Party report: Masters of Hardcore - Empire of Eternity [29 maart 2014]

Rick Francissen | 31 maart 2014
party reports


253462_original_327554Wat: Masters of Hardcore - Empire of Eternity
Waar: Brabanthallen, 's Hertogenbosch
Wanneer: Zaterdag 29 maart
Line-up: Crossfiyah, Bodyshock, Re-Style, Predator, Harcore España, Korsakoff, Dyprax, State of Emergency, Tha Playah, Nosferatu, Outblast, Ophidian, Angerfist, Miss K8, Evil Activities, Wasted Mind, Partyraiser, Noize Suppressor, Mad Dog, MC Tha Watcher, Lowroller, Mindustries, DaY-már, N3ar, Catscan, Bloodcage, Negative Audio, Trasher, The Outside Agency, Deathmachine, Dr. Peacock, MC Dart, Backfire, Bass-D, Darkraver, Vince, Charly Lownoise, Mental Theo, Paul Elstak, Dune, Promo, Base Alert, Ruffneck, MC Syco, Hardcraft, Warface, Kold Konexion, Moridin, Zany, X-Pander, Chain Reaction, B-Front, High Voltage, Crypsis, Radical Redemption, MC Nolz, T-Virus, Sandy Warez, The Sinner, The Vizitor, Khaoz Engine, Drokz, Arika, Noisekick, The Untitled, The Destroyer, SRB, MC Animal Tag, Progamers, Cardiak, Randy, Le Bask, DAM, Prototype Hardcore, The Braindrillerz, D.O.M., X-Mind, Hungry Beats, MC No-Id
Reporter: Wouter de Vink

Afgelopen zaterdag stond het beste wat met hardcore muziek te maken heeft in de Brabanthallen in Den Bosch. Zes area’s met een line-up waar elke hardcore liefhebber van staat te smullen: aanbod van mainstream tot terror en van raw hardstyle tot industrial. Gooi daar nog eens een dikke aankleding en show bovenop en je krijgt Masters of Hardcore – The Empire of Eternity als resultaat.

Van alles voorzien

De Brabanthallen openden voor zo’n twintigduizend man haar deuren. Wie met de tourbussen kwam werd vrijwel voor de deur afgezet, kwam je met de trein dan moest er een stukje worden gelopen. Ondanks dat het mega druk was ging de securitycheck snel en vriendelijk. Overal was aan gedacht, er waren genoeg kluisjes, verschillende eetkraampjes, grote bars en kermisattracties. Zelfs aan de mensen die er niet bij konden zijn was gedacht. De thuisblijvers konden namelijk naar de livestream van de mainstage luisteren. We kunnen het nog lang hebben over de locatie en de voorzieningen, maar het belangrijkste was natuurlijk de avond zelf.

The Empire of Eternity

Gabbers vanuit de hele wereld kwamen naar dit uitverkochte evenement, een evenement dat bij iedere liefhebber jaarlijks op de planning staat. Je kon hier genieten van alles wat hardcore te bieden heeft. Het maakte eigenlijk niet uit naar welke stage je toe ging, je wist toch wel dat er een dikke set gedraaid werd.

We begonnen bij de mainstage, The Empire of Eternity. Een enorme zaal met een gigantische stage. Hier waren Crossfiyah en Bodyshock al bezig met het inluiden van de avond. Deze Masters of Hardcore-talenten lieten zien dat zij flink aan de weg aan het timmeren zijn en het was duidelijk zichtbaar dat deze jonge gasten dolenthousiast waren. Ze werden opgevolgd door Re-Style en Predator, die voor een hele gevarieerde set zorgden. Van ‘Gold Dust (Bootleg)’ tot ‘The Experiment’, je kon wel merken dat het publiek ervan genoot.

We besloten om maar eens naar District of Devastation, beter bekend als de industrial-stage, te gaan. We konden het laatste beetje van de liveset van Mindustries meepakken, hierna nam Day-Mar het van hun over. De zaal stond opeens bomvol met diehards die graag bij de set van Day-Mar wilden zijn. The queen of darkness gooide er, zoals altijd, flinke distorted kicks doorheen, goed voor enthousiasme bij het publiek.

Frenchcore en andere dikke shows

We vervolgden onze avond bij Provence de Folie, de frenchcore-zaal. Samen met de raw hardstyle waren deze muziekstijlen toegevoegd aan het Masters of Hardcore concept. Blijkbaar maakte de organisatie daar veel mensen blij mee, want de zaal stond flink vol toen we binnen kwamen bij Le Bask. Helaas konden we niet al te lang bij de frenchcore blijven, want een paar minuten later zou er een dikke act plaatsvinden op de mainstage.

Om twee uur in de nacht was het tijd voor de man die verantwoordelijk is voor het anthem: Tha Playah. Om zijn live-act heen werd voor een dikke show gezorgd. Toen de verkleedde Tha Playah ‘Eternal’ draaide kwam er van alle kanten vuurwerk en lasers. Wauw! Een hele dikke set met alles er op en er aan. Het was eigenlijk jammer dat de live-act maar een half uur duurde.

Nosferatu en Outblast draaiden samen het volgende uur. De dj-booth ging een stukje omhoog bij de introductie en de heren konden beginnen. Ze openden met een nieuwe track van N3ar, die erg goed aansloeg. Ophidian loste de mannen af en zette een liveset neer zoals alleen hij dat kan. Vooral ‘The Rain’ was indrukwekkend, in zo’n setting is het een hele dikke track.

Photo 30-03-14 03 20 56

Angerfist, Miss K8 en raw hardstyle

Angerfist en Miss K8 mochten hierna samen een liveset neerzetten. De nummer één hardcore dj en de dame uit Oekraïne lieten zien dat zij erg goed samen gaan en de nieuwe track van Miss K8, ‘Too Many Answers’, kwam nog voorbij. De set werd afgesloten met ‘Pagans’ (gruwelijke plaat) en ‘Street Fighter’ (Saturday night and we like to party).

Naast de eerder genoemde frenchcore-area, was er nu ook voor het eerst een raw hardstyle-stage op Masters of Hardcore. Deze moesten we natuurlijk gaan bekijken en we besloten even snel op en neer te gaan toen B-Front en High Voltage aan het draaien waren. De organisatie had flink uitgepakt voor deze muziekstijl met een flinke zaal.

Wasted Mind

Wasted Mind stond al op het punt om bij de mainstage achter de draaitafels plaats te nemen, dus gingen we rap terug. De Spaanse dj heeft lang in de studio gezeten en liet deze nieuwe producties horen op Masters of Hardcore. Tracks van onder andere zijn nieuwe EP en de remix voor de Mutant Mosh Pit Rave Tunes dreunden door de Brabanthallen. Partyraiser mocht (na een kleine onderbreking) de feestgangers entertainen met zijn unieke sound en het publiek ging massaal uit zijn dak. Partyraiser weet keer op keer, waar hij ook staat, een flinke stempel op de avond te drukken. Maar waar deze man meestal de avond afsluit, was het laatste half uur besteed voor DJ Mad Dog en Noize Suppressor, vergezeld door MC Jeff. Het ging een klein tandje lager in het begin met ‘Agony’, maar op het einde werd er waardig afgesloten met ‘Attack (Remix)’.

De Masters van Hardcore

Helaas komt zelfs aan The Empire of Eternity een eind. Deze avond heeft weer onderstreept dat dit evenement niet voor niets Masters of Hardcore heet. Alle topartiesten van de verschillende stijlen staan hier in een dikke atmosfeer. Er zijn zelfs te veel goede namen, het is eigenlijk zonde hoeveel andere artiesten je niet kunt bekijken. Er werd enorm naar Masters of Hardcore uitgekeken, en we werden absoluut niet teleurgesteld. Een top-avond met goede muziek in een geweldige setting!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws