Party report: Up close & personal with Joseph Capriati [28 februari 2014]

Rick Francissen | 1 maart 2014
party reports


Joseph CapriatiWat: Up close & personal with Joseph Capriati
Waar: Toffler, Rotterdam
Wanneer: Vrijdag 28 februari
Line-up: Joseph Capriati, Boris Ross, Flink
Reporter: Rick Francissen
Fotografie: Rick Francissen

In Nederland mogen we in onze handen wrijven met alle grote artiesten die wekelijks te vinden zijn op onze feesten. Toch zijn er altijd een aantal grote namen die maar eens in de zoveel tijd naar Nederland komen, omdat ze het gewoonweg erg druk hebben met de wereld overvliegen. De Italiaanse Joseph Capriati is hier een goed voorbeeld van. Op vrijdag 28 februari bezocht hij Toffler, een betrekkelijk kleine locatie in Rotterdam. De naam ‘Up close & personal’ was dan ook zeker goed geplaatst voor deze avond.

Schijn bedriegt

Op voorhand hadden we al verwacht dat het drukke nacht zou worden in de smalle tunnel onder het Weena in Rotterdam. Toffler was volledig uitverkocht en besloot gelukkig om vijftig kaarten minder in de verkoop te doen aan de deur, om zo de drukte nog enigszins in toom te houden.

32014JosephCapriatiClublifeedm

Bij aankomst leek de drukte heel erg mee te vallen. In minder dan vijf minuten waren we binnen en werden we geholpen door het vriendelijke personeel. Vervolgens liepen we de trap af naar beneden en keken we de tunnel in. Een enorme rij voor de enige muntjesbalie zorgde voor wat opstopping en vertraging aan het begin, maar keek je verder, dan zag je een goed gevulde club die al helemaal warmgedraaid was door Boris Ross en Flink.

Goed van start

Direct nadat we onze spullen in een kluisje hadden gedaan, muntjes hadden gekocht en een drankje hadden besteld, was het tijd voor Joseph Capriati om de decks voor de rest van de nacht over te nemen. Met zijn opening hield hij zich zeker niet in, want de techno die hij uit de speakers knalde was direct op een goed tempo en met een stevige kick.

12014JosephCapriatiClublifeedm

Het was duidelijk dat dit het moment was waar iedereen voor was gekomen, zo hoorden we luidkeels gejuich voor de drops en gingen er veel armen de lucht in op de juiste momenten. Het publiek was enorm enthousiast ondanks de toch wat te beperkte beweegruimte. Juist daarom besloten we evenals een paar anderen een wat rustigere plek achterin de club, naast de bar te zoeken.

Jong vs oud

Vooral op deze plek viel de grote verscheidenheid aan leeftijden op. Een groot deel van de jongeren danste hard op de inmiddels iets rustigere techno, terwijl de wat oudere feestgangers rustig stonden mee te swingen op de muziek. De verbazing over de manier van dansen van de jongeren werd door enkele ouderen duidelijk geuit. Zo zagen we iemand met een figuurlijke open mond staren naar iemand die helemaal uit zijn dak ging en hoorden we een ander zeggen dat die jongeren allemaal veel te snel gaan en wat rustiger aan moeten doen. Bijzonder om dit verschil tussen de generaties zo duidelijk naar voren te zien komen op een avond als deze.

Goede opbouw

De drukte bleef gedurende de hele nacht aanhouden in Toffler. Zelfs voor de wc moest je soms vijf tot tien minuten in de wachtrij staan. Dansruimte was ook lastig te vinden, maar ondanks deze minpuntjes bleef het merendeel van de bezoekers gewoon aanwezig. De set van Joseph Capriati heeft hier ongetwijfeld invloed op gehad. Hij begon hard, gaf daarna iets meer rust in de muziek en koos daarna weer zijn beste nummers uit om heel de club uit zijn dak te laten gaan. Juist op het moment waarop de meeste mensen moe begonnen te worden, koos hij een aantal hits die de aandacht weer vast wisten te grijpen. Zo draaide hij onder andere ‘Chocolate’ van Sam Paganini en eigen tracks van zijn soloalbum 'Self Portrait'.

22014JosephCapriatiClublifeedm

Geslaagd feest

Up close & personal deed zijn naam eer aan door een grote artiest zoals Joseph Capriati in een intieme club als Toffler neer te zetten. Hoewel de club niet echt geschikt is voor een grote menigte was de sfeer erg goed. Joseph Capriati heeft in ieder geval met zijn set bewezen dat hij nog een keer terug mag keren naar Nederland, maar dan liever in een andere club met een intieme setting. Op 18 april zal hij in ieder geval te zien zijn in de Gashouder en op 28 en 29 juni kun je hem vinden op het Awakenings Festival.

Plus

  • Vriendelijk personeel
  • Goede sfeer
  • De muziek

Min

  • Lange wachtrijen bij muntbalie en wc's
  • Te weinig beweegruimte

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws