Party report: Reaktor // Surge [22 maart 2014]

Rick Francissen | 24 maart 2014
party reports


Wat: Reaktor // Surge
1621931_792530920775003_863928632_n
Waar: H7 Warehouse, Amsterdam
Reporter: Zoï Dam
Line-up: Tadeo (ES), Developer (USA), Cassegrain (DE), Jeroen Search LIVE, Sinfol.

De feestjes van Reaktor staan ook wel bekend als rauwe, harde technofeesten voor de echte liefhebbers. Voor iedereen die wel van een avondje heerlijk stampen houdt is Reaktor een ware aanrader. Tot nu toe is iedere editie uitverkocht geweest en ook Reaktor Surge verkocht enkele uren voor aanvang uit! Om klokslag tien uur stonden we voor de deur, hier stond al een kleine rij en we konden de heerlijke muziek van Sinfol al horen. Dit beloofde een mooie avond te worden.

De locatie

Het H7 Warehouse heeft een makkelijk te bereiken locatie, vanaf Sloterdijk is het slechts tien minuten lopen. Het is gelegen op een industrieterrein wat een extra beleving meegeeft aan de rauwe en industriële identiteit die Reaktor heeft. Het H7 Warehouse is niet groot, maar precies groot genoeg om te zorgen voor een goede sfeer. Een klein minpunt van deze ruimte was dat het echt heel koud was op het begin, maar na een paar uur was het juist weer heel warm. Wanneer je naar de overdekte tent of de kluisjes liep stond je eigenlijk meteen weer in de kou. Dit grote verschil in warmte was niet heel fijn. In de overdekte tent werd zachtjes deephouse gedraaid en kon je lekker even zitten op een bankje. In de zaal binnen was het goed ingedeeld, slechts één bar aan de zijkant maar je hoefde nooit lang te wachten voordat je wat te drinken kon bestellen. Boven kon je uitkijken over het publiek of even lekker op de bank zitten om bij te komen.

rs1

Sfeer

Toen wij om 10 uur in de rij stonden hoorde je nog de soundcheck van Sinfol, iedereen in de rij kreeg steeds meer zin om naar binnen te gaan. Het bleef ongeveer een uurtje rustig maar rond een uur of 11 werd het steeds drukker en zat de sfeer er goed in. Er waren nog geen irritante vingerlichtjes te bekennen en ondanks dat er op de dansvloer goed gestampt werd, had iedereen de ruimte en stond je niet te dicht op elkaar. Dankzij de kleine, industriële locatie ontstond er een hele intieme sfeer. Een paar keer op de avond kwam je dezelfde personen tegen en elkaar kwijtraken was hier al helemaal geen optie. Reaktor was precies zoals altijd; industrieel, rauw en intiem. Wat erg jammer was, was dat er precies voor de DJ-boot ventilators waren geplaatst. Hierdoor kon je de DJ niet goed zien en hij jou ook niet, dit zorgde voor weinig interactie en weinig intimiteit met de DJ.

Kosten

Voor tien euro kon je vier muntjes kopen, een hele normale prijs. Om de hele avond naar de wc te kunnen kon je voor 2,50 euro een toiletbandje kopen. Bier en fris waren allemaal een muntje. Qua prijs was het op Reaktor gewoon gemiddeld, geen extreem hoge prijzen.

rs2

Line-up

Sinfol opende Reaktor Surge om tien uur met een prachtige set. Een heerlijke opbouwer voor dit mooie feestje. Toen Cassegrain om twaalf uur begon met draaien zat de sfeer er goed in bij het publiek, iedereen was klaar voor dat kleine beetje meer. Helaas was dat beetje meer ver te zoeken, Cassegrain draaide een stuk rustiger dan Sinfol en het publiek werd absoluut niet opgezweept. Toen het eenmaal de beurt was aan Jeroen Search werd hij met open armen ontvangen door het publiek en speelde perfect in op wat Cassegrain helaas niet waar kon maken. Na een geweldige set van Jeroen Search was het de beurt aan Tadeo, ook hij liet een goede set horen. Het hoogtepunt verscheen echter toen de beats van Developer door de boxen dreunden. Hij kreeg de taak om dit rauwe feest tot een mooi einde te brengen en dat deed hij ook. De meest harde beats klonken door de zaal en iedereen haalde zijn of haar laatste beetje energie naar boven, om nog voor 100% mee te kunnen genieten van Developer.

Plus

  • Goede Line-up
  • Niet te duur
  • Goede sfeer

Min

  • Te groot warmteverschil in de zaal en overdekte tent
  • Te lange rijen voor de WC
  • Geen interactie/intimiteit met de DJ

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws