Party report: Awakenings Eindhoven [8 februari 2014]

Rick Francissen | 11 februari 2014
party reports


Wat: Awakenings Eindhoven
Waar: Klokgebouw, Eindhoven
Wanneer: Zaterdag 8 februari
Line-up:  Ben Klock, Chris Liebing, Egbert, EL-P & Makcim, Gregor Tresher, Hector, John Digweed, Joris Voorn, Karenn, Karotte, Loco Dice, Marcel Dettmann, Marcel Fengler, Pan-Pot, Secret Cinema, Speedy j, Tachini
Reporter: Rick Francissen
Fotograaf: Rick Francissen

Bij sommige feesten ben je van tevoren al bijna verzekerd van een goede avond. Buiten de line-up met een paar van de grootste techno-namen uit de wereld liet Awakenings ons ook, door middel van foto’s, weten dat we aan lichtshows geen tekort zouden krijgen. Tel daarbij op de industriële uitstraling van het Klokgebouw en je hebt de perfecte setting voor een geweldig techno feest.

De avond begon al goed toen we in de trein werden we vergezeld door meerdere reizigers naar Awakenings. Iedereen had er duidelijk zin in en kreeg ook steeds meer energie naarmate we dichterbij kwamen. Toen we de trein uitstapten en de bass door de muren van het Klokgebouw hoorden dreunen konden we helemaal niet meer wachten om naar binnen te gaan.

Ervaren organisatie

Eenmaal binnen in een ongeordende maar snel doorstromende rij via de security konden we direct een kluisje halen voor maar vijf euro. Er waren namelijk elektronische kluisjes die je met een code open kon krijgen. Zo hoefde je geen borg te betalen en achteraf geen sleuteltje terug te brengen. De methode riep echter wel wat twijfels bij ons op toen we later op de avond bezoekers hoorden klagen over hun leeggeroofde kluisje.

Verder was alles goed geregeld door Awakenings. Gratis wc’s, vriendelijk personeel, voldoende bars en een flyer met daarop de plattegrond en timetable van het feest gaven tekenen van een ervaren organisatie.

Een muzikale techno-achtbaan

De eerste zaal waar wij naar binnen liepen was zaal X. Deze zaal kenmerkte zich door de harde techno die Ben Klock aan het draaien was. Wij vonden dit wel iets te hard om mee binnen te komen dus besloten gelijk door te lopen naar de grootste zaal waar Joris Voorn vrolijke, maar voor zijn stijl zeker harde muziek draaide. Een perfecte opwarm set voor wat ons de rest van de nacht nog stond te wachten.

Ondertussen was het in zaal X tijd voor de volgende artiest. Het licht ging uit, er was geen muziek en veel rumoer overstemde de muziek die vanuit de andere twee zalen doorklonk. Toen gingen alle led-schermen aan en een zware bass trilde door je lichaam. Een duistere en meeslepende intro van Marcel Dettmann werd helaas wel een beetje verpest door de harde muziek die uit de andere zalen kwam, maar dat vergaten we snel toen er een strakke beat bovenop de bass kwam. De hele zaal ging uit zijn dak en als klap op de vuurpijl begonnen ook de led-schermen te bewegen met daarachter de lichtgevende letters van Awakenings.

Kort daarop waren we toch wel een beetje moe door Marcel Dettmann zijn set en daarom besloten we het even wat rustiger aan te doen in de derde zaal waar op dat moment Gregor Tresher en Karotte een back-to-back set draaide. In deze donkere ruimte met in het midden verlichtte muren was het ook behoorlijk druk. Wilde je een mooi plekje tussen de lichten, dan moest je jezelf overgeven aan een klein stukje ruimte. Na daar even te hebben genoten van de toch wel harde set van de Duitsers was het weer tijd om terug te gaan naar de grote zaal, want hier was het bijna tijd voor de intro van Nederlands trots Speedy J.

Knallend hoogtepunt

Wij waren zeker niet de enigen die de opening van de Electric Deluxe-voorman wilde bijwonen want werkelijk heel de zaal was gevuld. Loco Dice verliet onder luid gejuich het podium en maakte plaats voor de volgende dj.

‘Awakenings, are you ready for some firework?’ was het eerste wat we hoorden na deze korte stilte. Het bekende vuurwerk dat op elk Awakenings feest te zien is was duidelijk iets waar veel mensen met ons op aan het wachten waren. De opbouwende muziek en de afwachtende spanning uit de zaal ontlaadde zich toen het vuurwerk werd ontstoken. Gillende vuurpijlen vlogen van voor naar achter en van links naar rechts door de zaal tot deze werden afgesloten door een paar knallende vuurpijlen op de beat. Dit hoogtepunt van de nacht werd voorgezet met de harde en industriële techno van Speedy J.

Awakenings Eindhoven

Een korte pauze

Van dansen op harde muziek wordt je moe en daarom zochten we even een plek op waar we even de ruimte hadden om uit te rusten. Bovenin zaal X was hier de perfecte ruimte voor. Een galerij met uitzicht over de zaal en de prachtige lichtshow. Buiten de bewegende led-schermen waren nu ook lasers aangezet die zorgden voor een mooi effect.

We hebben even gestaan met genoeg ruimte en frisse lucht, maar besloten toch nog even te gaan zitten in de ‘chill-ruimte’ bij de kluisjes. Hier waren een aantal picknicktafels neergezet en kon je je ook even kon afsluiten van de harde muziek.  Net zoals de rest van nacht bleek ook hier dat iedereen het beste met elkaar voor had. Nergens hebben wij agressieve mensen, ruzies of opstootjes gezien, iets wat op grote evenementen zoals deze vrij uniek is. Beveiliging was dan ook alleen aanwezig om toe te zien op de veiligheid van de bezoekers.

Hard, harder, hardst

De tijd vloog voorbij en voor wij het wisten werden de laatste dj’s verwelkomd op de stages. Chris Liebing, Pan-Pot en Marcel Fengler draaiden allemaal in hun eigen stijl de beste nummers uit hun collectie. Pan-Pot was nog het meest rustige wat muziek betreft. Vermoedelijk daarom was deze zaal ook goed gevuld tijdens de laatste uurtjes.

Ook Chris Liebing wist de grote zaal goed vol te houden. Zware baslijnen, schelle hi-hats en bovenal dreunende kicks zorgden ervoor dat ook hier iedereen zijn laatste greintje energie uit zich kon stampen.

Tot slot was er zaal X met Marcel Fengler. Deze zaal was rond deze tijd alleen bestemd voor de echte die-hards. Het tempo van de muziek lag hier zeker een stukje hoger dan in de andere zalen. Dit zag je ook wel terug in de halfgevulde zaal. Net als in de grote zaal bij Chris Liebing waren er lasers en led-schermen in overvloed. Zo ook aan de pilaren midden in de zaal.

Kwaliteit

Sommige feesten blijven langer in je geheugen hangen dan de ander. Wellicht door de goede muziek, gezellige sfeer of de mooie lichtshow. Awakenings wist deze elementen allemaal te combineren en zo te zorgen voor een techno feest van de beste kwaliteit. De ervaren organisatie liet wellicht een steekje vallen bij de veiligheid van de kluisjes, maar dit werd ruim gecompenseerd door de strakke service van de rest van het feest. Kortom, Awakenings Eindhoven is een feest om alvast in je agenda voor volgend jaar te zetten, want dit moet je een keer hebben meegemaakt.

Plus

  • Strakke organisatie
  • Mooie lichtshows
  • Vuurwerk
  • Waanzinnige line-up
  • Goede sfeer

Min

  • Systeem elektronische kluisjes
  • Geluid uit verschillende zalen overspoelde elkaar af en toe

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws