: Coone! Een aantal van zijn grootste fans heeft zich vooraan verzameld en alle meiden beginnen spontaan te gillen als zijn naam door MC Dash word omgeroepen. Wat ik zelf erg mooi vond is dat ik kon zien dat niet alleen het publiek, maar ook Coone zelf enorm stond te genieten. De glimlach op zijn gezicht was niet weg te krijgen en hij draaide een ongekend goede set.

Zombies

De danseressen kwamen tijdens het nummer zombie killer kruipend het podium op met bebloede en kapotte shirts. Aan het einde van het nummer vielen de dames 'dood' neer en kwam een grote brede man in pak het podium opgewandeld. Hij greep beide dames bij de enkels en sleepte ze het podium af.

Als laatste was het de beurt aan Antoine Kraaij en Marco Spronk, beter bekend als Phuture Noize. Ik heb deze mannen eigenlijk nog nooit horen draaien en had dus ook geen idee wat ik moest verwachten. Ik kan niet anders zeggen dat dit de beste set van de avond was. Ze zetten een ongekend goede set neer en het laatste uur leek dan ook wel heel snel te gaan. De RAW-sound ging langzaam over in een klein beetje hardcore en iedereen gebruikte zijn laatste energie om alles te kunnen geven.

Is het nu al afgelopen?

We moesten er toch echt aan geloven, ST8MENT presents Coone is nu toch echt afgelopen. Iedereen die hoopte snel buiten te staan werd onaangenaam verrast door de eerder genoemde trap naar de uitgang. De indeling van de Effenaar zorgde ervoor dat het bijna onmogelijk was om bij de garderobe te komen. Het personeel werkte zo snel als ze konden en de beveiliging probeerde alles in goede banen te leiden, maar het duurde bijna 45 minuten voordat ik mijn jas in mijn handen had.

Conclusie

Het was een geslaagd feest met erg goede sets. Ondanks een moeilijk start kwam het publiek uiteindelijk goed los en hing er een goede sfeer. Het is jammer van de lange rijen, maar dat is niet een probleem dat zomaar kan worden opgelost. Het personeel speelde er goed op in en de organisatie maakte goed gebruik van de lange rij na afloop. Tijdens het wachten op je jas kon je al namelijk al zien wanneer de volgende editie van ST8MENT plaatsvindt en wie er dan komen draaien: op 5 april gaan onder andere Noisecontrolers, Atmozfears en Audiotricz hun muziek laten horen in de Effenaar. De kaarten voor dit feest zijn al te koop en kosten zoals altijd 15 euro in de voorverkoop.

Plus

  • Goedkoop (€15,00)
  • Goed bereikbaar
  • Goed geluid
  • Goede sets

Min

  • Vroeg afgelopen (04:00)
  • Weinig toiletten
  • Lange rij bij de garderobe na afloop

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws