Party report: Transistor [1 maart 2014]

Rick Francissen | 2 maart 2014
party reports


Wat: Transistor
Waar: Cruise Terminal, RotterdamTransistor
Wanneer: Zaterdag 1 maart 2014
Line-up: Jeff Mills, Derrick May, Juan Atkins, DJ Rush, Trade (Blawan & Surgeon) Octave One, Patrice Baumel, Abstract Division, Patriarch Conflicts, Alden Tyrell
Reporter: Celina Sevenhuijsen

Voor de echte kenners was dit een hele bijzondere avond. De geschiedenis en toekomst van techno stond vanavond in Cruise Terminal. Dj’s van toen en nu kwamen samen op 1 maart bij de eerste editie van Transistor. Het enthousiasme stroomde er dan ook vanaf, aangezien er om 22:00 al een rij stond.

Opening

De organisatie liet via social media een dag van tevoren weten dat er een uur voordat het feest officieel zou beginnen nog kaarten verkrijgbaar zouden zijn aan de deur. Veel mensen maakten dan ook gebruik van deze mogelijkheid en het was vanaf de opening al gezellig binnen. De bezoekers waren vrolijk en vriendelijk en het leek alsof iedereen bevriend was met elkaar. Er was veel beveiliging aanwezig, maar deze hebben dan ook een rustige avond gehad met deze plezierige mensen.

Sfeer

Vanaf 23:30 werd de Cruise Terminal langzaam steeds meer gevuld met gezellige mensen. Het was duidelijk dat iedereen kwam om te genieten. Door de aankleding van het feest was het duidelijk dat de nadruk lag op de muziek. De aankleding was precies goed, er was niet teveel poespas. Er werd veel gebruik gemaakt van lichten en lasers en dat was meer dan genoeg.

DJ’s

De dj’s die vooral veel reacties uitlokten bij het publiek waren Juan Atkins en Derrick May. Er werd veel gefluit, gejoeld en geklapt en zo zette Derrick May ook nog even de muziek plat om het publiek extra op te hypen. Er hing een geweldige sfeer en iedereen had het naar zijn zin. Vanaf 03:00 uur begon Jeff Mills te draaien en was het tijd voor de hardere techno. Het was een avond waar het leek dat niemand kon stoppen met dansen.

Evenwicht

Helaas was er op het hele feest geen eten te vinden, terwijl veel mensen daar wel behoefte aan hadden. Na zoveel dansen krijgt iedereen natuurlijk honger en deze kon helaas niet worden gestild. Na 04:00 was er ook een storing waardoor het niet meer mogelijk was om te pinnen, waar veel mensen last van hadden. Voor de rest was het een topfeest. Je werd snel geholpen bij de bar, het personeel was vriendelijk en eigenlijk alle bezoekers ook. Was je je eigen vrienden kwijt, dan had je zo weer nieuwe vrienden gevonden waar je mee kon genieten. Ondanks de mindere punten was het feest goed in evenwicht.

Conclusie

Wat de organisatie met dit feest wilde overbrengen is goed gelukt: het laten zien waar de muziek vandaan komt. Het was zeker een succesvolle avond en is voor herhaling vatbaar.

Plus

 • Leuk publiek
 • Goede bereikbaarheid locatie
 • Veel parkeergelegenheid
 • Goede doorstroming
 • Goede muziek
 • Goede sfeer

Min

 • Geen eten aanwezig
 • Drukte bij de toiletten
 • Moeilijk betalen in verband met storingen
 • Drukte bij muntenpunten
 • Geen age coins bij de sigarettenautomaten

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws