Party report: NOPE IS DOPE - Grand opening Beachclub Vroeger [30 maart 2014]

Rick Francissen | 1 april 2014
party reports


75963_480178728754336_995295061_nWat: NOPE IS DOPE - Grand opening
Waar: BeachClub Vroeger, Bloemendaal
Wanneer: Zondag 30 maart
Line-up: Billy The Kit, D-Rashid, The GoonieZ, Jay Da Silva, Like Brazil, Ilker Akay, Franklin Rodriques, Mell Tierra, Paul Guicherit, Djeckman, MC D-Jay, MC Jeany, Cleyton Barros, Nyanda, Biggi, Franck, Lorenzo, Smash & Aries, Tish, Shane Cruz, Badguyz, IAMS1, MC Q Bah, MC Elton Jonathan Kroon
Reporter: Rick de Brouwer

23 graden! Een van de warmste dagen ooit gemeten in maart. Dat werd vast ergens in Nederland gemeten, maar aan de kust was daar nog geen sprake van. Wie naar het strand ging om lekker te zonnen, kwam bedrogen uit. Maar met een temperatuur tussen de 15 en 18 graden was het zeker prima toeven in de middag, mits je een jas of een dikke trui meenam.

Waarom we het hier zo nadrukkelijk over het weer hebben? Nou, zondag 30 maart opende Beachclub Vroeger in Bloemendaal haar deuren voor het populaire feestconcept Nope is Dope. ‘Official Grand Opening’ luidt de titel, maar dat is niet helemaal waar. Een week eerder hield Beachclub Vroeger namelijk al haar officiële Grand Opening XXL. Nope is Dope staat altijd garant voor een leuk, dwaas avondje uit en wij verwachtten dit keer niet anders. En Beachclub Vroeger? Tja, de strandtent heeft niet voor niets al drie jaar op rij de Nightlife Awards gewonnen voor populairste strandclub.

Hectometer file

Vol enthousiasme reden we daarom rond half acht de boulevard van Bloemendaal tegemoet. Er was voldoende plek om te parkeren, dus staan we lekker dichtbij de club. Eenmaal naar beneden gelopen troffen we een meterslange rij aan voor de ingang. Zei ik meterslang? Nou, zeg maar gerust hectometers! Gelukkig werkte de beveiliging vlot en professioneel door en hadden we miniem last van oponthoud.

Een eerste blik in de Dope-area gaf een vreemd gezicht. Waarom? Housefeesten staan bekend om hun stijlvol en modebewust geklede bezoekers. Nope is Dope vormde hier een aangename uitzondering op. We spotten sportschoolbinkies, hippies, studenten, feestbeesten, modellen, Oh Oh Cherso-wannabe’s, tieners, zonaanbidders, ‘spacers’ en nog veel meer. Zo divers als muziek zijn kan, zo divers was het publiek.

Aangezien wij de housesound verkozen boven de caribbean- en urbansound, besloten we vooral in de Nope-area te verblijven. Daar stonden bijvoorbeeld de optredende jongemannen van The Goonez. Zij oogden nogal rommelig. Leuke, verrassende tracks werden afgewisseld door slecht gekozen mixmomenten. Alsof ze het op een druilerige zondagmiddag een keer in elkaar hebben gezet. Het toverde bij de ondersteunende percussionist een glimlach tevoorschijn.

Daarna kwam het betere werk. Billy the Kit en Paul Guicherit bijvoorbeeld. Vergezeld door mooie en sexy danseressen trakteerden zij ons op de lekkerste dirty house, big room, club en eclectic beats van dit moment. Guicherit knalde vooral de echte uplifting dancehits eruit van mannen als Blasterjaxx, Alesso en Hardwell. Denk aan tracks als ‘ Mysterias', 'Under Control’ en ‘Countdown'. Billy the Kit legde daarentegen vooral de nadruk op remixen en funky sounds die het meest doen denken aan de producties van Alvaro en Afrojack.

Misser

Ook keken wij uit naar een optreden van mixheld Biggi, maar kennelijk trad die al op voor onze binnenkomst. Een domper! Beachclub Vroeger en ook zusterlief Beachclub Bloomingdale presenteren meestal een line up zonder programmeringstijden. ‘Had je er maar van het begin af aan bij moeten zijn,’ is geen goed argument. We hopen op verbetering in de toekomst door de populairste strandclub in Nederland. Wel zorgde de organisatie voor een goede dansondergrond. Strandzand is namelijk nog vrij koud onder de voetjes, dus de feestgangers moeten het nog even zonder stellen.

Laatste act

Als om 23.00 uur de lampen en lichten uitgaan in de Nope-area, gaat het feest nog een uurtje door in de Dope-area. Laatste act Smash & MC Aries krijgen het voltallige publiek nog een uur lang aan het dansen en sjansen. Menig dansklassieker als Le Paso Paso (Daddy Yankee) en ‘Nah let go’ (Gyptian) passeerden de revue. Mooi moment voor de lachspieren was de oproep van de immer glimlachende MC Aries om op een bepaalde dancehalltrack met zijn allen te gaan zakken. 'Alle Afrikanen, Antilianen, Nederlanders, Surinamers, zakken, zakken zakken! Jij ook Rasta! Zakken!' En met die ‘wijze’ woorden volgden we allemaal. Een prima afsluiter voor een geslaagde avond! En eindelijk eens een housefeest zonder Showtek-platen.

Plus

 • Snelle en zorgvuldige ingangscontrole
 • Ontbrekend ‘beach’ gevoel
 • Bloedhete Dope-area
 • Munten en kluisjesregeling
 • Goedkope entree
 • Sexy Entertainment
 • Overdag feesten
 • Verscheidenheid aan feestgangers

Min

 • Rommelige overgang dj’s
 • Ruimtelijke inrichting ( Nope area )
 • Geen goede geluidskwaliteit binnen (Dope area)
 • Lang wachten bij de bar
 • Ontbrekende informatie omtrent de programmering

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws