Party report: Pussy Lounge - The Royal Resident Rumble [15 maart 2014]

Rick Francissen | 17 maart 2014
party reports


Wat: Pussy Lounge - The Royal Resident Rumble
Waar: Matrixx, Nijmegen
Wanneer: Zaterdag 15 maart
Line-up: Francois, Darkraver, Ruthless, Mental Theo, Paul Elstak, MC Ruffian
Reporter: Robbert Ebbers
Fotografie: Robbert Ebbers

Op zaterdag 15 maart bezocht Pussy lounge met The Royal Resident Rumble de Matrixx in Nijmegen. Tijdens deze speciale intieme editie van het enige echte freestyle circus, was de Matrixx het toneel voor de residents, het sexy entertainment en de gekte en gezelligheid die bij dit concept horen. Na verschillende edities op locaties in Breda, Tilburg, Utrecht en Rotterdam konden we ditmaal genieten in Nijmegen. Het concept bewees eerder al meer dan geslaagd te zijn. Ook deze keer was het evenement weer uitverkocht.

Locatie en service

De Matrixx wordt al een aantal jaren gezien als een van de beste clubs van de wereld, ook in 2012 stond deze locatie op nummer 86 van de ‘DJ Mag Top 100 Clubs’, die overigens wordt samengesteld door enkel dj’s. De Matrixx is goed bereikbaar, zowel met eigen vervoer als met openbaar vervoer (bushalte voor de deur en treinstation om de hoek). Wij arriveerden rond elf uur met het openbaar vervoer en de rij bezoekers werd aardig vlot door de security gecontroleerd. Vervolgens konden we gebruik maken van een goed georganiseerde garderobe, die overigens geheel gratis is. Voorheen heeft de Matrixx nog wel eens klachten ontvangen over de drukte en warmte, ik was dan ook zeer benieuwd of deze verschijnselen zich weer voordeden.

beeld_pussylounge

Prijzen en organisatie

Men kan munten kopen bij een van de vier muntenbalies achterin het gebouw, per munt wordt een prijs gehanteerd van €2,50. In principe zijn dit prijzen die iedere uitgaansgelegenheid tegenwoordig hanteert. Bijkomend voordeel in de Matrixx is dat de barmensen de dop meegeven bij een flesje water, waardoor het dus ook toegestaan is om deze bij te vullen, ideaal! Naast de bekende (fris)dranken kun je als bezoeker een snelle hap kopen, denk aan tosti’s of een ijsje.

De toiletten bevinden zich in de kelder van de club, die regelmatig worden schoongemaakt door de altijd vriendelijke toiletjuffrouwen. Voor de rokers is er een speciale ruimte gereserveerd op het balkon waardoor men een zeer fraai uitzicht heeft op het dansende publiek.

Show en geluid

Duizenden jongeren bezoeken wekelijks de danstempel in Nijmegen, waar altijd veel aandacht wordt besteed aan show en aankleding. Dat was dit keer niet anders. De aankleding werd verzorgt door organisator B2s, en deze was als vanouds uitgedost met discoballen en strippalen. Naast enkele sexy danseressen was er nog meer entertainment voor het publiek. Zo werden er LED sticks uitgedeeld en vlogen de slingers en het confetti rijkelijk in de lucht. Het geluid klonk vooraan de zaal wat dof en de trillingen van de bass vlogen mij om de oren. Ik was dan ook zeer blij dat ik mijn oordoppen had meegenomen. Bezoekers die zich op het balkon vermaakten werden vergezeld door extra geluidsboxen om het aangenaam te maken. De zaal stond afgeladen vol en de warmte was goed te voelen, maar dat mocht de pret niet drukken! Het laatste uur van de avond bereikte het aantal bpm’s een hoogtepunt en de hele zaal ging dan ook los op een megamix van een hoop freestyle hits.

De dj’s

Deze keer stonden de mannen Ruthless, Darkraver, Mental Theo en Paul Elstak achter de decks om alle hardere stijlen de revue te laten passeren. Zij werden allen vocaal ondersteund door de ‘voice of Pussy Lounge’: mc Ruffian. Francois begon met een lekkere openingsset om het publiek op te warmen. Uniek aan deze editie: de eerste resident nam na de openingsset plaats achter de draaitafels. Ieder opvolgend uur kwam hier een resident bij totdat uiteindelijk alle residents gezamenlijk het publiek op de beste freestyle beats konden trakteren. Alle platen die je bij dit concept verwacht kwamen dan ook voorbij, denk aan 'Cold As Ice', 'Happy Together', 'Drop It', 'Jiiieehaaaa' en 'Alles naar de Klote'.

Conclusie

Er heerste gedurende de hele avond een zeer uitbundige sfeer onder het publiek en de show bestond uit meerdere elementen die elkaar goed aanvulden. De aankleding van het podium en de zaal waren afgestemd op het concept. Met als kers op de taart, de vele sexy danseressen die een ware streling voor het oog waren. B2s laat hiermee zien dat zij een krachtig concept in handen hebben. Ik ben benieuwd wat het concept in de toekomst zal brengen.

Plus

  • Diverse soorten muziekstijlen
  • Aankleding en show
  • Locatie
  • Sfeer

Min

  • Af en toe last van de drukte
  • Warmte

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws