Party report: Op de Valrave [zaterdag 22 maart]

Rick Francissen | 24 maart 2014
party reports


Op de ValraveWat: Op de Valrave
Waar: WesterUnie, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 22 maart
Line-up: Pleasurekraft, Bram Fidder, Ruttenbergs, Niklas Woodriff, Tracks up the Sleeve, Arno Motz, Hellie Berrie
Reporter: Ruben Skliba
Fotografie: Paul Jurgens

Dit weekend stond 'Op de Valrave' op de planning. De uitverkochte Westerunie Amsterdam stond volledig in het thema van de succesvolle serie ‘Game Of Thrones’. Onder andere Pleasurekraft zou daar een 2,5 uur durende set draaien. Dat mochten we natuurlijk niet missen!

De entree verliep vlekkenloos en je was al snel binnen. Je spullen kon je opbergen in een kluisje die je voor 9 euro kon huren, waarvan 5 euro borg. Nadat we onze spullen hadden opgeborgen gingen we muntjes halen bij een van de twee kassa’s in de hoofdzaal. Eén muntje kostte 2,70 euro en stond gelijk aan één glaasje fris of een glas bier. Een watertje kostte 1,5 munt.
De eerste set van de avond werd verzorgd door Helli Berry, zij warmde de avond op met fijne soulvolle/groovy beats en was ze een hele fijne toevoeging aan de avond!

Techno op zijn best!

Bram Fidder nam het over van Hellie om 22.30. De zaal stroomde tijdens zijn steeds meer vol, het sfeertje zat er al goed. We besloten om een kijkje te nemen in de andere zaal, hier werd al lekker gedraaid maar de zaal was nog zo goed als leeg. Eenmaal terug in de mainarea was het tijd voor de headliner van de avond: het amerikaanse DJ duo Pleasurekraft. Iedereen was razend enthousiast en aan hun set je kon goed merken dat de zaal er erg veel zin in had. Pleasurekraft trapte af met veel melodische platen, gevolgd door bekende tracks van hun zoals “Got A Feeling” die door iedereen luidkeels werd gezongen. Het publiek was razend enthousiast! Er werd tijdens de set van Pleasurekraft niet alleen volop gedanst maar ook volop gejuicht en zelfs gelimbodanst. De organisatie had alles uit de kast getrokken van een mooi podium tot ballonen en een adembenemende lasershow! De set van Pleasurekraft werd goed opgebouwd alles kwam aan bod van melodische platen tot ritmische hoogstandjes.

Iedereen had het goed naar zijn zin. Van al dat gedans krijg je natuurlijk honger helaas was er maar een beperkte keuze aan snacks. Een zakje chips, een ijsje of wat snoepgoed was het enige dat werd aangeboden. Pleasurekraft sloot zijn set af met hun hit 'Tarantul'. Samen met enorm veel gejuich gecombineerd met alle lasers/Co2 gaf dit wel een kippenvel momentje! De avond werd afgesloten door de organisator en DJ, Ruttenbergs. Hij sloot de avond knallend af met keiharde technoplaten! Rond de klok van 4 besloten wij naar huis te gaan.

Op de Valrave

Conclusie

Wij kunnen terug kijken op een erg geslaagde avond met een zeer gevarieerde lineup met een erg fijne opbouw. Deze editie was volledig uitverkocht, tot onze verbazing waren de zalen niet helemaal vol. Dit mocht gelukkig de pret niet drukken, het publiek heeft het erg naar zijn zin gehad en wij dus ook. Enige minpuntje is dat we met honger naar huis gegaan zijn, misschien kan de organisatie overwegen om de volgende keer een uitgebreider assortiment eten aan te bieden.

Plus

  • Gevarieerde line-up
  • Lange sets
  • Leuk thema
  • Mooie locatie

Min

  • Klein assortiment aan eten/snacks

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws