Party Report: NAAVA Sound Residence

Peter Güldenpfennig | 29 januari 2014
party reports


Wat: NAAVA Sound Residence
Locatie: NAAVA Sound Residence, Melle (Duitsland)
Wanneer: 25 Januari 2014
Line-up: La Fuente, Cruzer en Djane Miss-Glam
Reporter: Etiènne Slijpen en Natascha Kuiper
Fotografie: NAAVA Sound Residence

Een nieuwe ster boven NAAVA Sound Residence te Melle, Duitsland. Na het sluiten van Sfera Grand Club heeft het niet lang geduurd voordat NAAVA Sound Residence intrek nam in het pand. De regio heeft hiermee een nieuwe ster op het gebied van uitgaan erbij. De naam NAAVA is namelijk afgeleid van Stella Nova, dit staat voor het plotseling opduiken van een eerder niet zichtbaar lichtobject. Een spectaculaire naam die samen met het interieur voor de sfeer in de club zorgt.

NAAVA Sound Residence

NAAVA Sound Residence beschikt over 3 zalen: Metropolis (mainroom) waar voornamelijk house gedraaid wordt, Black Moon waar je terecht kunt voor R&B en Memphis Art Club waar je de grootste hits uit de jaren '80 en '90 hoort. Iedere zaal brengt een eigen identiteit en intimiteit met zich mee.

Metropolis

De 12 meter hoge Metropolis-zaal is uitgerust met een geluidsysteem van Funktion One. Met deze kwaliteit geluid klinkt elke set kraakhelder, strak en krachtig.  Je kan gemakkelijk met elkaar praten terwijl je de muziek door je lichaam voelt trillen. In combinatie met de diverse moving heads, lasers, led-walls, co2-blowers, fonteinen en lichtbollen aan het plafond die steeds naar beneden vallen en uit het niets oplichten, wordt de naam NAAVA eer aan gedaan. De aankleding van de zaal is daarnaast zeer modern met strakke lijnen en felle kleuren.

Waar het in vele clubs vaak snikheet is, is NAAVA uitgerust met een uiterst kwalitatief luchtcirculatie systeem. Overal in de club waait een klein briesje, net genoeg om dat kleine beetje verkoeling te bieden.

Naava Sound Residence

Black Moon

De Black Moon-zaal heeft een intiemere uitstraling dan Metropolis door het lagere plafond en de warme aankleding met plafondlampen. Hier wordt voornamelijk r&b, moombahton en hiphop gedraaid.

Memphis Art Club

De derde zaal waar NAAVA over beschikt is de Memphis Art Club. De uitstraling van deze zaal neemt je mee terug naar de '70's en '80’s van de vorige eeuw. De discobollen verwijzen hier bijvoorbeeld naar.

Tevens bevindt er zich op de tweede verdieping naast de Memphis Art Club een bar met de mogelijkheid om even bij te komen van de muziek. Hier wordt rustige chill muziek gedraaid en kan men plaatsnemen in een van de lounges.

Sfeer

Al gelijk bij binnenkomst proef je de sfeer van de club: modern, chique en je voelt dat de kwaliteit hoog ligt. Rond 0.00 uur begint de club ondanks de sneeuwstorm buiten redelijk vol te stromen.

Zoals wij eerder ervoeren in buitenlandse clubs is dat het publiek veel losser op de dansvloer is en ontzettend geniet van iedere track die uit de speakers beukt. Erg mooi om deze gezellige en uitgelaten sfeer te ervaren.

In de mainroom waar wij het meeste hebben vertoefd genoten de bezoekers en wij van de diverse clubbangers die Cruzer draaide. Tussen La Fuente en Cruzer draaide Djane Miss-Glam een korte set die perfect tussen de setjes van de twee heren paste. La Fuente weet in ieder geval het publiek goed mee te krijgen. Met afwisseling tussen latin-house en de hardere edm-tracks krijgt hij de energie uit de zaal naar boven. Ook zien we de bekende hartjes die gevormd worden door verschillende handen uit het publiek.

Wanneer La Fuente omstreeks 3:30 uur zijn set afrond neemt dj Cruzer het roer weer over. Aan hem de taak om de avond waardig af te sluiten.

Entrance & drinks

Zoals op de site van NAAVA Sound Residence te vinden is, is de entree gratis. Diverse bekende dj’s zoals Fedde Le Grand, Danny Avila, Dyro, Blasterjaxx, Thomas Gold, La Fuente enzovoort hebben de club allemaal al aangedaan.

Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een drankkaart, op deze kaart zit een bedrag van 50 euro. De bezoekers dienen deze kaart goed te bewaren anders betalen zij sowieso het volledige bedrag. Bij het verlaten van de club dien je namelijk het afgetekende bedrag op de kaart te betalen aan de kassa. Deze manier van betalen vonden wij erg gemakkelijk, je loopt namelijk niet de hele avond met je portemonnee in je handen en het barpersoneel hoeft geen geld te wisselen wat een snellere service betekent. Een nadeel is dat je weinig kijk hebt op je eigen uitgaven waardoor de kaart wel eens sneller vol raakt dan gedacht.

De drankprijzen vielen ons ook niet tegen. Voor een Grey Goose met Sprite betaalden we €4,50, een bierflesje van 0,35 cl kostte ons €4,50 en voor frisdrank betaalden we €2,-.

Naava Sound Residence

Vip mogelijkheden

De club beschikt tevens over vele privilege mogelijkheden. Zo bevinden zich in elke zaal een aantal te reserveren tafels waarbij de Black Moon en de Metropolis ook nog beschikken over een Vip Area. De Metropolis had zelfs een STAR VIP, dit is de VIP area die zich achter de Dj in de hoofdzaal bevindt.

Bereikbaarheid en parkeren

NAAVA Sound Residence ligt in Melle (Duitsland) vlakbij Osnabrück aan de E30 (die doorloopt in Nederland als de A1), zo'n 100 km over de grens bij Enschede. Door de gunstige ligging op het industrieterrein van Melle, nog geen 500 meter van de snelweg, is de club gemakkelijk te vinden.

Conclusie

Bij NAAVA staat kwaliteit hoog in het vaandel en de club is van alle moderne technieken voorzien. Vriendelijk personeel, een super Funktion One geluidssysteem en de verschillende muziekstijlen zorgen ervoor dat er een heerlijke sfeer hangt. Daarbij staat er iedere week een bekende headliner geprogrammeerd, dus wat ons betreft is het bezoeken van NAAVA Sound Residence absoluut de moeite waard.

Plus

  • Moderne uitstraling
  • Diverse zalen met verschillende stijlen muziek
  • Goed geluid
  • Luchtcirculatie is prettig

Min

  • Met de drankkaart heb je weinig zicht op je uitgaven
  • Mocht je de drankkaart kwijt raken betaal je het volledige bedrag van 50 euro

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws