Party report: KnockOut [22 maart 2014]

Nikki Veerbeek | 25 maart 2014
party reports


knockout2Wat: KnockOut
Waar: Ahoy, Rotterdam
Wanneer: Zaterdag 22 maart
Reporter: Alex van Leeuwen
Line-up: Festuca, Da Tweekaz, Wasted Penguinz, Atmozfears, Bass Modulators, Brennan Heart, Coone, Code Black, Outbreak, Psyko Punkz, Ran-D, Crypsis, E-Force, B-Front, Titan, Degos & Re-Done, Thera
Fotografie: B2s

Time for battle

In 2009 kwam B2S met het idee om een feest te organiseren waarin dj’s met elkaar te battlen. Het concept vond haar oorsprong in het Silverdome in Zoetermeer, maar na een aantal succesvolle edities werd er gekozen voor een grotere zaal die meer mensen zou kunnen herbergen. De Rotterdamse Ahoy vormt vandaag de dag de arena waar dj’s het in de ring tegen elkaar opnemen. Het unieke aan het concept Knock Out is dat artiesten echt de moeite nemen om tracks om te bouwen of geluidseffecten toe te voegen om de tegenstander te dissen. B2S deed hier al een schepje bovenop door in aanloop naar het feest als een goede manier om het feest te promoten verschillende battle video’s te plaatsen. De verhoudingen stonden daarom al geruime tijd voor het feest op scherp.

ko1

Bij de ingang was alles al gelijk goed en vlot geregeld en wij konden dan ook zo binnenkomen. Jassen en spullen moesten op de gebruikelijke manier in een locker gestopt worden. De muntjes waren hier weer de gewone 2,50. Wij liepen de zaal in en deze was eigenlijk lekker gevuld. Niet te druk, maar gewoon lekker vol. Dit had er misschien ook mee te maken dat deze editie niet helemaal uitverkocht was. Snel zochten wij een plek in de zaal om te gaan knallen. Ook een bezoekje aan het toilet was zo gepiept, omdat er overal voldoende toiletten waren.

Euforische sets

B2S had voor deze nacht een keurige timetable in elkaar gezet en zodoende verliep de avond perfect van euforisch naar raw. De gevechten die deze nacht gepland stonden werden in goede banen geleid door scheidsrechter Villain. De mc had zijn handen vol aan het bedaren van de gemoederen. Tijdens de euforische set van Coone versus Brennan Heart traden wij binnen en de ene na de andere steek onder water kwam uit de speakers. Wat ons tijdens een wandeling door de zaal gelijk opviel, was dat het geluid overal lekker hard stond. De heren achter de decks zorgden er voor dat de voetjes bij het publiek van de vloer gingen. Het volgende gevecht zou een Australische aangelegenheid worden. De muzikale strijd zou dit keer gaan tussen Code Black en Outbreak. Iedereen zette tijdens deze set zijn ‘bassface’ op en ging flink tekeer. De sfeer was deze nacht sowieso goed te noemen. Er werd door iedereen flink gedanst en er waren veel lachende gezichten te zien.

Tussen Psyko Punkz en Ran-D vielen ook een aantal rake klappen. Ook deze battle bleef weer onbeslist. Een ergernis voor veel bezoekers is wanneer er lang op drinken gewacht moest worden. Daar was vanavond niets van te merken. Als je wat te drinken bestelde werd je meteen geholpen en voor je het wist stond je alweer bij je vrienden met de gewenste drankjes. Complimenten voor B2S: er waren ruim voldoende bars en barpersoneel aanwezig!

ko2

Raw Hardstyle

De overstap van euforisch naar raw werd definitief ingezet toen Crypsis en E-force achter de draaitafels plaatsnamen. Gelukkig was de sfeer in de zaal niet omgeslagen en bleef iedereen met een glimlach van oor tot oor rondlopen. Met veel nieuw werk en snoeiharde baselines werden de laatste uurtjes van het feest ingezet. Crypsis en E-force waagden zich er zelfs al aan om wat hardcore edits te draaien. Tatanka was helaas al KO door lichamelijke klachten en kon daarom niet in de ring verschijnen. Een waardige opvolger werd door B2S geregeld, en dat was Titan. Wat een hardstyle geweld gooide de beste man er uit. Zijn track “My Angel” zette de hele Ahoy op zijn kop. Zijn tegenstander B-front moest alles uit de kast halen om niet direct KO te gaan. Maar met een track, zoals “Magic” deel je een rake en snoeiharde rechter uit. Het dak van het Ahoy had moeite met dit kabaal. Het afsluitende gevecht zou een battle worden tussen de baas van het Theracords label Thera en het hardstyle duo Degos & Re-done. Aan deze vechtersbazen kun je wel een afsluiting toelaten en de Ahoy werd tot de laatste steen afgebroken. Het enthousiasme straalt er iedere keer nog vanaf bij Thera en dat bracht hij goed over aan het nog aanwezige publiek. Soms ging hij nog harder tekeer dan het publiek zelfs. Helaas was het om zeven uur dan echt tijd om naar huis te gaan.

Conclusie

Eigenlijk zijn er over afgelopen nacht geen minpunten te bedenken op organisatorisch vlak. Alles was perfect geregeld. Van het eten en drinken tot de ingang was alles logistiek tiptop in orde. Daarnaast was het nergens echt druk de gehele nacht en was het geluid om door een ringetje te halen. Mede door de gevechten tussen de dj’s klopte alles aan deze nacht. Er waren veel speciale edits van nummers gemaakt om de tegenstander te pijnigen. Gelukkig waren er in de zaal geen tegenstanders, maar was er juist een gevoel van eenheid te merken. Alle ingrediënten om een feest als vet te ervaren, waren deze nacht aanwezig. Knock Out: je kunt weer op ons rekenen de volgende keer!

Plus

  • Concept
  • Muziek
  • Wc’s
  • Bars
  • Geluid

Min

ko3

Foto's: B2s

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws