Party report: Contra w/DJ W!LD [7 februari 2014]

Rick Francissen | 10 februari 2014
party reports


contraWat: Contra w/DJ W!LD
Waar: Perron, Rotterdam
Wanneer: Vrijdag 7 februari
Line-up: DJ W!LD, Nino & Frankie, Gustav Goodstuff, Elie Dorsman
Reporter: Jan Geleijns

Contra is een maandelijks terugkerend fenomeen in Rotterdam. Organisatoren Nino&Frankie combineren een internationale headliner met regionaal talent. Voorheen werden deze feesten altijd in Toffler gehouden, maar sinds een tijdje is het de beurt aan Rotterdams eigen bunker: Perron.

De Technobunker

Perron (voluit Cultuurpodium Perron) staat in de volksmond ook wel bekend als de technobunker. En dat is niet voor niets. Van buiten is vrij weinig te zien van wat zich binnen afspeelt. Dranghekken om de rij geordend te houden leiden je naar de ingang van dit voormalig postgebouw. Er staat een lange rij voor de ingang. Voorverkoop en deurverkoop zijn gemengd. Het heeft helaas een halfuur geduurd voordat we binnen waren, maar gelukkig heerst binnen een ongecompliceerde ‘ondergrondse’ sfeer. De muren zijn een uithangbord voor lokale graffiti-artiesten. Zo is er een artistieke impressie van de Roland 909 op de muur bij de muntverkoop te bewonderen. Binnen treffen we naast de dj-booth twee grote schermen waar absurde projecties op getoond worden. Zo komen er af en toe twee semi-naakte bodybuilders voorbij die op de beelden uitgebreid hun lichaam showen. Het toegevoegde element hiervan was voor ons vrij onduidelijk, maar het toverde af en toe wel een lach op je gezicht. Wanneer je even genoeg hebt van het dansen kun je achter in de zaal op je gemak plaatsnemen op een aantal banken en al zittend van de muziek verder genieten.

Vision Acoustics

Update: anders dan dat we eerder vermelden is het geluidssysteem in Perron niet een Funktion One-systeem maar een systeem van Vision Acoustics. Zij hebben onder meer ook het systeem geleverd aan La Rocca in Antwerpen. Onze welgemeende excuses voor deze fout!

Vernieuwende House

‘Contra brengt vernieuwende house naar Rotterdam’, valt op de website van Perron te lezen. Ditmaal is het geen tijd voor snoeiharde techno, maar voor zoete houseklanken van Nino&Frankie en consorten. Bij binnenkomst stond het in Rotterdam studerende talent Eli Dorsman achter de draaitafels. Op dat moment was de zaal nog erg leeg, ook al deed de rij buiten anders vermoeden.. Tijdens de set van opvolger Gustav Goodstuff stroomde het publiek langzaam binnen en begon de sfeer ook toe te nemen. Tegen de tijd dat de headliner zich achter de booth klaarmaakte, werd er druk gedanst en ging men overal in de zaal aardig los.

DJ W!LD

DJ W!LD, de Franse headliner van de avond, begon zijn set stevig. Gedurende de avond draaide hij een gevarieerde set, maar de beuk was, op uitzondering van een aantal rustmomenten na, toch altijd aanwezig. Dit overigens tot groot genot van het publiek, die na de rustmomenten telkens weer driftig aan het dansen sloegen. Daarnaast greep de Fransman ook de kans om nummers van zijn nieuwe album te gehore te brengen. Nino&Frankie, tevens de mannen achter Contra, sloten de avond na DJ W!LD geleidelijk af.

De toiletjuffrouw

Het is misschien overdreven om in een partyreport over de toiletjuffrouw te schrijven, maar de goedlachse en altijd vrolijke toiletjuffrouw Connie verdient anders. We denken dat we voor veel club- en festivalbezoekers spreken als we zeggen dat de meeste toiletjuffrouwen nooit echt onze beste vrienden worden. Het zijn vaak zure tantes, die je uitgebreid in de gaten houden. Connie is anders en is daarbij echt een essentieel onderdeel voor de sfeer van de club. Ze is vrolijk, heeft een uitgebreid assortiment aan snoep, ze lacht veel en mocht je de behoefte voelen kun je gerust een goed gesprek met haar aangaan.

Prijzen

Contra Members betalen een bedrag van 7,50 euro in de voorverkoop. De presale voor niet-leden bedraagt 9,50 euro en de kaarten aan de deur zijn iets aan de hoge kant met 13,50 euro. Puur op de line-up afgaande was een deurprijs van 10 euro wat reëler geweest. Daarnaast dient men voor drankjes eerst muntjes bij de muntenbalie te halen. Een muntje kost 2,50 euro. Voor een zo’n muntje heb je het welbekende biertje, fris of een raketje (ijsje). Voor andere dranken dien je uiteraard meer te betalen. Daarnaast is het mogelijk om een kluisje te huren voor 2 euro, hetzelfde bedrag tel je neer om de gehele nacht naar het toilet te mogen zonder steeds te hoeven betalen.

Conclusie

De rij was helaas erg lang, en de deurprijs ietwat aan de hoge kant, maar eenmaal binnen zat na een langzame opbouw de sfeer er goed in. Zeker toen de Franse headliner van de avond DJ W!LD de booth betrad om zijn kunsten te tonen en het publiek zijn danslust de vrije loop liet gaan. En uit het dikke geluidssysteem klonk deze Fransman nog eens extra prettig.

Plus

  • Goed geluidssysteem
  • Gezellig publiek
  • Goede line-up

Min

  • Erg lange rij bij de ingang
  • Hoge deurprijs

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws