Party report: Bloomingdale XXL 'Grand Opening 2014' [16 maart 2014]

Rick Francissen | 18 maart 2014
party reports


BloomingdaleWatBloomingdale XXL 'Grand Opening 2014'
Waar: Beachclub Bloomingdale, Bloemendaal
Wanneer: Zondag 15 maart
Line-up: Gregor Salto & Genairo Nvilla, Franky Rizardo, Roog, Roul and Doors, Mitchell Niemeyer, Michael Mendoza, Delivio Reavon & Aaron Gill, Sem Vox, Undercontrol, Timotheus, Sebastian Floris, Mell Tierra, Patrick Salmon, MC Roga, Zawdi MC, Jennifer Cooke
Reporter: Renee Bekker 

Tot nu toe hebben we in Nederland niet echt een winter meegemaakt en ik zit met smart te wachten op het nieuwe strandseizoen van 2014. Afgelopen zondag ging die van start bij beachclub Bloomingdale met het strandfeest Bloomingdale XXL 'Grand Opening 2014'. Mijn aandacht voor dit feest werd getrokken door de line-up van afgelopen jaren. Een mix van nieuw aanstormend talent samen met bekende namen beloofde zeker een geslaagd feestje.

Locatie

De locatie is vooral geschikt voor mensen die beschikken over een auto. Beachclub Bloomingdale bevindt zich direct aan het strand waar je na honderd meter lopen je auto kunt plaatsen. Voor mensen die met het ov komen is het meer een gedoe: bussen zijn er wel maar vertrekken niet vaak. Wel zijn er nachtbussen ingezet om mensen naar omliggende plaatsen te vervoeren. Verder was het op de locatie lastig om met je pinpas te betalen. Tenzij je iemand aan de bar kende of meer dan vijftig euro wilde uitgeven, kon je niet pinnen.

Het feest

Hoewel de wachttijd verbeterd is vergeleken met vorig jaar, moesten we ook dit jaar in de rij staan om naar binnen te mogen. Eenmaal binnen stond er nog een rij voor de kluisjes en duurde het een half uur voordat er een toilet vrij was. Het duurde dus ongeveer een uur voordat we eindelijk op de dansvloer stonden. Er waren twee stages, Sunset stage en Full moon Stage. Wij bevonden ons op de Full moon stage waar Michael Mendoza zijn sets draaide. Heel goed, de zaal ging compleet van achter naar voren uit zijn dak. In de Sunset stage draaide ondertussen Sem Vox, zeker ook een van mijn favorieten. Ik moest dus een keuze maken en ben uiteindelijk toch blijven staan bij Michael Mendoza. Na Mendoza was het tijd voor Roul and Doors, voor mij bekend alleen heb ik ze nog niet vaak horen spelen. Ik vond ze prima inspelen op de tracks van Mendoza. Voor het eerst hoorde ik ook hun eigen track Follow the Sound'. Aardig nummertje!

Na dit duo verplaatste ik mezelf naar binnen waar het tijd was voor Delivio Reavon & Aaron Gill in de Sunset stage. Een voor de meesten waarschijnlijk onbekend duo dat al een paar grote feesten op zijn naam heeft staan en de aankomende tijd een volle agenda heeft (Dirty Dutch Aftershock, House Rockers). Binnen vond ik de sfeer minder gezellig dan buiten bij het overdekte gedeelte. Daarom ben ik na enkele danspasjes toch maar naar buiten gegaan om te wachten op de special guest van de avond: Gregor Salto en Genairo Nvilla. Deze combi zag ik niet aankomen, maar het was zeker het wachten waard. Naast een perfecte afsluiter ook een debuut van deze twee mannen. Samen presenteerden ze LED: Latin Electronic Dance, de verzamelnaam voor house in de breedste zin van het woord.

Special guest

De special guests van Bloomingdale XXL werd enkele weken geleden bekendgemaakt: Gregor Salto en Genairo Nvilla presents LED. Twee mannen die kilometers bij elkaar vandaan wonen maar toch samen veel gemeen hebben. Ze houden beiden van tropische tunes en vullen elkaar goed aan. Genairo en Gregor Salto draaiden vorig jaar al solo op Bloomingdale XXL, de één binnen en de ander buiten. Als verrassing voor Genairo’s verjaardag kwam Salto in de DJ booth van Genairo staan. Vanaf toen is er een samenwerking ontstaan. Vandaag, precies een jaar later werken de mannen samen en draaien ze voor het eerst hun debuut: LED. Een van de eerste tracks die de mannen samen hebben gemaakt is 'Riddim Go',  de eerste banger op een reeks volgende zomer tunes. Afgelopen zondag werd deze track voor het eerst gedraaid en ik moet zeggen: ik ging, samen met mijn vriendinnen en de rest van de zaal, helemaal los.

Conclusie

Het startschot van het strandseizoen is afgegaan en het belooft weer heel wat moois te worden. Bloomingdale XXL heeft voldaan aan mijn verwachtingen. Het was zeker XXL en ik zal op veel komende feestjes zeker aanwezig zijn.

Plus

  • Erg goede line-up
  • Samenwerking tussen  Gregor Salto en Genairo Nvilla is geweldig

Min

  • Lastig om te komen met het openbaar vervoer
  • Je kan er niet pinnen
  • Overal lange wachttijden

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws