Party report: XXlerator carnaval [1 maart 2014]

Rick Francissen | 3 maart 2014
party reports


XXlerator CarnavalWat: XXlerator carnaval
Waar: The Matrixx, Nijmegen
Wanneer: Zaterdag 1 maart
Line-up: Coone, Donkey Rollers, B-Front, Deepack, Radical Redemption, Panic vs Kasparov, Adrenalize, Waverider en Devon K.
Reporter: Shannon Bontrop
Fotografie: Organisatie

XXlerator is een bekend concept van Club Matrixx in Nijmegen. Om de zoveel tijd zit er een thema aan de feesten vast. Na XXlerator Sinterklaas, XXlerator XX-mas en XXlerator RAW was het nu tijd voor, hoe kan het ook anders, XXlerator Carnaval!

De Matrixx

Als partyliefhebber kom ik op veel verschillende locaties maar op één of andere manier was dit de eerste keer dat ik kennis maakte met de Matrixx. Ik moet toegeven, ik ben behoorlijk onder de indruk. De indeling van de locatie is erg logisch en ook de stage en decoratie door de zaal heen paste goed bij de sfeer van het feest. Parkeren kon om de hoek en de entree was erg snel en professioneel. Warm zal het waarschijnlijk altijd blijven tijdens het feesten maar voor de mensen die op het balkon stonden te kijken was de temperatuur precies goed.

Carnaval

Het thema Carnaval gaf iedereen een goed excuus om toch eens verkleed naar een feest te gaan. De hele avond heb ik gelachen om de meest originele kostuums die ik voorbij heb zien komen. De één kwam als wortel voorbij springen terwijl twee dames verkleed als politieagentes boeven aan het vangen waren. Er was duidelijk werk van gemaakt om goed voor de dag te komen. Niet voor niets trouwens, want de organisatie had een wedstrijd uitgeschreven via Facebook. Wie zich het mooist of origineelst had verkleed won namelijk twee tickets voor XXlerator Outdoor op 10 mei. Vijf mensen werden halverwege de avond blij gemaakt met de tickets.

Lalalala… Je bedoelt BOEM BOEM BOEM!

Wie op zoek was naar traditionele carnavalsmuziek was op de verkeerde party. Op een paar speciale carnavals edits en de introductie van de dj’s na was het enkel hardstyle, raw en hardcore wat gedraaid werd.

Toen ik binnen kwam was Waverider, verkleed als Popeye, net begonnen met draaien. Waar het normaal wel even duurt voor de zaal vol is, stond nu al de hele zaal vol. De sfeer was relaxt en de muziek euforisch. Een warming up was niet echt nodig want iedereen stond al vanaf moment één los te gaan en gek te doen.

Na Waverider was het tijd voor de Deense Adrenalize. Ondanks dat hij niet bekend was met de Nederlandse traditie verscheen ook hij in een kostuum, de 17-jarige dj had zich omgetoverd tot pimp. Het publiek ging helemaal uit zijn dak en was één met de muziek.

XXlerator_1

Om 01:00 uur moest de pimp plaats maken voor de eerste liveset van vanavond, de Belgische Coone. Of wacht even, dat is Coone helemaal niet.. Coone verscheen als Steve Aoki en was zelfs voorzien van de welbekende slagroomtaart. Deze eindigde uiteraard ook in het gezicht van iemand in het publiek.

De rest van de dj’s hadden ook hun best gedaan om er goed uit te zien. Zo kwamen de Donkey Rollers als K3, Deepack als twee schattige kikkers en Radical Redemption verscheen in zijn legerkostuum.

XXlerator_2De laatste set bracht veel mensen in verwarring. Het was inmiddels al 05:00 dus ook ik dacht heel even dat ik verkeerd had gekeken op de line-up. Wat bleek, Panic had zich omgetoverd tot Art of Fighters en Kasparov verscheen als Angerfist. Hoe dan ook de mannen wisten bij iedereen nog de laatste energie eruit te halen en de zaal nog één uurtje te voorzien van keiharde hardcore! Ondanks de heftige hardcore was de sfeer feestelijk en ging iedereen uit zijn dak.

Als ik dan toch een min puntje mag noemen dat is het wel mc Nolz. Een mc hoort niet té aanwezig te zijn maar als deze mc niet aanwezig was had de avond er precies hetzelfde uitgezien. De sfeer was gelukkig van zichzelf al goed maar dat kwam niet door de mc. Vaak zei hij hele sets niets en deed alleen de af- en aankondiging. Niet nodig, want deze werd ook al door een geluidsband omgeroepen.

Conclusie

Het concept, de locatie, de sfeer en het totaal plaatje was helemaal top en de Matrixx is zeker de moeite waard om nog eens te bezoeken. De volgende editie wordt de eerste Outdoor-editie, XXlerator Outdoor op 10 mei bij Recreatieplas Bussloo. Kaarten zijn voor 45 euro nog te krijgen maar gezien de line-up verwacht ik wel dat dit snel uitverkocht zal zijn.

Plus

  • Goede sfeer
  • Leuke line-up
  • De locatie is mooi
  • Goedkope party (20 euro)

Min

  • De mc was slecht

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws