Party report: Sexy By Nature [15 maart 2014]

Rick Francissen | 16 maart 2014
party reports


upl24036_600Wat: Sexy By Nature
Waar: Heineken Music Hall, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 15 maart
Line-up: Sunnery James & Ryan Marciano, Danic, Jaz von D, Oliver Heldens
Reporter: Anna Zhuravel
Fotografie: Clublife EDM Magazine

Mooie locatie, spetterende lichtshow, prachtige danseressen, veel vuurwerk, co2 en confetti, gezellig publiek en vooral de hele nacht door lekkere opzwepende muziek: dit zijn de ingrediënten voor een geslaagd feest. De eerste editie van Sexy by Nature, die afgelopen zaterdag bezoekers van Heineken Music Hall tot de vroege ochtenduurtjes flink aan het dansen hield, had dit allemaal. Dit nieuwe feest van het dj-duo Sunnery James en Ryan Marciano smaakt zeker naar meer!

Alles goed geregeld

Vanaf 22.00 opende de Heineken Music Hall zijn deuren voor de eerste bezoekers van Sexy by Nature. Tijdens dit evenement stonden het gemak en het vermaak van het publiek centraal. Meteen bij de entree gaven behulpzame HMH-medewerkers aan waar wat te vinden was: lockers, garderobe, toiletten, muntjes; alles waar een feestganger snel bij wil zijn om zo min mogelijk van het feest te missen. Om flinke rijen en irritaties te voorkomen, waren meerdere van deze faciliteiten aanwezig. Waardevolle spullen konden voor een tientje, waarvan de helft borg, meteen de lokker in. Bij de muntjeskassa’s direct bij de ingang waren voor 12 euro uitrijkaarten verkrijgbaar voor parkeergarages in de buurt: wel zo makkelijk.

Hoewel de hele happening in de hoofdzaal van Heineken Music Hall gebeurde, waren er meerdere mogelijkheden om van het feest te genieten. Behalve de dansvloer was ook het balkon met lekkere zachte stoelen open. In de kleine zaal van HMH was een speciale chique area ingericht voor de gasten, uiteraard met een aparte bar en garderobe. Er was zelfs een aparte ruimte voor vrienden en familieleden van de artiesten, die in volle privacy van het feest konden genieten. De gastenarea bleef overigens in de loop van de avond zo goed als leeg. Dat is eigenlijk niet zo raar: hoewel de muziek van de hoofdzaal daar prima te horen was, wilden ook de gasten de spetterende Sexy by Nature show live in de hoofdzaal bewonderen.

sexy2

Sexy by Nature publiek

De meeste bezoekers van het feest, die overigens van alle leeftijden en afkomsten waren, waren werkelijk sexy by nature. Als dame zou je je zonder torenhoge hakken, een strak jurkje, of een kort rokje bijna underdressed voelen. Ook heren waren voornamelijk in nette t-shirts en strakke overhemden gekleed. Degene die echt een deel van het concept wilden uitmaken, konden voor twintig tot dertig euro meteen bij de ingang een stijlvolle merchandise scoren: bijvoorbeeld een dames- of een herenvariant van een tanktop of t-shirt.

De prijzen voor drankjes en versnaperingen waren standaard voor een HMH – feest. Voor een tientje had je zeven consumptiemunten, en voor een klein biertje, een glaasje fris of een shot Jagermeister was je twee muntjes, oftewel 2,85 euro kwijt. Een flesje water, een glas wijn of een Red Bull kostte drie munten. Voor overige sterke drank en allerlei cocktails betaalde je vier tot zes munten. De keuze aan hapjes bleef beperkt: voor twee tot drie munten had je een portie chips of patat, een stukje pizza of een broodje kroket, frikandel of unox-worst. Op zich niet zo erg: zo'n feest draait tenslotte vooral om de muziek en niet om de culinaire beleving.

20140315_sexy_by_nature-177_MG_8858

Perfecte muzikale opbouw

Aan de muzikale invulling van de eerste editie van Sexy by Nature viel niets aan te merken. Het programma was perfect opgebouwd. De avond begon met de set van een jong muzikaal talent van eigen bodem: dj Oliver Heldens. Bekend om zijn lekker dansbare deep-house sound draaide hij een heerlijke warm-up set. Hoewel de meeste bezoekers van het feest waarschijnlijk nog onderweg waren, degene die al op de door rode laserstralen verlichte dansvloer stonden bleven lekker in beweging tijdens Oliver’s performance. Daarin mochten onder meer zijn grote hit “Gecko” en zijn populaire remix van Martin Garrix’s “Animals” niet ontbreken.

Om elf uur nam dj Jazz von D de draaitafels over. Hij zetten een dynamische set neer met veel afwisseling: in zijn performance was er genoeg ruimte voor zowel stevige beat, als voor herkenbare melodieuze breaks zoals “All night” van Icona Pop. Van trancy vocals tot energieke bigroom- en electro kwamen in zijn draaiuurtje voorbij. Halverwege de performance van Jazz von D werd de dansvloer aardig goed gevuld en naarmate zijn set voorderde, werden de beats steviger. De zaal kwam steeds meer en steeds actiever in beweging.

Rond twaalf uur sloot Jazz von D zijn set af met een lekkere remix van Katy Perry’s “Dark Horse” en maakte hij ruimte voor zijn opvolger: dj Dannic. Dannic werd verwelkomd door een massaal applaus van de inmiddels propvolle dansvloer en het balkon. De stemming zat er goed in en Dannic kwam met een verrassende set, waarin naast zijn eigen energieke house-beats en dansvloervullers van zijn muzikale collega’s zoals Alvaro’s “Welcome to the Jungle”, Gassy’s “Ill Behavior” and The Aston Shuffle & Tommy Trash’s “Sunrize” ook verrassend rustige tussenstukjes kwamen. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere reggae-sound van Dawn Penn’s “No, no, no” en Fatboy Slim’s “Praise You”. Dannic kreeg het publiek helemaal los en sloot zijn set af met een mix van “Eat Sleep Rave Repeat”, “Under Control” en “Fading to Dakrness”. Daarna gingen alle licht inderdaad uit, maar niet voor lang.

sexy3

Alles uit de kast voor een mooie show

Stipt om één uur kwam het deel van het programma waar iedereen met smart op wachtte. Na een mooie intro gingen de lichten en de lasers weer aan, en naast het hoofdpodium kwamen ineens twee zijpodia tevoorschijn. Deze werden versierd door mooie danseressen in weinig verhullende pakjes. Vergezeld door een prachtige lasershow, jungle-achtige video-installaties, confetti en CO-2 kanonnen gaven golden boys Sunnery James en Ryan Marciano de aftrap van de eerste editie van hun eigen feest: Sexy by Nature. Bij de opening klonk Alvaro’s “Welcome to the Jungle” uit de speakers, gevolgd door de statement track “You’’ll Never be Alone”.

Bijna alle bezoekers gooiden mobieltjes de lucht in om deze spectaculaire opening vast te leggen. Het begin van het feest luidde meteen in wat er daarna ging gebeuren: een hele muzikale hitlijst, gemixt in de sexy en up-lifting SJRM-stijl, prachtige entertainment, steeds terugkomende vuurwerken, vuur-, confetti- en CO-2-kanonnen, en vooral vier uur lang uit de plaat gaand publiek. Zo ongeveer alle danshits van de afgelopen paar jaar kwamen aan bod tijdens de muzikale set van Sunnery James en Ryan Marciano. Uiteraard was er ook ruimte voor hun eigen producties, zoals “Sound of the Underground” en “Triton”. Het publiek zong hard mee met bekende melodieën van nummers zoals “Wake me Up”, “I Could Be The One”, “Miracle” and “Under Control”.

sexy4

Onverwacht bezoek

Zawdi MC was de hele avond druk bezig met het publiek en dat ging goed: zo nodig was iedereen stil om vervolgens zo hoog mogelijk de lucht in te gaan voor de van hun performance genietende dj's. Verrassend genoeg kwam halverwege de nacht zelfs dj Afrojack zijn collega’s begroeten. Zijn nummers draaien deed hij niet: die kwamen vanzelf aan bod in de vier uur durende set van SJRM. Een felicitatiespeech heeft Afrojack wel op het podium gehouden. Ook de oma van Ryan Marciano verscheen heel eventjes in de dj-booth, zichtbaar erg trots op haar kleinzoon.

Het sexy gekkenhuis met bijbehorende sexy house-beats en mooie entertainment ging door tot de vroege ochtenduurtjes. Het publiek was niet van de dansvloer weg te krijgen, wat gelijk staat aan meer dan een geslaagd feest. De sfeer en de stemming zaten goed in en met al het moois wat SJRM hebben laten horen en zien is het duidelijk dat Nederland nog een succesvol feestconcept rijker is geworden. Heb je dit historisch moment gemist? Laten we hopen dat de volgende editie van Sexy by Nature niet te lang op zich laat wachten!

Plus

  • Makkelijk bereikbare locatie
  • Goed geluid
  • Mooie show en entertainment
  • De hele avond goede muziek
  • Vriendelijke sfeer

Min

  • Weinig keuze aan hapjes
  • Drukke rookruimte met weinig afzuiging

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws