Party report: Hard Bass (2) [1 februari 2014]

Peter Güldenpfennig | 6 februari 2014
party reports


hardbassWatHard Bass
WaarGelredome, Arnhem
Wanneer: Zaterdag 1 februari
Line-up: Bass Modulators, Atmozfears, Max Enforcer, Frontliner, Coone, Noisecontrollers, Code Black, Psyko Punkz, Brennan Heart, Ran-D, Hard Driver, Wild Motherfuckers, Adaro, Phuture Noize, Titan, Minus Militia, DV8
Reporter: Stan Klein Gunnewiek
Fotograaf: Wouter de Vink

Hard Bass, een van de kroonjuwelen van evenementen organisatie b2s werd ook dit jaar weer gehouden in de GelreDome in Arnhem. Het jaarlijks terugkerende evenement heeft een ander concept dan het doorsnee (indoor)feest, de line-up is namelijk opgedeeld in vier teams die naast hun draaiwerk als team ook een live-act leveren. Ieder team draait twee uur in totaal en de eer om het feest te openen was dit jaar aan niemand minder dan Geck-o/Geck-e.
Hard Bass 2004

GelreDome

De thuisbasis van voetbalclub Vitesse wordt jaarlijks omgebouwd tot evenementenhal voor Hard Bass, er gaan trailers vol materiaal voor de verlichting en het geluid naar binnen om de bezoekers van Hard Bass te laten genieten van een knallende show. De GelreDome ligt net buiten Arnhem en is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer.

Ontvangst

Na eerdere fijne ervaringen met het b2s vip-arrangement kon dit natuurlijk niet overgeslagen worden op Hard Bass. Een aparte ingang, een gratis locker en vip-zitplaatsen zijn enkele onderdelen van het vip-arrangement op Hard Bass. Bij aankomst op het terrein stond al direct een kleine tent met een bord VIP/GUEST/ARTIST, hier werden de bandjes aan de personen verstrekt en werd men doorverwezen naar de beveiliging voor controle.

Na de controle stond er een man of 4/5 personeel om je door te verwijzen naar de derde etage waar de vip-voorzieningen en de kluisjes te vinden waren. Op de tweede verdieping was continu personeel aanwezig om de deuren open te doen als je de 'normale' gang op wou om eten en drinken te kopen. Het arrangement geeft behoorlijk voldoening, zeker gezien het prijsverschil van slechts 20 euro.

Warming-up

Geck-o/Geck-e had de eer om dit jaar Hard Bass op te warmen voordat de teams hun bommen los lieten in de GelreDome, hij draaide van 22.00 tot 23.00 uur. Tijdens zijn set liep de GelreDome al aardig vol, in afwachting van de opening met Team Green.

Anthems

Dit jaar was Hard Driver verantwoordelijk voor maar liefst 4 anthems, elk team kreeg een anthem aan de hand van de stijl van het team. De opening van elk team ging dan ook gepaard met haar anthem, en tezamen met het vuurwerk was de show geweldig tijdens elke opening!

Teams

Dit jaar stonden de teams in de volgorde van 'euforische hardstyle' naar 'rawstyle'. Team Green was het eerste team dat achter de draaitafels plaats mocht nemen, Atmozfears, Bass Modulators, Max Enforcer en Frontliner hebben dan ook een heerlijke set weggegeven om de avond mee te beginnen. Na platen als ‘This is the edit’ van Atmozfears & Audiotricz en ‘Feel Good’ van Audiotricz & Bass Modulators werd het stokje overgedragen aan Team Blue. Team Blue bestond dit jaar uit Code Black uit Australië, Coone uit België, Noisecontrollers die eerder deze week zijn nieuwe album ‘All Around’ aankondigde en de Psyko Punkz.

Team Yellow, gevormd door Brennan Heart, Hard Driver, Ran-D en Wild Motherfuckers mocht vervolgens het tempo omhoog slepen. Het was vooral bij dit team erg goed te merken dat de mannen de platen op elkaar hadden afgestemd en samen hebben toegeleefd naar deze editie van Hard Bass, ze wisten dan ook heerlijk het tempo op te bouwen waar Wild Motherfuckers nog even een laatste tikje gaf voor het dan echt tijd was voor het laatste en tevens hardste team van de avond; Team Red.

Team Red was op papier en in het Gelredome het hardste team, er werden een aantal nieuwe platen gedraaid maar ook was er ruimte voor talent. Caine met 'Requital' werd gedraaid en een Typhoon met 'Cop Killa' klapte ook snoeihard door de speakers! Adaro, Phuture Noize en Titan hebben dan ook een ongelofelijk toffe set gedraaid als voorbereiding op de lang verwachte live act van team Red: Minus Militia!

Minus Militia

Minus Militia, bestaande uit Chain Reaction, Crypsis en Radical Redemption, draaide de hardste set ooit op Hard Bass: Exploration. Ze hebben dan ook aan alle verwachtingen voldaan met de platen die gedraaid werden. Er kan niet anders gesproken worden dan van drie helden, deze mannen hebben Hard Bass: Exploration fenomenaal afgesloten.

Plus

  • VIP Ingang bij binnenkomst terrein
  • Gratis kluis bij VIP arrangement
  • Luxe behandeling VIP gasten
  • Teams erg goed op elkaar afgestemd

Min

  • Drukte op bepaalde plekken

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws