Party Report: LOUDER releaseparty [2 april 2014]

Peter Güldenpfennig | 4 april 2014
party reports


Party: Louder Album Release dj The Prophet
Locatie: BEAT club Amsterdam
Naam reporter: Shannon Bontrop
Fotografie: Oscar Anjewierden
Line-up: The Prophet, Bass Modulators, Audiotricz, The Anarchist, The Masochist & Mc Villain

Dov Elkabas aka The Prophet begon zijn leven als DJ in 1983. Inmiddels is hij 45 en heeft hij zijn eigen label: Scantraxx. Op dit label brengt Dov dan ook zijn eigen album uit. LOUDER! Ter gelegenheid van de release organiseerde hij op 2 april een party in het altijd levendige Amsterdam.

Dat breekt zo lekker de week

Feesten op een woensdag, dat breekt zo lekker de week! In totaal waren er zijn 500 gasten uitgenodigd. Uitgenodigd? Ja uitgenodigd! Je kon namelijk alleen maar binnen komen als je op de gastenlijst stond. Deze kon je winnen via verschillende wedstrijden op social media. De 500 geluksvogels die deze exclusieve avond bij mochten wonen waren vanaf 19:30 welkom en konden zich uitleven tot 01:00.

Het blijft Amsterdam dus parkeren was niet de goedkoopste optie. In de buurt was een Q-parking en daar kon je voor ongeveer 6 euro per uur je auto kwijt. De tram stopte bijna voor de deur maar wie terug wilde met de trein moest wel op tijd vertrekken want door de weeks rijden de treinen niet nachts.

LOUDER

De avond stond in het teken van The Prophet zijn nieuwe album LOUDER. Voor dit album werkte hij onder andere samen met Noisecontrollers, Adaro en Audiotricz. In de weken voorafgaand aan dit feest werd elke dag een kleine preview online gegooid van één van de nummers. Hierdoor leefde je op een gegeven moment echt toe naar de release.

Livestream

Via BE-AT.TV konden de mensen die er niet bij waren de avond volgen. De hele avond werd er live gestreamd via internet. Niet alleen het beelden en het geluid maar ook de track en de artiest waren hierdoor te volgen. Zo had je thuis alsnog een beetje het gevoel dat je er bij was. De livestream is ook opgeslagen dus wie later nog eens terug wilt kijken kan het altijd online terug vinden.

LOUDER_2

Sauna

Ooit wel eens willen feesten in een sauna? Dan was dit je kans. Er was gerekend op twee zalen waardoor er 500 gasten in BEAT club Amsterdam waren uitgenodigd. Echter was de bovenzaal wel open maar daar werd geen muziek gedraaid. De benedenzaal was dan ook druk en vooral heel erg warm. Bijna iedereen die ik sprak zei als eerste: ‘Wat is het warm hè!’ en ook Mc Villain riep het nog om: ‘Hebben jullie het ook zo warm? Ik zweet hier m'n broek uit!’ De bovenzaal was gelukkig wel koel en daar kon je dan ook prima afkoelen maar zodra je naar beneden wilde voelde je bovenaan de trap de warmte al op je af komen.

De bar was overigens wel goed bereikbaar. Zowel boven als beneden werd je goed geholpen en de prijzen vielen mij voor Amsterdamse normen mee. Het was een beetje zonde want er werd wel vreselijk goed gedraaid. Maar door de hitte was losgaan bijna onmogelijk helaas. Stilstaand zweette je al je broek uit, laat staan als je bewoog.

Toch, ondanks de warmte werd er aardig hard gefeest. Rond een uurtje of 23:00 begonnen mensen al wel aanstalten te maken om naar huis te gaan. Waar dat aan lag? Geen idee. Sommige mensen moesten de trein halen want het is woensdag en dan stoppen de treinen eerder dan op zaterdag. Ook vonden veel mensen het toch echt te warm en wilde ze erg graag naar buiten toe. Maar als je eenmaal buiten was kwam je ook niet meer binnen. Door het vertrek van veel bezoekers ontstond er wel iets meer ruimte om los te gaan. Het publiek dat bleef was dan ook erg toegewijd en wist tot de laatste minuut alles te geven.

Mijn grootste applaus van vanavond gaat toch echt uit naar de man om wie het deze avond allemaal ging. The Prophet draaide een wereldset en straalde zoveel energie uit dat je wel los MOEST gaan. Een waardige party voor een geweldige release van een fantastische dj!

Conclusie

Het is jammer van de hitte want de sets waren erg goed. Volgende keer een betere locatie zoeken en je hebt echt een perfect feest. De livestream voegde wel iets extra’s toe aan het feest, zeker omdat deze later nog terug te halen is via het internet. Zo kan je de avond nog een keertje herbeleven. En dat doen we natuurlijk graag!

Plus

  • Goede sfeer
  • Prima line-up
  • Dj's draaiden erg goed

Min

  • Het was veel te warm
  • De kwaliteit van het geluid viel tegen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws