Sweetlake on Tour [zaterdag 8 maart 2014]

Peter Güldenpfennig | 11 maart 2014
party reports


SweetlakeWat: Sweetlake Finest on Tour
Waar: Discotheek Trinity, Renesse
Wanneer: Zaterdag 8 maart
Line-up: Matsoe Matsoe, Blans, Matthew Robberts, Mello en Franky-Jay
Reporter: Charise Geluk
Fotograaf: Charise Geluk

Sweetlake Finest is een geheel nieuw concept waarbij dj’s uit dezelfde woonplaats bij elkaar komen om elke club op zijn kop te zetten. De eerste editie wisten zij in hun eigen woonplaats, Zoetermeer, een geslaagde eerste editie neer te zetten. Dit was mede mogelijk door mc Chaos, het brein achter Sweetlake Finest. Hij heeft inmiddels zijn debuut gemaakt op Ultra Sonic Festival en was afgelopen ADE ook in Amsterdam als MC van de partij. Naast zijn eigen succes wil hij graag dj’s een handje helpen om in verschillende clubs te kunnen draaien.

Deze editie gaat Sweetlake Finest on tour naar Renesse. Als special guest is dj Matsoe Matsoe uitgenodigd, bekend van Oh Oh Cherso. De overige dj’s van deze avond zijn Blans, Matthew Robberts en Mello met Franky-Jay.

Heropening

Eenmaal binnen in club Trinity lijkt het een veel belovende avond te worden. De heropende club ziet er namelijk gelikt uit. Helaas blijkt al snel dat de organisatie tegenvalt. De garderobe is een grote onbewaakte kapstok, een dik minpunt dus. Hierdoor geniet je niet op je gemak van het feest. Of erger nog, sta je met een tas in je hand te dansen. Een slechte zaak, helemaal omdat ze net heropend zijn en dit soort minpunten niet voor zouden moeten komen. Ook de kwaliteit van het geluid is niet al te best in de club. De consumptieprijzen zijn wel normaal, een wijntje kost je bijvoorbeeld 3 euro.

De binnenkomers

De avond werd afgetrapt door Mello en Franky-Jay. Het duo staat erom bekend het publiek een overdosis energie te geven met hun energieke manier van draaien. Dit maakten zij ook nu zeker waar. Zij knalden de avond goed in met een flinke portie progressive house terwijl er gespeeld werd met harde uitschieters. Zeker een genot om op los te gaan.

Verrassend

Het duo werd na een uur vervangen door Matthew Robberts. Hij maakte vooral gebruik van mashups, waarbij het vooral ging om de herkenning van tracks. Hier wist hij leuk mee te spelen door op het punt van herkenning bij het publiek een andere wending aan zijn set te geven. Dit zorgde voor leuke verrassingen en een publiek dat losging.

Sweetlake

Feestje

Tot slot kozen Blans en Matsoe Matsoe ervoor om ook gezamenlijk achter de dj-booth te kruipen. Blans en Matsoe Matsoe wisten op een creatieve manier met verschillende muziekstijlen het publiek los te laten gaan. Dit keer was het vooral een set vol urban house, wat goed viel bij het publiek. Een leuke afsluiter van de avond, mede dankzij het draaien van andere muziekstijlen dan de voorgaande dj’s.

Vervolg

In april zal de nieuwe editie van Sweetlake Finest plaatsvinden waarbij Matthew Robberts, Mello en Franky-Jay en Blans weer van de partij zijn. Daarnaast draaien die avond nog andere upcoming dj’s uit Zoetermeer. Het Zoetermeerse Club Envy is die avond de place to be. Het is in ieder geval de moeite waard om een kijkje te nemen op Sweetlake Finest-events.

Plus

  • Talentvolle dj’s
  • Gezellige sfeer
  • Vernieuwend en origineel concept
  • Schone toiletten

Min

  • Slechte kwaliteit van het geluid
  • Geen bewaakte garderobe
  • Voor het toilet moest je betalen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws