Party report: Exclusive performance: Chuckie

Peter Güldenpfennig | 4 februari 2014
party reports


Party: Exclusive performance: Chuckie
Locatie: The VIP Room
Date: 2 februari 2013
Line-up: Chuckie
Reporter: Anna Zhuravel

Na Dirty Dutch in Heineken Music Hall had dj Chuckie amper tijd om bij te komen. De dag daarna moest hij weer een dj-booth in, dit keer in de Rotterdamse club The VIP Room. Hoewel dit feest op een zondag viel, draaide Chuckie zoals gebruikelijk voor een volle zaal. En hoe: heel anders dan wij van hem gewend zijn.

Iedereen mag een VIP zijn

The VIP Room bevindt zich in hartje Rotterdam. Gelegen tussen dure boetieks past het prima in het straatbeeld, zowel qua naam als qua uitstraling. Het motto van de club is dat iedereen zich wel eens een vip mag voelen. Deze ervaring mag dan ook meteen bij de ingang beginnen. Om bij de voordeur van The VIP Room te komen moet je namelijk een rode loper op en een beveiligingsscan door. Een paradetrap leidt je naar de garderobe en de clubruimte. Garderobe is overigens gratis en snel: precies zoals het hoort bij een vip-gelegenheid.

De clubruimte is klein, maar voorzien van alle gemakken. Een grote ovale bar met snelle en vriendelijke bediening, tafels waar je lekker tegenaan kunt leunen, krukken, bankjes, zachte zithoeken, een dj-booth en een extra vip-ruimte achterin. Dit allemaal uitgevoerd in Oosterse stijl: zachte materialen, donkere kleuren, rode verlichting en hier en daar wat boeddha’s. Veel bewaking houdt de boel goed in de gaten en maakt de vip-entourage tegelijkertijd af. Het plafond vormt ook een onderdeel van het decor. Voorzien van ronde led-lampen die alle kleuren van de regenboog kunnen aannemen, is het al een lichtshow op zich.

Met al het meublement blijft er vrij weinig dansvloer over in de club, die hiermee niet geschikt is voor meer dan 1000 man. Aan de andere kant draait het bij The VIP Room vooral om luxe en comfort.

Betaalbare luxe

Ondanks de naam en de entourage blijft het uitgaan in The VIP Rooms betaalbaar. Een ticket voor het feest met niemand minder dan dj Chuckie kostte 17,50 euro in de voorverkoop. Voor een vip-plek betaalde je 50 euro.

Ook de barprijzen zijn te doen. Voor een biertje betaal je 2,80 euro. Een flesje water kost 2,70 euro en voor 3,90 euro heb je een Red Bull. Daarnaast is er meer dan genoeg keuze aan sterke drank in alle prijscategorieën. Zoals het bij een vip-locatie hoort, worden consumpties in glas geschonken, op Red Bull na. Daar krijg je wel een rietje bij.

Wil je je net iets meer VIP voelen dan de rest, dan kun je ook een tafel reserveren. Dan ben je voorzien van je eigen zachte zithoek en persoonlijke bediening. Om van deze luxe gebruik te mogen maken, moet je wel 2 flessen sterke drank of 2 flessen champagne bestellen.

Publiek als onderdeel van het decor

Tijdens de feestavond leek het alsof de bezoekers bij het clubdecor hoorden. Het publiek was enorm kleurrijk en de meeste mensen waren zeker de rode loper voor de clubingang waard. De kledingvoorkeuren van de dames lagen veelal bij jurken en rokken: vooral strak en kort. Daarbij mochten blote benen, torenhoge hakken, met zorg aangebrachte make-up en mooi geföhnd haar natuurlijk niet ontbreken. Eén en al genot voor de mannen, die zelf overigens ook netjes waren gekleed: hippe gympen, stoere spijkerbroeken, dure t-shirts en ga zo door. Sommigen hadden zelfs een pak aan.

DJ Chuckie VIP Room

R’n’b throwback

Rond elf uur waren er al aardig wat vip's in The VIP Room. Steeds meer bezoekers stroomden binnen. Een dj draaide oude r’n’b-klassiekers, zoals 'Pon de Replay' van Rihanna en 'Never Leave You' van Lumidee: een throwback voor het volwassen publiek en onbekend muzikaal terrein voor de nieuwe generatie clubbers.

Degene die speciaal voor de set van dj Chuckie waren gekomen, hadden de meester van dirty house rond een uur of twaalf in de dj-booth verwacht. Dit bleek een foute inschatting te zijn. Om twaalf uur nam een andere r’n’b’-dj de draaitafels over. Hij zette vooral in op de populaire nummers van de afgelopen paar jaar, zo nu en dan afgewisseld met latin-beats en wat reggaeton.

Ook om één uur was er nog geen Chuckie te bekken. Een nieuwe dj wisselde zijn voorganger af. Uit de net iets te hard afgestemde speakers klonk nog steeds r’n’b’, dit keer gemixt met wat oldschool hiphop, en vooral dancehall en reggaeton. Rond een uur of twee kregen we een beetje het gevoel dat we een greatest hits-concert van Rihanna hadden bijgewoond.

Desalniettemin zette de muzikale keuzes van de dj's de bezoekers wel aan het dansen. Naarmate de avond vorderde en meer consumpties waren genuttigd, werd er steeds meer geswingd en geschud op de dansvloer, vooral op de reggaeton en overige Zuid-Afrikaanse beats. Het led-plafond wisselde steeds van kleur en knipperde met de muziek mee. Het werd inmiddels flink benauwd op de volle dansvloer, en om het publiek af te koelen werd er zo nu en dan co-2 de zaal in geblazen.

Chuckie: een veelzijdige dj

Iets over twee verscheen dj Chuckie eindelijk in de dj-booth. Het duurde nog wel een halfuur totdat hij volledig geïnstalleerd was en de draaitafels overnam. Chuckie opende zijn set met zijn hit 'Crash the Party', uiteraard met de plafondlichtshow, co-2-kannon en confetti. Op de propvolle dansvloer gingen alle handen de lucht in.

Na de veelbelovende set-opening was er de rest van de nacht weinig house te bekennen. Chuckie, die voor het laatst vier jaar geleden in Rotterdam heeft gestaan, koos blijkbaar toch voor de publieksvoorkeuren. Deze nacht zette hij het vooral in op de funky-dancehall-reggaeton-hoe je het ook wilt noemen-gekke-beats met zo nu en dan stevige electro-breaks. Heel wat anders dan hij liet horen tijdens Dirty Dutch. De muziek bonsde keihard uit de luidsprekers. Wat voor de één eentonige muzikale herrie was, zette de ander aan het dansen tot de vroege ochtenduren. Chuckie zelf had in ieder geval duidelijk zin in deze performance.

Tegen een uur of halfvier begon het publiek langzaam uit te stromen. Degene die nog niet verzadigd waren bleven nog even hangen en lieten zich tot een uur of vijf lekker gaan op de funky beats van dj Chuckie, die voor de zoveelste keer succesvol zijn muzikale veelzijdigheid demonstreerde. Zowel voor hem als voor de bezoekers was dit een geslaagde avond, wat wel een kwestie van smaak is natuurlijk. Eén ding is duidelijk: mister Dirty Dutch is in Rotterdam nog altijd van harte welkom.

Plus

  • Snelle bediening
  • Mooie interieur
  • Goed beveiligd
  • Snelle garderobe
  • Gratis parkeren in de buurt na 23.00

Min

  • Slechte ventilatie
  • Geen aparte rookruimte

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws