Party report: Monday is proud to present Carita La Niña [maandag 17 maart]

Nikki Veerbeek | 27 maart 2014
party reports


carita1Wat: Monday is proud to present Carita La Niña
Waar: Supperclub, Amsterdam
Wanneer: Maandag 17 maart
Line-up: Marly Mar, Cl’ Audio, Mc Clark Kent, Carita La Niña, Fullscale, MC Iceman
Reporter: Anna Zhuravel

Heb je aan een feestweekend niet genoeg of wil je het begin van je werkweek goed inluiden? Dan is de MONDAY clubnight in de Amsterdamse Supperclub de juiste plek om late maandaguurtjes door te brengen. Mooie club, gezellige mensen, ontspannen sfeer en lekkere beats van de beste Nederlandse en buitenlandse dj‘s starten je week op lekkere wijze!

Bijzondere locatie

MONDAY clubnacht wordt wekelijks gehouden in de Supperclub, een restaurant annex club gelegen in een smalle steeg in hartje Amsterdam. Hoewel het adres op internet makkelijk te vinden is, loop je de deur zo voorbij. Van buitenaf lijkt het clubgebouw op een gewoon woonpand. Slechts een klein bordje voor de deur en een grote groep chique geklede mensen in de steeg rondom de ingang duiden op de juiste locatie.

Vanaf de voordeur leidt de grote trap naar de clubzaal op de eerste verdieping: La Salle Neige. Het interieur van deze zaal is vooral wit en mooi verlicht met verschillende kleuren. Langs de muren staan lekkere bedbanken met bijbehorende tafeltjes. Aan beide kanten van de zaal leiden smalle trappen naar het balkon, uiteraard ook uitgerust met heerlijke zitplaatsen. Al het zitcomfort moet wel het liefst van te voren worden gereserveerd.

De entree voor MONDAY clubnacht kost een tientje, maar verder is het uitgaan in Supperclub niet zo goedkoop. Frisdrank kost 2,75 euro, een flesje bier is 4,25, voor een shot betaal je gemiddeld vijf euro, en de wijnprijzen liggen vanaf 4,50 per glas. In tegenstelling tot menig feestlocatie is huiswijn van de Supperclub trouwens best lekker, maar buiten dat kun je je MONDAY avond zo duur maken als je zelf wilt. Je kunt zelfs vooraf een uitgebreid vijfgangenmenu bestellen voor zeventig euro per persoon. Een chique locatie staat nou eenmaal voor chique prijzen, maar dan feest je ook lekker kleinschalig met maximaal 450 man.

SAM_0383

House meets r&b

De muzikale invulling van de maandagavonden staat in het teken van club- sexy- en deeptech-house en r&b. De dj-booth van de witte zaal bevindt zich niet ver van de ingang en midden op de dansvloer, dus een dj staat werkelijk tussen het publiek. Iedere maandagavond draaien in deze zaal naast de vaste residenten dj‘s Marly Mar, Cl’ Audio en Mc Clark Kent ook andere grote Nederlandse en buitenlandse namen.

Afgelopen maandag nam dj Carita La Niña om elf uur de draaitafels over van de residenten. Met hun funky soulful house hadden ze het publiek inmiddels al flink in beweging gekregen. In haar 2,5 uur durende set liet Carita horen, hoe de dansbare en energieke beats die zo gebruikelijk zijn voor haar opzwepende optredens prima gecombineerd kunnen worden met club-, deep- en tech-house. Haar set zat vol lekkere clubnummers. Denk bijvoorbeeld aan Juanito’s ‘Kaounde’ en ‘Dirty’ van Stefano Amalfi & Robbie Groove.
Rond twaalf uur werd het wat rustiger op de dansvloer van La Salle Neige, maar de ontbrekende bezoekers waren nog lang niet naar huis. Ze hadden gewoon een steile trap naar beneden genomen naar de wat kleinere area Chapter 21, gelegen naast de garderobe en toiletten. De toiletten van Supperclub zijn trouwens uniseks. Daarnaast dienen ze ook nog als een officiële ruimte om te roken en te socializen. Afgelopen maandag maakten rokers daar netjes gebruik van, asociaal roken in de clubzalen was not done.

Iedere maandagavond vermaken Fullscale en MC Iceman het publiek van Chapter 21 met sexy r&b-beats. Ook tijdens de afgelopen feesteditie was deze muziek bijzonder in trek bij de bezoekers. Toen deze dansvloer rond één uur dicht ging, stroomde de grote zaal wel weer helemaal vol. De meeste mensen wilden nog even genieten van het optreden van Carita La Niña. Toen ze rond half twee haar set eindigde met haar officiële remix van Beyonce’s ‘Blow’ gevolgd door een lekkere mix van Jesse Rose’s ‘Time is But a Moment’, werd zij beloond met een flink applaus.

Van netwerkborrel tot een betekenisvolle clubnacht

Het succesvolle maandagsfeest is zeven jaar geleden begonnen als een netwerkborrel voor dj‘s, producers, dansers, horecamedewerkers en andere creatieve geesten, die op maandagavond gebruikelijk vrij zijn. Inmiddels is dit concept uitgegroeid tot een begrip in het Amsterdamse nachtleven. Achter het idee van MONDAY staan mensen met passie voor muziek en kwaliteit. Volgens één van deze creatievelingen, Ellen Hamer, zijn de succesfactoren van het feest vooral de bijzondere en ontspannen sfeer, originaliteit en kwaliteit van de muziek.

Leuke sfeer wordt gegarandeerd door respect en tolerantie als kernwaardes van het feest. Deze waardes worden streng nageleefd. Ellen: ‘Alle culturen en sub-culturen zijn bij ons van harte welkom, maar het is van belang dat er geen één overheerst. Daarnaast houden wij de sfeer en de bezoekers goed in de gaten. Iemand hoeft zich maar één keer te misdragen en hij wordt meteen de club uitgezet. Dezer persoon komt nooit en dan ook nooit meer binnen. Het klinkt misschien een beetje hard, maar mede door dit beleid hebben wij in zeven jaar tijd nog geen echte incidenten meegemaakt. Gelukkig!’

SAM_0539

Dj‘s mogen hun gang gaan

De kwaliteit van de clubmuziek wordt gegarandeerd door de keuze voor artiesten, die meer in hun mars hebben dan een standaard EDM-set. Ellen: ‘Dankzij de kleinschaligheid van de club, relaxte sfeer en bijzonder publiek voelen dj‘s zich bij ons helemaal op hun gemak. Ze nemen hun vrienden en familie mee, wij zorgen voor drankjes en gezelligheid. In deze sfeer mogen en kunnen ze nummers draaien waar ze zelf zin in hebben. En dan komt wat minder commerciële en meer kwalitatieve en originele clubmuziek aan bod. Dit is vaak iets anders, dan wat dezelfde artiesten in een andere setting zouden draaien. Wij gaan voor kwaliteit en afwisseling. Zowel dj‘s als onze gasten vinden het heel leuk. Dj‘s nemen vaak zelf contact met ons op om te vragen wanneer ze bij ons mogen komen draaien.’

Het publiek van dit feestconcept is op muzikaal gebied best verwend. Ellen: ‘Veel mensen komen voor onze vrouwvriendelijke r&b: een stijl waar wij heel bewust voor hebben gekozen. Van de house dj‘s verwachten mensen vooral vernieuwing en originaliteit. Daarom valt het voor sommige artiesten niet mee om de bezoekers helemaal los te krijgen. Maar aan het einde van de avond wordt het uiteindelijk altijd één groot feest.’

Exclusief concept

Wat ‘één groot feest’ betekent kun je het beste zelf oordelen op een maandagavond in de Supperclub. Alleen gewoon daarheen gaan en aanbellen heeft weinig zin. Eén van de redenen waarom dit concept zo bijzonder blijft is een strikt deurbeleid. Ellen: ‘Wij houden deze feestavond graag exclusief. Eigenlijk kun je alleen via een gastenlijst binnenkomen. Om op de lijst te komen, moet je de juiste mensen kennen: via via. Zodoende zijn onze bezoekers alleen mensen die wij direct of indirect kennen. Ik zet bijvoorbeeld niemand op de lijst die ik persoonlijk niet ken. Gasten mogen introducés meenemen, maar over het algemeen komen er geen mensen mee die niet bij het publiek en bij de sfeer passen. Onze gasten denken dus goed na wie ze meevragen. Naast strikt beleid is de sociale controle op onze feesten ook heel sterk.’

Op de directe vraag naar een sleutel tot een plek op de gastenlijst antwoordt Ellen met een glimlach en mysterieuze woorden ‘geen idee’. Goed je sociale netwerken opschudden om een gastenlijstplekje voor één van de MONDAY edities te bemachtigen heeft ondanks de moeilijkheidsgraad zeker zin: het concept, de locatie, de muziek en de sfeer bij elkaar vormen al een bijzondere belevenis op zich. Moeite doen loont en als je nou eenmaal binnen bent, vergeet niet het feestmotto: ‘Fuck the weekend. We party on Monday’. Like there is no Tuesday!

Plus

  • Chique locatie
  • Goed licht en geluid
  • Goede line-ups
  • Ruime keuze aan eten en drinken
  • Gezellige sfeer
  • Vriendelijke mensen
  • Exclusief feestconcept

Min

  • Duur parkeren in de buurt
  • Menu is best prijzig

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws