Party report: Avicii [22 februari 2014]

Peter Güldenpfennig | 23 februari 2014
party reports


Wat: Avicii
Waar: Ziggo Dome, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 22 februari
Line-up: Avicii, Oliver Heldens
Tickets: €47,50 (excl. servicekosten)
Reporter: Ruben de la Fonteijne

Avicii True Tour

Met een uitverkochte Ziggo Dome leek het verstandig om vroeg richting Amsterdam te vertrekken. Na anderhalf uur wachten gingen om 18:00 uur dan eindelijk de deuren open. Gelukkig was er goede begeleiding en een goede doorloop richting de ontvangsthal. Nadat de eerste bezoekers al halve liters bier hadden besteld, stond in de zaal Josefin Rosén plaatjes te draaien. De lichten waren nog aan, de muziek stond niet hard. Een goede sfeer om op te warmen.

Rond de klok van 19:15 uur was hij daar: Oliver Heldens. De achttienjarige Rotterdammer die in het voorprogramma van Avicii stond. De muziek stond inmiddels goed hard, waardoor de eerste feestgangers flink los gingen.

Toen werd het stil en donker, waarna de melodie van ‘Hey Brother’ te horen was. Met luid gejuich werd Tim Bergling (a.k.a. Avicii) verwelkomd in de overvolle Ziggo Dome. Met een set waarin alle tracks van het album True voorbij kwamen, was het een groot feest. Hard meezingende fans en veel, heel veel dansende mensen.

Iets voor 23:00 uur leek het feest te zijn afgelopen. Mensen keken elkaar aan en vroegen hardop of het nu was afgelopen. Toch niet. Als afsluiter was er natuurlijk nog dé hit van afgelopen zomer: ‘Wake me up’. Nog één keer helemaal los.

Etenstijd

‘Deuren open: zes uur’, zo was te lezen in de informatiemail die vooraf werd gestuurd door Mojo Concerts. Wilde je voor de drukte uit, dan moest je er zeker voor vijf uur zijn. Gelukkig was er genoeg mogelijkheid om nog een flinke maaltijd naar binnen te werken in de Ziggo Dome. Belegde broodjes en patat, iets waar je de meeste mensen niet over hoort klagen.

Claim your spot

Dat was de grootste sport van de hele avond. Doordat de Ziggo Dome volledig was uitverkocht (binnen twaalf minuten!), stond je met ongeveer vier mensen op een vierkante meter. Dan waren er ook nog mensen die constant heen en weer liepen om drinken te halen. De kunst was dus zeker om je eigen plek te bemachtigen en vooral te behouden. Het liefst met zoveel mogelijk ruimte zodat er mogelijkheid was om te dansen.

Controle

Zoals bij iedere show in de Ziggo Dome werd iedereen gefouilleerd. Blijkbaar ging er toch iets mis. Recht voor mijn neus stond een groep jongens pillen uit te delen. Later bleek het ook de gewoonste zaak van de wereld te zijn om midden in de mensenmassa een sigaret op te steken. Hallo, beveiliging? Nergens te vinden. Nou oké, alleen aan de rand van de zaal.

Conclusie

Avicii’s True Tour was zeker de moeite waard. Het was soms vechten voor je plek, maar los gaan was goed mogelijk. Dit is iets wat je niet wilde missen. Blijkbaar dachten heel veel andere mensen er ook zo over; ook op 23 februari was de Ziggo Dome volledig uitverkocht.

Plus

  • Goed voorprogramma
  • Geweldige sfeer
  • Mooie lichtshow
  • Goede doorloop van ingang naar zaal
  • Bereikbaarheid Ziggo Dome

Min

  • Té druk
  • Geen controle op dansvloer

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws