Party report: Hardcore XL [15 maart 2014]

Rick Francissen | 23 maart 2014
party reports


Wat: Hardcore XL
Waar: Beursgebouw, Eindhoven
Wanneer: Zaterdag 22 maart
Line-up: Trypsin, G-Town Madness, The Viper, Endymion, Amnesys, Anime, Art of Fighters, Neophyte, Tieum, Unexist, MC Apster
Reporter: Wouter de Vink
Fotografie: Marcel van Dorst & Richard Wilting

Het Beursgebouw in Eindhoven stond alweer voor de derde keer in het teken van Hardcore XL. Met een niet al te zuinige line-up, de ene na de andere topper vertoonde zijn kunstjes tijdens het uitverkochte evenement. Door Hardcore XL zijn we flink opgewarmd voor aankomende zaterdag (je kunt zelf wel invullen over welk feest het gaat).

Locatie en andere zaken

Tja, wat zullen we zeggen over de locatie? Het is makkelijk bereikbaar, het station en verschillende parkeergarages liggen op een steenworp afstand. Het Beursgebouw is lekker groot (zo’n achtduizend man past er in) en heeft een flinke balustrade waar je van een mooi uitzicht kan genieten. Voor €10,- kreeg je 3,5 bonnen, dus ook in Eindhoven doen ze aan Amsterdamse prijzen. Maar dat geeft niet. Een kaartje voor het feest kostte €29,50, maar wie het een beetje slim aanpakte kon ook twee kaartjes voor een paar euro kopen via VakantieVeilingen.nl.

Op de dansvloer stonden twee grote bars waar je snel geholpen werd. Als je even wilde plassen moest je wel eerst een wc-stempel kopen. De aankleding was niet spectaculair, maar er hing zeker een aardige sfeer. Wanneer je op de goede plek stond had je goed geluid, op andere plekken was het beduidend minder. Een groot nadeel van het Beursgebouw is de hitte. Het is daar zelfs zo warm dat de druppels condens met zweet letterlijk van het plafond druppelen. Maar ook dat mocht de pret niet drukken, want de organisatie had flink uitgepakt voor de line-up.

Flinke namen pakten flink uit met hun muziek

Toen we binnen kwamen was de eerste dj van de avond, Trypsin, al klaar met draaien. De mannen van G-Town Madness volgden met een hele gevarieerde set waarin wat oudere nummers zoals ‘Headbanger’ en ‘Come As One’ afgewisseld werden door het wat hardere werk van Partyraiser. Hierna was het de beurt aan The Viper en die kon het publiek goed vermaken. Het grappig om te zien dat hij zo veel lol had toen hij ‘Koekoek Jongen (Hardcore Remix)’ draaide. Na The Viper stonden de mannen van Endymion achter de draaitafels. Ze lieten veel van hun nieuwe album ‘Be A Voice, Not An Echo’ horen, maar ook tracks zoals ‘Abduction’. Je merkte dat het publiek flink werd opgezweept door de set van Endymion.

Het volgende uur was voor de Italianen Amnesys en AniMe en na hun kwam Art of Fighters draaien, dus Hardcore Italia was flink vertegenwoordigd deze avond. Neophyte himself was ook van de partij en werd vergezeld door MC Alee. Tieum en Unexist mochten de avond afsluiten en gooiden er nog even flink gas er op met tracks als ‘Sentenced’ en ‘Power of the Underground’. Over de hele avond gezien kwamen veel goede sets voorbij. MC Apster vulden de dj’s goed aan en was veel bezig met zijn publiek.

Waar voor je geld

Natuurlijk was dit geen feest met een oneindig budget. De aankleding, show en ga zo maar door zijn allemaal wat minder. Maar voor een kaartje betaal je maar een paar euro en je wordt verwend met hele goede muziek. De vaste feestgangers van dit evenement zullen ook wel gemerkt hebben dat elke editie steeds beter word. En dan neem je dingen zoals zweetdruppels in je bier wel voor lief. We hebben ons goed vermaakt, en daar gaat het tenslotte om.

Plus

  • Line-up
  • Bereikbaarheid
  • Snelle service

Min

  • Hitte (inclusief zweetregen)
  • Lange rijen (zowel bij de ingang als bij de wc’s)
  • Gladde vloeren

hardcorexl1

 

hardcorexl2

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws