Party report: SPLASH, Brazilië [9 februari 2014]

Peter Güldenpfennig | 12 februari 2014
party reports


Party: SPLASH
Locatie: Leme beach, Rio de Janeiro, Brazilië
Naam reporter: Lobke Ruijs
Fotografie: Lobke Ruijs
Line-up: Gustavo Tatá (Residente), Pedro Piu (D-edge/Breakz), Rafa Canholato (Funk The Chic)
Datum: 9 Februari 2014

Sunday afternoon feeling

Stel je eens voor: 35 graden, een heerlijke zon, een briesje vanaf de zee, mooie mensen om je heen, een koel drankje binnen handbereik en dat allemaal op de zondagmiddag. Perfect toch? Nou ja, er ontbreekt nog één ding zou ik zeggen: een fijne muziekje op de achtergrond. Gelukkig, ook in Rio de Janeiro weten ze hoe het werkt. De organisatie van SPLASH zorgde hiervoor en bood haar publiek een heerlijke afsluiting van het weekend.

Splash

Entree

Bij binnenkomst is het ietwat rommelig, deels is dit ook wel typisch Braziliaans, maar we vinden het een beetje onvriendelijk overkomen. Terwijl mijn naam op de lijst opgezocht werd, kwamen er mensen tussendoor een uitgebreid praatje maken waardoor ik minstens tien minuten heb moeten wachten. Uiteindelijk heb ik zelf m’n naam op de lijst gezocht. Verder stond van tevoren aangegeven dat een kaartje –indien je op de lijst stond- 20 reaal was (ongeveer 7 euro), maar we moesten 22 afrekenen, wat uiteindelijk 23 werd aangezien ze geen wisselgeld hadden. Verder viel me op dat het vip-bandje en het gewone bandje dezelfde kleur hadden, waardoor ineens iedereen, of eigenlijk juist niemand, een vip werd. Een erg trage start dus.

Locatie

Eenmaal binnen, of eigenlijk nog steeds buiten, zat de sfeer er wel gelijk goed in. De locatie, een klein strandtentje aan Leme beach had een luxueuze uitstraling. De licht witte gordijnen aan de rand van het strandtentje flaneerde zachtjes in de wind wat een chique sfeer gaf aan het geheel. De grote banken die “binnen” stonden en de houten tuinset buiten paste bij het geheel en gaven een prima gelegenheid om je even terug te trekken. De dansvloer was bij aankomst nog wat leeg, maar er werd zeker niet stil gestaan.

Line-up

Tijdens onze binnenkomst stond er een vrolijke dame achter de draaitafel: Rafa Canholato. Haar funky beats maakte het publiek duidelijk erg vrolijk. Rond een uurtje of 19.00 wordt het iets drukker op de dansvloer, de mensen komen een beetje los en de dj werkt daar enorm goed aan mee en speelt hier goed op in. Er worden gekke dansjes bedacht door het publiek, maar je merkte wel dat het publiek er na een tijdje een beetje klaar mee was. Gelukkig na niet veel later de volgende DJ het over.

Pedro Piu neemt de decks over en schakelt om naar tech-house. Een erg goede keus; het publiek kan dit ook zeker waarderen en is weer volop op de dansvloer te vinden. Met uitzicht op de zee en een ondergaande zon was dit een perfecte invulling op de zondagavond qua sfeer betreft.

Faciliteiten

De faciliteiten kunnen echter nog veel verbeterd worden. Ten eerste was er geen toilet aanwezig bij de strandtent, er moest gebruik gemaakt worden van het openbaar toilet een stukje verderop. Verder was er niet goed over de hongerige maag nagedacht. Het feestje duurde van 14:00-22:00 uur, maar buiten de sushi die besteld kon worden bij de buurman, was er geen eetvoorziening aanwezig. Mensen moeste het feestje dus verlaten indien ze honger kregen en dan maar weer terug komen. De drankjes waren daarentegen wel prima, goed koud en de prijs was Hollands-goedkoop. Voor ongeveer 2 á 3,50 euro kreeg je een biertje en wat fris kon je al voor omgerekend ongeveer 1,75 euro scoren.

Conclusie

Een prima afsluiter voor je weekend. Er zijn zeker verbeterpunten op het gebied van service en faciliteiten, maar het concept van fijne muziek op je zondagmiddag was zeker geslaagd!

Plus

  • Fijne sfeer
  • Mooie locatie
  • Betaalbare drankjes
  • Leuk concept
  • Chique aankleding

Min

  • Deurbeleid was erg traag
  • Ticketprijs was veranderd bij aankomst
  • Het bezoekersaantal viel tegen
  • Geen toilet op locatie
  • Schraal aanbod aan eten
  • Honden en (kleine) kinderen aanwezig op het feest

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws