Party report: X-Qlusive - Brennan Heart [25 januari 2014]

Rick Francissen | 27 januari 2014
party reports


brennan heartWat: X-Qlusive - Brennan Heart
Waar: Heineken Music Hall, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 25 januari
Line up:  Brennan Heart, Adaro, Atmozfears, B-Front, Code Black, Isaac, Luna, Outbreak (live), Zatox, DV8, Crisis Era, Festuca, Nutralizers, RudyLime, Silver Nikan, DL!
Reporter: Wouter de Vink
Fotograaf: Gerard Henninger

Met vele anthems, optredens, een documentaire en heel erg veel hits achter zijn naam, was het eigenlijk niet meer dan logisch dat Brennan Heart zijn eigen X-Qlusive kreeg. Als één van de grondleggers van de hedendaagse hardstyle werd hij op deze avond even flink in het zonnetje gezet door Q-Dance en aanbidders. Voor deze gelegenheid had Brennan Heart een aantal artiesten van zijn eigen WE R-label uitgenodigd, draaiden er een aantal bevriende collega’s waarmee hij samen tracks mee geproduceerd heeft en kwamen er ook nog een paar verrassingen langs. Kortom, het beste wat hardstyle te bieden heeft, gecombineerd met zieke visuals en de akoestiek van de Heineken Music Hall.

Van alle gemakken voorzien

Op deze avond was aan alles gedacht. De locatie is ten eerste goed te bereiken, of je nou met de auto, bus of trein bent. De fouillering ging redelijk vlot en de jassen kon je ook gemakkelijk kwijt. Dit moest dan wel bij de garderobe, want het aantal kluisjes was zeer beperkt. Qua eten en drinken was er van alles en nog wat verkrijgbaar. Van Crystal Clear tot een mojito en van pizza tot een Van Dobben-kroket, en alles wat daar tussen in zit. Toiletten en muntloketten waren er meer dan genoeg. Het personeel zorde binnen mum van tijd voor je drankjes en de kasten van de security waren vriendelijk. De aankleding was zeer goed en de combinatie van de lichten, schermen en discoballen was op veel momenten indrukwekkend. Alle randvoorwaarden waren dus goed. Let’s get this party started.

X-Qlusive Brennan Heart

Verrassing op verrassing

Toen we aankwamen, en dat was wat aan de vroege kant, was alleen de Beatbox geopend. Hier was Rudy Lime al bezig met het verwelkomen van de vroege vogels. Hij liet ons flink in het geheugen graven met zijn early hardstyle-set en kwam met veel platen uit de categorie ‘kennen jullie deze nog?’ (vooral de afsluiter ‘Kicks & Bass’). Na deze set was de Blackbox, de mainstage, al geopend en hier stond Luna het publiek op te warmen.

Om klokslag twaalf uur was het tijd voor de man waar de hele avond om zou draaien: Brennan Heart. In een twee uur durende solo-set kwamen veel van zijn tracks door de jaren heen voorbij. Tijdens deze set kwam de eerste verrassing tevoorschijn en dook Wildstylez opeens naast Brennan Heart op. Zangers Max P (bekend van ‘Fight the Resistance’) en Jonathan Mendalson (zanger van de hit ‘Imaginary’) kwamen ook even optreden, wat zorgden voor een leuke, intieme sfeer.

X-Qlusive Brennan Heart

Daarna was er een kwartier ingeruimd voor the queen of hardstyle. Dana, die door ziekte en omstandigheden haar carrière stop moest zetten, kwam haar gezicht even laten zien en draaiden een aantal gouden oude plaatjes. Isaac kwam vervolgens met een, naar onze mening, wat afgezaagde set met veel breaks en remixen van housenummers. Dit mocht de pret niet breken, want toen kwam Code Black naast Brennan Heart te staan. Hits als ‘Pandora’ en ‘The Record Breaking’ kwamen voorbij in een hele fijne set.

Atmozfears volgde de Australiër op en liet met veel gevarieerde nummers zien dat hij flink aan de weg aan het timmeren is. Samen met de Italiaan Zatox liet Brennan Heart daarna zien waarom die twee zo goed samen gaan, in het optreden en in hun tracks. WE R-talent Outbreak vertoonden zijn skills in een half uur durende set en werd opgevolgd door wat uiteindelijk de beste set van de avond werd. B-Front en Adaro, aangekondigd als de beste dj’s in de wereld door Brennan Heart, kwamen met onder andere met ‘Undiscovered’, maar dit werd overtroffen door de verrassing van de Frequencerz. Zij lieten voor het eerst het Qapital anthem horen, een hele dikke track. De avond werd afgesloten door Brennan Heart zelf met wat hardcore.

X-Qlusive Brennan Heart

Conclusie

Het eerste grote hardstyle feest van het jaar was er weer eentje voor in de boeken. Brennan Heart liet zien waarom juist hij de eer kreeg voor een eigen X-Qlusive. Het was mooi om te zien dat de vriendschap tussen de artiesten er van af spatten. Het ging vooral om de muziek en om het plezier. De Heineken Music Hall was hier dan ook de perfecte locatie voor. Knus, maar toch heel uitgebreid in haar mogelijkheden. Op een paar kleine dingetjes als een gladde vloer en geen bar in de VIP was er niets aan te merken op deze avond, behalve de belachelijke prijs van €2,90 voor een biertje. Dit minpunt is echter te verwaarlozen als we kijken naar de rest van deze prachtige avond.

Plus

  • Goede line-up
  • Intieme, gezellige sfeer
  • Top locatie, ook in voorzieningen
  • Veel (onaangekondigde) verassingen

Min

  • Gladde vloer
  • Geen bar in de VIP
  • Beperkt aantal kluisjes


Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws