Party report: Hard Bass [1 februari 2014]

Rick Francissen | 3 februari 2014
party reports


hardbassWatHard Bass
WaarGelredome, Arnhem
Wanneer: Zaterdag 1 februari
Line-up: Bass Modulators, Atmozfears, Max Enforcer, Frontliner, Coone, Noisecontrollers, Code Black, Psyko Punkz, Brennan Heart, Ran-D, Hard Driver, Wild Motherfuckers, Adaro, Phuture Noize, Titan, Minus Militia, DV8
Reporter: Wouter de Vink
Fotograaf: Wouter de Vink

Er zijn twee indoor feesten die je als hardstyle liefhebber ooit eens meegemaakt moet hebben: één daarvan is Hard Bass. Een met een dikke 30.000 man volgepakt voetbalstadion-event waar verschillende dj’s in teams performen. Gooi daar nog eens een flinke aankleding en lichtshows boven op en gaan met die banaan. En zo was Hard Bass: Exploration er weer eentje voor in de boeken.

Voorzieningen

Zo veel mensen op een aantal vierkante meter huishouden is natuurlijk een hele grote opgave. Toch liep alles vrij gesmeerd. De vele tourbussen en auto’s vol met feestgangers zorgden wel voor wat vertraging, maar dat hoort erbij. Binnen kon je een kluisje voor €12,- (inclusief borg) al voor de security-check huren. Door de breed opgezette fouillering kon je binnen no-time naar binnen lopen. Munten waren op veel plaatsen verkrijgbaar en ook waren er naast de al aanwezige toiletvoorzieningen extra wc’s bijgezet; meer dan genoeg dus, maar het was wel een eindje lopen. Ook voor een beetje eten kon je op meerdere plekken terecht. Niet alleen in de ring van het stadion maar ook op de mega dansvloer kon je snel een biertje kopen bij de bar. Toch blijven de trappen van het GelreDome erg glad als er eenmaal wat bekertjes op liggen, er gingen aardig wat mensen op hun plaat, maar dat kan wel eens gebeuren.

Exploration

Het blijft indrukwekkend wanneer je het GelreDome aan het begin van de avond binnenkomt. Je loopt de trap af en het uitzicht is niet normaal dik, al die mensen en lichten. Om maar te zwijgen over het podium. Toen we binnenkwamen was het eerste team, Team Green, al begonnen. Hiervoor had Geck-o het publiek al opgewarmd, maar dat hebben we dus net gemist. MC DV8 was onze host van de avond en zou aan elk team zijn steentje bijdragen. Team Green bestond dit jaar uit Atmozfears, Bass Modulators, Max Enforcer en Frontliner. De beuk werd er al vroeg ingegooid, want de laatstgenoemde sloot zijn liveset zelfs af met de hardcore edit van ‘Melodyman’.

Team Blue werd geformeerd door de Code Black, Coone, Noisecontrollers en Psyko Punkz. Deze veteranen wisten het publiek goed te vermaken door veel af te wisselen met nieuwe tracks en bekende platen zoals ‘Break the Show’ en ‘Pandora’. Dit zorgde voor een intieme, gezellige sfeer bij het publiek in Arnhem, en dit bleef de rest van de avond ook zo.

Hierna was het tijd voor het volgende team: Team Yellow, bestaande uit Brennan Heart, Hard Driver, Ran-D en Wild Motherfuckers. Hard Driver mocht dit jaar het anthem voor Hard Bass maken, dus bij opkomst van de dj’s werd er een flinke show, inclusief vuurwerk, neergezet op zijn track ‘Exploration’. De wisselwerking tussen Brennan Heart, Hard Driver en Ran-D was erg leuk om te zien, vooral omdat zij vrijwel nooit (gedeeltelijk) samen draaien en dat ging hen erg goed af. Na de liveset van Wild Motherfuckers (oftewel de Italianen Zatox en Tatanka) was het alweer tijd voor het laatste, en ook gelijk het hardste team.

Team Red is de naam: Adaro, Phuture Noize, Titan en Minus Militia vulden de laatste twee uur van de avond voor ons in. Na de opening ‘My Angel’ werd er behoorlijk gevarieerd qua trackkeuze met veel nieuwe nummers. Adaro nam zijn teamgenoten mee op sleeptouw en het enthousiasme van Titan was erg aanstekelijk, die man kon geen moment stil staan.

Hard Bass 2004

Het laatste half uur was voor de mannen van Minus Milita. Crypsis, Radical Redemption en Chain Reaction hebben de hardste set ooit op Hard Bass neergezet. Met veel edits van hun eigen tracks wisten ze het publiek met herkenbare, nieuwe muziek op te zwepen. Bij de laatste twee tracks werd het GelreDome flink afgebroken, onder andere door de ‘The Record Breaking (Minus Militia Hardcore Edit)’.

Conclusie

Hard Bass: Exploration valt niet in een paar woorden te beschrijven. Elk jaar overtreft het evenement zich zelf. Over het algemeen zijn (minstens) drie dj’s al te veel achter de draaitafels, maar Hard Bass weet zich daar leuk in te onderscheiden. Qua aankleding en show is het de laatste jaren ook erg vooruit gegaan. Staat Hard Bass in 2015 ook weer op onze agenda? Jazeker, we kijken er nu al naar uit. Nagenieten van Hard Bass: Exploration is al mogelijk. Organisatie b2s heeft alle livesets al op hun Soundcloud staan.

Plus

  • De locatie, wij houden van het GelreDome
  • De aankleding, zowel de stage als de verlichting
  • De muziek, het was goed te merken dat de dj’s al een tijd uitkeken naar Hard Bass

Min

  • Gladde trappen, als je niet uitkeek lag je zo op de grond

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws