Party report: Mysterious 'The Journey Continues' [15 maart 2014]

Rick Francissen | 17 maart 2014
party reports


mysteriousWat: Mysterious 'The Journey Continues'
Waar: Maassilo, Rotterdam
Wanneer: Zaterdag 15 maart
Line-up: Shermanology, Alvaro, Vato Gonzalez & MC Tjen, Marc MacRowland, Jay Hardway, Kenneth G, Oliver Heldens, La Fuente, Ibranovski, Mell Tierra, Franky Rizardo, D-Rashid, Stefan Vilijn, Brian Chundro & Santos, Chris Rox, Marlldexx, Bougenvilla, Les Rowness, Jay Valentine, MC Gimmick, MC Dirty B, DJ Superior, Dyna, Darryl Antunez, Jeremaine S, DJ Diamondspin, MC Akash
Reporter: Ruben Skliba

Mysterious vond plaats in de Maassilo in Rotterdam, een oude graansilo omgebouwd tot megaclub waar je nog goed kan zien dat het vroeger een silo was. De industriële stijl is goed bewaard gebleven en dat maakt het een megavette en unieke locatie voor een feest. De Maassilo is goed te bereiken met de auto er zijn voldoende parkeerplaatsen. Dankzij het nabijgelegen station is het ook prima per openbaar vervoer bereikbaar.

De entree verliep vloeiend en er waren genoeg bewakers voor de fouillering. We konden daarna snel onze spullen opbergen in de kluisjes. Deze kon je huren en er waren er meer dan genoeg voor iedereen. Munten kon je kopen op een centraal punt. Een muntje kostte 2,70 euro per stuk. Een biertje of fris kostte één munt, een wijntje kostte anderhalve munt.

mysterious

Line-up: veelbelovend

De line-up was veelbelovend: de lijst bevat veel opkomende talenten die op het moment als een trein gaan. zoals Jay Hardway en Olivier Heldens! Jammer was dat Shermanology & Alvaro niet konden komen door boekingen in het buitenland. Gelukkig werd dit goed van te voren gecommuniceerd en de organisatie beloofde dat er goede vervangers zouden komen, wie was nog een groot raadsel. Een ander groot raadsel was de timetable, die was niet inzichtelijk waardoor je niet wist welke DJ wanneer zou draaien. Erg onhandig als je bepaalde artiesten graag wilde zien.

Rond 23.30 kwamen wij aan in de main area en was La Fuente al lekker aan het draaien. Zijn set bestond uit lekkere zomerse tracks, een erg fijn begin van de avond. De zaal stond al goed gevuld en mensen leken het al meteen naar hun zin te hebben. Nadat La Fuente afsloot met zijn nieuwe plaat ‘Outlaw’ was het tijd voor Oliver Heldens. Hij trapte af met een edit van zijn hit 'Gecko' en draaide een erg fijne set vol deephouse-nummers. Af en toe kwamen platen met techno-invloeden voorbij. Hij draaide onder andere zijn remix voor Robin Thicke, die binnenkort uitkomt.

Het publiek ging goed los op de zomerse tunes van dit opkomend talen. Een erg fijne toevoeging aan de avond en een erg lekkere opwarmer voordat andere dj’s het dak eraf gingen blazen. Na Oliver Heldens nam Kenneth G het over en er werd gelijk gas op gezet. En het publiek ging al goed los!

De Maassilo bestaat uit drie area’s en we besloten daar ook even een kijkje te nemen. Naast de main area was er ook een Latin House-stage en een Moombahthon-stage. Hier werd al lekker gedraaid en het was een goed alternatief als house toch niet helemaal je ding was.

Vette aankleding en visuals

Naast de vette locatie was het industriële pand ook aangekleed met veel lampen, led-schermen en special effects! En niet alleen voor in de zaal, maar in de zaal zelf stonden ook pilaren die werden omringd met LED-schermen. Of je nou voorin of achterin stond, de ervaring bleef hetzelfde. Tijdens de sets werden er ook meerde keren confetti-kannonen afgevuurd en gedurende de set van Kenneth G werden er ook glowsticks uitgedeeld. Dat gaf een erg gaaf effect!

Los met Jay Hardway & Billy The Kit

Alvaro en Shermanology konden helaas niet komen. Billy The Kit nam het van hun over en zette de zaal al helemaal op z'n kop. Hits zoals ‘Don’t You Worry Child’ werden luidkeels meegezongen. Om kwart over drie nam Jay Hardway het van hem over. Hij begon z'n set met zijn en Martin Garrix' megahit ‘Wizard’. Het publiek sprong vol enthousiasme mee en ging helemaal uit zijn dak. De set van dit aanstormend talent bestond uit enorm vette platen met bekende vocalen eroverheen. Dit maakte de muziek erg herkenbaar, ook al kende je het nummer zelf niet. Dit beviel goed bij het publiek en er werd volop meegezongen en gedanst. Jay Hardway was een erg goede aanvulling op de avond. Met zijn edits maakte hij zijn set erg toegankelijk en dat waardeerde het publiek.

Na de set van Jay Hardway was het de beurt aan Vato Gonzalez. Hij werd aangekondigd door niemand minder dan Afrojack. Dit was voor iedereen een verrassing. Vato nam het erg goed over van Jay Hardway en er werd nog net zo enthousiast meegedaan. Het publiek kon er geen genoeg van krijgen!

mysterious-2

Conclusie

Mysterious 'The Journey Continues' was een erg tof feest. Wel waren er een aantal verbeterpuntjes. Zo ontbrak een timetable, wat het lastig maakte om een specifieke artiest te zien. Ook was het volume wat aan de hoge kant. Harder is niet altijd beter, e hele avond stond in de main area het geluid enorm hard. Meerdere mensen vonden dit ook erg storend en een piep in de oren heeft iedereen sowieso gratis meegekregen als souvenir. Jammer dat Alvaro en Shermanology niet meer konden komen, maar de organisatie heeft wel gezorgd voor een goede vervanging. Mysterious is zeker de moeite waard om te bezoeken en wij zijn sowieso weer aanwezig bij een volgende editie. Hopelijk zijn dan de minpunten verbeterd.

Plus

Leuke/gevarieerde lineup
Mooie locatie
Vette visuals en effecten
Goed bereikbaar
Genoeg barren

Min

Te hoog volume
Geen timetable
Uitgevallen acts

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws