Party report: Headhunterz presents: HARD with STYLE [28 maart 2014]

Rick Francissen | 30 maart 2014
party reports


1150814_723473894342450_340534674_nWatHeadhunterz presents HARD with STYLE
Waar: Melkweg, Amsterdam
Wanneer: Vrijdag 28 maart
Line-up: Headhunterz, Audiofreq, Rebourne
Reporter: Rick de Brouwer
Fotografie: Vincent Riemersma

Bijna twee jaar geleden stond Headhunterz in een uitverkocht Ziggodome met zijn eigen show HARD with STYLE. Sindsdien heeft de toonaangevende dj geen eigen show meer gegeven op Nederlandse bodem. Tuurlijk heeft hij tussendoor nog talloze optredens gehad op festivals en feesten, maar een feest waarin alles om Headhunterz zelf draait, zijn volgens de dj slechts op één hand te tellen.

Des te meer keek de dj uit Veenendaal daarom uit naar deze avond: 'Het blijft toch erg speciaal om als dj je eigen avond te kunnen houden. Het is voor mij absoluut weer een nieuwe mijlpaal in mijn carrière. Als ik dan naar buiten kijk en die lange rij zo zie, voel ik me toch vrij vereerd en bevoorrecht.'

Wachten, wachten, wachten…

Met die lange rij refereert Headhunterz naar de enorme toeloop van mensen buiten om 00.00 uur op de stoep voor de Melkweg in Amsterdam. Headhunterz presents: HARD with STYLE was al ver voor 28 maart dik uitverkocht. En uit eigen ervaring kunnen we wel zeggen dat een uitverkocht huis in de Melkweg organisatorisch vaak problemen geeft. Helaas was het ditmaal niet anders. Vele bezoekers hebben meer dan een uur moeten wachten alvorens zij de locatie konden betreden. Ook in onze eigen groep hebben enkele leden maar liefst anderhalf uur lang geduldig moeten wachten voordat ze eindelijk naar binnen mochten.

Hard With Style

Clublife ging daarom voor jullie op onderzoek uit. Waarom opende de club in godsnaam niet een uur eerder haar deuren? Om 23.00 uur zou er dan weliswaar nog geen muziek te horen zijn, maar het gaf in ieder geval de bezoekers een kans om vanaf het begin meteen aanwezig te kunnen zijn. Wie iets voor 0.00 uur achteraan in de rij aansloot, stond pas 01.30 uur in de zaal. Bij navraag bleek dat er nog een ander evenement aan de gang was in de Melkweg. De beveiliging kon simpelweg niet eerder beginnen met controleren. Zonde, want het kan voor vele bezoekers mogelijk de avond verpest hebben.

Showcase

Wanneer je eenmaal binnen was, kon genieten van een muzikaal zeer hoogstaande avond. Rebourne mocht de avond aftrappen om 00.00 uur en dat deed hij met verve. Lekkere snelle beats en euforic sounds vulden de hoofdzaal van de Melkweg. Wanneer hij net de chemie met het publiek te pakken kreeg, moest hij helaas alweer plaatsmaken voor de passievolle hardstyle dj Audiofreq, beter bekend onder de naam Bioweapon.

De artiest die met zijn album Audioception op het label Dirty Workz respect afdwong onder collega’s , mocht vanavond gaan proberen de show van Headhunterz te stelen. Met een energiek optreden en de juiste platenkeuzes veranderde de dj de avond langzaamaan in een ware hardstyle-hemel. Uiteraard kwam ook zijn single ‘Break Out’ langs, die hij samen met Headhunterz heeft geproduceerd. Er werd volop gedanst en gelachen. De irritatie van het lange wachten leek even vergeten. Al wekte iets anders wel flinke irritatie op. Drie vervelende jongemannen waren op zoek naar ruzie en problemen. Gelukkig greep de beveiliging kordaat in en werden zij tijdig uit de zaal verwijderd.

Next up was de hoofdact van de avond, de man achter HARD with STYLE, dj Headhunterz. En met hem ging het geluidsvolume direct omhoog. Wie voorin stond zonder oordoppen, ging naar huis met flink suizende oren. Maar daar leek niemand zich om te bekommeren. Want mister Heady draaide zeer goed. Wat zeg ik, hij draaide fantastisch.

Hard_With_Style_2Je kunt misschien zijn muziek commercieel vinden of niet, als dj achter de draaitafels is Headhunterz op zijn best. Met een mix van oude en nieuwe tracks die elkaar in een hoog tempo opvolgen kreeg hij de zaal direct mee. Opgejut door MC Villain stampte en schreeuwde het publiek hits als ‘Colors’ , ‘Doomed en ‘Dragonborn’ volledig mee. Liefhebbers van Headhunterz' oude tracks werden ook op hun wenken bediend. Willem deinsde er niet voor terug om tracks van bijvoorbeeld Project 1 te draaien. De zaal danste en stampte op een manier dat al tijden niet meer waargenomen is op een hardstylefeest. Het deed enkele aanwezigen terugmijmeren aan het feest ‘Tijd Machine’ begin maart. Zou Headhunterz openstaan voor dat concept? 'Ze hebben me niet gevraagd, maar het idee lijkt me supertof. Leuk om weer eens een avondlang oude platen te mogen draaien!' Wie weet wellicht een eenmalige terugkeer van Project 1 ?

Na Headhunterz volgt de slotact van de avond. Rebourne, Audiofreq en Headhunterz bundelden hun krachten om de avond krachtig af te sluiten. Van het euforische en melodieuze ‘Halos’ van collega Frontliner tot de klassieke feestafsluiters van menig hardstylefeest in 2012, ‘Bolivia’ en ‘Kings of the Underground', het kwam allemaal langs. Vlak voor het laatste nummer haalde MC Villain het publiek over tot een massale sit down. Er werd ook massaal gehoor aan gegeven en de zaal barste daardoor met ingang van het laatste nummer nog één keer volledig uit zijn voegen.

Hard With Style

Conclusie

Headhunterz presents: HARD with STYLE was een erg goede showcase voor de hardstylescene. Wij hebben ouderwets genoten en we waren zeker niet de enige. MC Villain: 'Het was echt vet vanavond.' Eindelijk een keer geen constante rawstyle. Headhunterz was als vanouds weer heerlijk op dreef. Headhunterz is hard, heeft style en was gewoon onwijs goed.

Over de locatie waren we minder te spreken. Vreemde consumptieprijzen ( 10,40 euro voor 4 consumpties? Lekker handig rondjes halen! ), oorverdovend geluid en onacceptabele wachttijden voor de ingang, de organisatie heeft voor een volgende HARD with STYLE nog een hoop extra werk te verzetten.

Plus

  • Bevlogen Headhunterz & Audiofreq
  • Professionele Beveiliging
  • Feestelijke sfeer
  • Betaalbaar evenement
  • Onderscheidend hardstylefeest

Min

  • Onacceptabele wachttijden
  • Onaangenaam hard geluid
  • Onhandige consumptieprijzen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws