Party report: Baco & Bitches [8 maart 2014]

Rick Francissen | 11 maart 2014
party reports


1555340_651398738253959_1760971472_nWat: Baco & Bitches
Waar: Maassilo, Rotterdam
Wanneer: Zaterdag 8 maart
Line-up: Bass-D, Biggi, Darkraver, Jean, Lady Bee, Lucien Foort, Matsoe Matsoe, Miss Roos, Mitchell Masters, Outsiders, Tony Star, Live: 2 Brothers on the 4th Floor, Live: De Kraaien. MC: Boogshe. Barend & Wijand, Carita la Nina, Kid de Luca, Ziggy, Kraantje Pappie
Reporter: Céline Schokker
Fotografie: Marcel van Dorst & Richard Wilting

Baco & Bitches is het beruchte feestje van de prettig gestoorde Darkraver en Outsiders. Niet zomaar het zoveelste housefeestje, maar een avond vol gekkigheid en idioterie. Als je de beste mannen vraagt waar hun leven nou eigenlijk om draait dan zijn de meest terugkomende woorden toch wel, je raadt het al: Baco en Bitches! De conceptnaam was snel gevonden dus. Klein begonnen in Van Dyck Bar te Amsterdam en vanavond groots in Maassilo te Rotterdam. Het is de uitdaging aan AnyDay events om ervoor te zorgen dat de avond enigszins vlekkeloos verloopt. Uiteraard zijn ook wij zeer benieuwd naar deze groots opgezette editie van Baco & Bitches, dus Clublife Magazine is erbij en doet verslag! Dit natuurlijk alleen als we het overleven...

Aankomst bij Maassilo

Ergens na enen komen we aan bij Maassilo. Er staat vrijwel geen wachtrij van ongeduldige bezoekers waardoor we direct door kunnen lopen. Binnen aangekomen bergen we onze spulletjes op in een van de lockers en op datzelfde moment zien we ook een aantal mensen al vertrekken richting huis. Een clubje heren weten we aan te spreken en zij waren niet geheel tevreden over de onderlinge sfeer. Of dit daadwerkelijk zo is, is aan ons om te ondervinden. Weliswaar zijn wij hierdoor des te meer benieuwd naar deze avond en naar de opkomst van het event.

De rauwe sound van Kraantje Pappie

De line-up van Baco & Bitches heeft voor ieder wat wils. Alle stijlen worden met elkaar gecombineerd. Allereerst betreden we de tweede area waar op dat moment Carita la Nina plaatsmaakt voor een optreden van Kraantje Pappie. In geheel eigen gear ter ere van zijn tweede soloalbum Crane II verschijnt Kraantje op het podium samen met zijn vocale ondersteuning. Van begin tot eind zijn we geboeid door de rauwe sound, het talent van de man(nen) en de energieke performance. Helaas is de zaal niet tot de nok toe gevuld, maar niemand lijkt zich hier verder druk om te maken. Er wordt aandachtig naar het optreden gekeken en geluisterd. Na wat bezoekers gesproken te hebben wist niet iedereen precies wie er op dat moment stond te performen totdat het nummer ´Waar is Kraan´ werd ingezet. Toen werd de crowd pas écht wakker en zag je herkenning op de gezichtjes langzaamaan verschijnen.

Backstage wisselen we nog een paar woorden met de Groningse Alex van der Zouwen, zoals Kraantje in real life heet. We vroegen hem naar zijn optreden en verwachte hoogtepunten voor aankomend jaar. Voor zijn gig had hij één woord, ‘master’. Of hij nu voor twee of voor 2000 mensen staat, dat boeit hem niet zoveel, genieten doet hij toch wel! Verder vertelt hij ons dat hij vlak voor zijn album release zit, hij al meer dan honderd boekingen voor aankomend jaar op de agenda heeft staan en tevens druk is met het BNN programma De Social Club. Al met al, het gaat goed met onze Kraan! Over de geboekte artiesten voor deze editie van Baco & Bitches is hij zeer te spreken. ´Alle artiesten afzonderlijk zijn top!´ De opbouw en samenstelling van de totale programmering had hij zijn twijfels over. We bedanken Kraantje Pappie met een vriendelijke aai over zijn wang en gaan door naar de main area.

Terug naar de goede oude discotijd

De main area is goed gevuld en iedereen lijkt het prima naar zijn zin te hebben. Aan het plafond hangen megagrote ballonnen in alle kleuren van de regenboog en de roze Baco & Bitches-hoedjes zie je in veelvoud voorbij komen. Op het podium staat 2 Brothers on the 4th Floor geheel gekleed in het zwart te performen alsof ze nooit zijn weggeweest. De stem van Desray klinkt als een dijk en het ene na het andere hitje uit de jaren negentig komt voorbij. Je wordt weer even meegezogen naar de goede oude eurohousetijd!

Gastheren op het podium

Inmiddels is het de hoogste tijd voor de gastheren om het publiek verder op te hypen en dat doen ze! Darkraver staat springend achter de decks en Outsiders beweegt heen en weer op het podium met een loeigrote fles Bacardi op de lippen. De confetti en slingers schieten het publiek in en de ‘echte’ Bitches gekleed in groen en roze hotpants bouwen hun eigen feestje on stage. Er vloeit genoeg alcohol door de aderen van deze mensen, dat is overduidelijk. Mc Boogshe springt ook bij en werkelijk waar alle muziekgenres komen voorbij. Je moet je best doen om het allemaal bij te kunnen houden want overal gebeurt wel iets. Ofwel, één groot gekkenhuis! En alsof het allemaal nog niet gek genoeg is laat de bijna 50-jarige Darkraver op een bepaald moment nog een van zijn coolste moves zien, the snake welteverstaan.

In gesprek met Sterretje

Tussendoor trekken we backstage ook Sterretje nog even aan de mouw voor een klein gesprekje. Eerder deze avond stond hij B2B te draaien samen met zijn collega Matsoe Matsoe van Oh Oh Cherso. De allereerste editie in Van Dyck Bar van Baco & Bitches was hij er niet bij. De tweede editie weliswaar alleen fysiek, daar hij er nog vrij weinig vanaf weet, zo vertelt hij lachend. Hij hoopt zich van deze editie morgen nog wel iets te kunnen herinneren. We praten wat met hem over zijn aankomende zomertour, produceren van muziek en hij vergelijkt het programma Fruityloops met het spelletje Tetris. Sterretje is momenteel hard aan het werken aan zijn solocarrière als dj en hoopt daarin serieus genomen te worden. ´Deze dikke werkt er hard voor´, aldus Sterretje.

Haagse Kraaien maken feestje compleet

Het laatste optreden was voor rekening van de Haagse Kraaien. Mannen in belachelijke pakken, gouden kraaienmaskers en teksten als ´Ik vind je lekker´ maakten het feestje helemaal compleet. Hierna werd de polonaise nog even ingezet, afgewisseld met een stevig hardcorenummertje. Wat ons betreft was het vanavond een dolle bende en kon het verstand volledig op nul. Tijd om met piepende oren richting huis te gaan.

Plus

  • Muziek had voor ieder wat wils
  • Het was een dolle bende

Min

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws