Party report: Click 7 years anniversary

Rick Francissen | 10 maart 2014
party reports


1912535_10151887921136017_2046285586_nWat: Click 7 years anniversary
Waar: Westerunie, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 8 maart
Line-up: Parra For Cuva, Teenage Mutants, Beatmines, Joachim Pastor, Wouter de Moor, Elias Mazian, Ici Sans Merci, Ille Bitch, La Vondel, Shimmer, Jeff Mills, Egbert, Secret Cinema, Remy, Sandrien, Mirella Kroes, Doka, Edu Imbernon, Andreas Henneberg, The Glitz, Olivier Weiter, Miss Melera, Stefano Richetta, Bram Fidder, MC Complicated, La Vondel, Ille Bitch, Joe Finch
Reporter: Denise van Riemsdijk

21 uur non-stop achter elkaar dansen: daar word ik nou vrolijk van. Eindelijk eens wat Berlijnse tijden in Amsterdam. Click vierde afgelopen zaterdag haar zevende verjaardag en wij van Clublife Magazine waren daar uiteraard bij.

Sinds het prille begin brengt Click maatgevers en bewezen talenten achter de decks. Click bestaat dus zeven jaar, en dat is reden voor een hemelbestormende verjaardagsmarathon van 21 uur lang, aangevoerd door technolegende Jeff Mills.

Dit verjaardagspartijtje werd gehouden op een industriële locatie: de Westerunie, met daarop aangesloten het Transformatorhuis en het Westergasterras. Genoeg ruimte om dus lekker te dansen in verschillende area’s.

De prijs van de kaartjes lag tussen de 25 en 35 euro. Niet veel voor 21 uur lang heerlijke muziek. Kluisjes waren zoals meestal 10 euro, waarvan 5 euro borg. De muntjes waren met 2,70 wel duurder dan gemiddeld. Een stempel voor de wc kost je een half muntje. Het eten was wel zeer geprijsd. Voor een banaan of raketje betaalde je 2,70.

Line up

De line up is zeer gevarieerd: van Jef Mills tot aan Miss Melera. Waar wij heel erg naar uitkeken was de set van meneer Mills, de technokoning volgens velen. Met zijn 909 bezorgt hij velen van ons kippenvelmomentjes. Zijn set was wel anders dan we van hem gewend zijn. Een aantal ‘vrolijke’ liedjes met vocals passeerde de revue. Uiteraard werd ook de klassieker 'Bells' gedraaid en gingen daarbij alle handen de lucht in. Het laatste half uur draaide hij weer zoals ik hem ken: duister en verrassend.

Van een heel ander genre was miss Melera. Vrolijke house en technodeuntjes vulden de zaal en bespeelden het publiek. Iedereen ging los, iets wat tegenwoordig echt niet meer normaal is op een feest in Nederland.

Decoratie en locatie

De locatie is van zichzelf al interessant genoeg. Het ademde een rauwe, industriële sfeer, die perfect aansloot bij de muziek. De lichten en lasers sloten perfect aan bij het geluid en het totaalplaatje klopte precies.

Sfeer

Het is lang geleden dat ik zo’n relaxte sfeer op een feestje heb gezien. Heel weinig rugzakken en konijnendansen. De leeftijd lag ook best hoog, ik schat een gemiddelde van 23 jaar. De man-vrouwverhouding was gelijk. Het enige nadeel was dat het feest pas laat op gang kwam (rond 20.00 uur), maar dit zal wel met het heerlijke weer buiten te maken hebben gehad.

Conclusie

Het was een prachtig verjaardagsfeestje: 21 uur lang dansen, chillen en lol maken en dat met heerlijke dj’s. Wij kunnen niet wachten tot de volgende verjaardag van Click!

Plus

  • Heerlijk relaxte sfeer
  • Diversiteit in muziek
  • 21 uur lang feest

Min

  • Feest kwam laat op gang

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws