Party report: Soenda Indoor [25 januari 2014]

Rick Francissen | 27 januari 2014
party reports


Soenda IndoorWat: Soenda Indoor
Waar: Central Studios, Utrecht
Wanneer: Zaterdag 25 januari
Line-up: Alan Fitzpatrick, Invite, Monoloc, Perc, Truss, O/V/R (live), Mosca, Pony, San Soda, Kontra (live)
Reporter: Denise van Riemsdijk

Soenda is in de loop der jaren echt een begrip worden in de Utrechtse techno scène. Naast het bekende Soenda festival zijn er ook verschillende indoor edities. Wij waren afgelopen weekend bij een van die indoor edities in Central Studio's om verslag te doen van deze eerste editie van Soenda in 2014.

Locatie

Het evenement vindt plaats in de Central Studios. Vanaf het centraal station rijden er constant pendelbussen. Het feest was opgedeeld in twee area's: Roti & Komodo. Roti is voor de deephouse en techhouse en in de Komodo werd de harde techno gedraaid. Beide zalen waren redelijk groot, maar hebben ondansk dit een intieme setting.

Geluid

De bass was overal goed te horen. Vooral voorin de zalen was het geluid erg goed en voelde je de bass door heel je lichaam trillen. Stond je achterin de zaal, dan was het geluid een stuk minder goed. Ook hier was de bass erg goed te horen, maar dit overstemde hier de rest van de muziek.

Service

Gelukkig was de service daarintegen heel erg goed. We hebben nergens in de rij hoeven staan. Zo konden we bij de entree zo doorlopen en werden we binnen no-time gefouilleerd. Ook een kluissleutel hadden we zo op zak en binnen tien minuten stonden al met onze drankjes te genieten van de eerste techno beats.

Goed personeel en een goed systeem dus, maar hier betaalde je ook voor. Het kaartje kostte met alle kosten erbij gerekend namelijk 36 euro. Voor een kluisje betaalde je ook nog eens dertien euro (inclusief vijf euro borg). Gelukkig werd dit een beetje gecompenseerd door gratis wc's, wat tegenwoodig eerder een uitzondering dan een regel is. Consumptiemunten kostte zoals gewoonlijk tweeënhalve euro.

Kwaliteit

Soenda staat gegarandeerd voor kwaliteit. Je merkt dat de organisatie niet meer in de kinderschoenen staat. Goed personeel, korte wachtrijen, genoeg kluisjes, wc's en kassa's zijn duideljk tekenen van een ervaren organisator. Hoewel je als bezoeker ervan uit gaat dat dit allemaal goed in orde hoort te zijn gebeurd het nog al te vaak dat dit soort simpele dingen niet goed geregeld zijn. Soenda geeft zichzelf hiermee een voorsprong.

Sfeer

Gedurende heel de avond was de sfeer ontzettend goed. Iedereen had er duidelijk veel zin in. Er waren dan ook veel mensen die zich hadden voorbereid door neonarmbandjes en lichthandschoenen mee te nemen.

Heel de avond was het in beide zalen goed druk, maar nog wel genoeg ruimte om te kunnen dansen. In de Komodo waren vooral de sets van Monoloc en OVR erg goed. Echte techno, maar wel met genoeg variatie. Wat erg vreemd was, was dat Alan Fitzpatrick zijn set een half uur eerder werd afgekapt voor een onbekende reden.

In de Roti geld hetzelfde verhaal. Iedereen had het prima naar zijn zin en danste lekker op de deep- en techhouse van de verschillende dj's. Vooral bij de set van De Sluve Vos stond de zaal stampvol.

Conclusie

Soenda indoor is zeker de moeite waard om heen te gaan. Met een fijne afwisseling tussen harde techno en deep- en techhouse kun je je op muzikaal gebied altijd vermaken. Soenda is wel wat prijzig, maar hier krijg je dan ook goede service en een dikke line-up voor terug. Een paar minpuntjes zoals het slechte geluid achterin de zaal en de verkorte set van Alan Fitzpatrick zien we daardoor door de vingers.

Plus

  • Gratis wc's
  • Korte wachtrijen
  • Intieme sfeer

Min

  • Geluid was niet overal even goed
  • Hoge prijs
  • Alan Fitzpatrick zijn set stopte een half uur eerder

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws