Party report: Next Feel the Sound (3rd edition) [1 februari 2014]

Rick Francissen | 3 februari 2014
party reports


nextWat: Next Feel the Sound (3rd edition)
Waar: Avenue Theater, Breda
Wanneer: Zaterdag 1 februari
Line-up: Roog, Ralvaro, La Fuente, Riley Reeves, Silva Vieira, MC Apster
Reporters: Etiènne Slijpen en Natascha Kuiper
Fotograaf: Marcel van Dorst

De derde editie van Next Feel the Sound belooft na de eerder uitverkochte eerste en tweede editie wederom een knallend feest te worden. De tickets voor deze editie waren ruim een week van tevoren uitverkocht. Een teken dat het concept aanslaat en toekomst heeft. Met enkele gevestigde namen als La Fuente, Roog en Ralvero staat er wederom een strakke line-up die verder aangevuld is met upcoming talenten als Riley Reeves en Silva Vieira. Mc Apster zou de gehele avond hosten.

Club Rouge

Met Mysterious Red als thema en het al rode uiterlijk van het Avenue Theater krijgt de avond een mysterieus rood tintje. Silva Vieira gekleed in het rood opent de avond met een rustig setje om het al aanwezige publiek (overwegend rood gekleed) op te warmen. De visuals en lichteffecten zijn op dit moment nog volledig rood gekleurd.

[fbalbum url="https://www.facebook.com/media/set/?set=a.623302017706747.1073741870.456000131103604&type=3" limit=12]

Wanneer Riley Reeves de dj booth betreedt komt er al wat meer afwisseling in de kleur van de lichteffecten. Het lijkt of de organisatie bij elke dj set iets meer wil geven qua visuals. Ook Riley draait net als Silva met veel drums in zijn set. Wanneer Grandmaster ROOG het overneemt vliegt de eerste confetti door de lucht en gaan de lasers voor het eerst aan. Ook de C02 blowers mogen voor de eerste maal deze avond hun werk doen . Enkele bekende platen passeren de revue zoals 'Song 4 Unity (we need more love)', iets dat perfect past bij dit feest met een publiek waarvan de leeftijd 23 jaar en ouder is. Als hoogtepunt ervoeren wij La Fuente die perfect inspeelde op zijn publiek. Door vocals te gebruiken uit wat oudere platen en deze te mixen met de nieuwste beats kreeg hij het publiek in vervoering. Vooral bij de vocals 'Sweet Dreams' ging het publiek volledig uit zijn dak. Ralvero zette hierna de avond in een stijgende lijn door en brak de tent volledig af met zijn hardere stijl van draaien.

Next Feel the Sound

Line up & programmering

Op de line up stonden vanavond enkele bekende namen als Roog, Ralvero en La Fuente aangevuld met Riley Reeves en Silva Vieira. De organisatie heeft dit keer de programmering heel strak in elkaar gestoken aangezien er bij iedere artiest een schepje qua tempo en beleving bij kwam. Waar het op editie twee na de vrouwelijke dj’s ietwat inzakte liet de derde editie enkel een stijgende lijn zien. Enigzins werden wij verrast door het onbreken van een mc. Helaas kon Mc Apster niet aanwezig zijn in Breda wegens een dubbele boeking.

Prijzen

Tickets konden worden aangeschaft in de voorverkoop voor 17,50 per stuk exclusief fee. Er vond geen deurverkoop plaats aangezien de derde editie van Next negen dagen voor het evenement al uitverkocht was.

Overige prijzen

Next Feel The SoundAan de bar kon er betaald worden met muntjes, deze muntjes konden worden aangeschaft voor twee euro per stuk. Voor fris en bier betaalde je 1 muntje, wijn 1,5 muntje en verschillende mixdrankjes 3 muntjes. Voor de garderobe moest er één euro per item betaald worden. De toiletten waren daarentegen wel gratis te gebruiken.

Tweede editie versus derde editie

Next Feel the Sound 3th edition heeft zeker weten de tweede editie overtroffen. De puntjes van kritiek die wij hadden tijdens de tweede editie zijn opgepakt en verbeterd. Zo zat de programmering beter in elkaar, was er een extra bar om drankjes te halen en ook een Vip deck was aanwezig. We kunnen dus stellen dat de organisatie goed bezig is en blijft verbeteren. De mannen hebben daardoor weer een puike clubavond neergezet. En Next Feel the Sound is dan ook niet meer weg te denken uit de Bredase edm-scene.

Plus

  • Vip deck
  • Gezellige sfeer
  • Bacardi Bar
  • Line up & programmering

Min

  • Hitte op het vip deck en de bovenverdieping
  • Betaald parkeren in centrum Breda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws