Party report: ST8MENT presents: Music - Melody [5 april 2014]

Rick Francissen | 6 april 2014
party reports


ST8MENTWat: ST8MENT presents: Music - Melody
Waar: Effenaar, Eindhoven
Wanneer: Zaterdag 5 april
Line-up: Atmozfears, Audiotricz, Jones, Noisecontrollers, Sound Rush
Reporter: Michiel van Oers

ST8MENT maakt in 2012 haar intrede als organisatie en staat voor een zeer gevarieerde, energieke en periodiek terugkerende avond waar wisselend de hardste muziekstijlen, zoals hardstyle, early-hardstyle, oldschool en hardcore, de toon zullen zetten. Op zaterdag 5 april 2014 keerde ST8MENT voor de tweede keer dit jaar terug met een vernieuwde editie. Zoals iedere editie stond ook deze avond in de Effenaar weer in een bepaald thema. Op deze avond was het de beurt aan de melodieuze elite van de hardstyle scene tijdens: ST8MENT presents Music is Melody. Voor het eerst stond ST8MENT volledig in het teken van de vele melodieën die het hardstyle-genre rijk is. De ongekend verse en knallende hardstyle sounds werden gepresenteerd door de crème de la crème uit eigen land. Music = Melody!

st8te_1

Locatie

De Effenaar beschikt over een grote en een kleine zaal. Met een capaciteit van 1300 bezoekers in de grote zaal van de Effenaar. Mede door de hevige concurrentie aan hardstyle-feesten deze zaterdag en waarschijnlijk tegenvallende kaartverkoop was de zaal deze avond gehalveerd, dit in tegenstelling tot de vrijwel uitverkochte eerdere editie die in het teken stond van de Global Dedication tour van Coone. Het achterste gedeelte van de zaal was afgesloten door een groot zwart gordijn. Hierdoor had je helaas maar de beschikking over één enkele bar.

De bereikbaarheid van de Effenaar is erg goed: fietsenstalling voor de deur, de auto kan gemakkelijk geparkeerd worden op de parkeerplaats aan de overkant en het treinstation ligt op zo’n 200 meter lopen.

Line-up

Net als voorgaande edities heeft ST8MENT weer een frisse mix gevonden tussen aanstormende talenten en gevestigde namen. Muzikale maestro's van de avond waren Noisecontrollers en Atmozfears. Atmozfears en Audiotricz kunnen bijna in één adem worden genoemd als de grootste talenten van melodieuze hardstyle en velen zien 2014 als hun definitieve jaar van doorbreken. De line up-werd compleet gemaakt met Sound Rush, Jones en de inmiddels gebruikelijke host van de avond MC Dash. Speciaal als opwarmertje was er door Jones een promo mix gemaakt.

Music = Melody!

Eenmaal binnen was Jones het publiek al op aan het warmen. Hoewl de zaal nog voor geen kwart gevuld was, knalde hij er alvast flink tegenaan.  Met een mooie mix van wat oudere en nieuwe platen was het voor de liefhebber al meteen smullen geblazen. Helaas voor hem werkte het al aanwezige publiek hier in het begin nog niet echt aan mee. Tegen het einde van zijn set toen het wat voller werd kwamen overal wat meer de voetjes van de vloer.

st8te_2

Hierna was het de beurt aan de gebroeders Sound Rush. Na hun naamswijziging eind 2013, van Sound Rusherz naar Sound Rush, belooft 2014 een mooi jaar voor hen te worden met onder andere nog Supersized kingsday Festival en Defqon op het programma. Met hun platen Open Your Eyes en hun Tritonal – Colors (Sound Rusherz Bootleg) kwam de zaal verder in beweging. Inmiddels bleek de zaal ook vol gelopen te zijn en was het de beurt aan het duo Audiotricz. Na Q-Base en Decibel in 2013 belooft het ook voor dit duo dit jaar weer een mooie zomer te worden met prachtige feesten in hun agenda. Met de melodieën van hun nummer Infinite en Momentum ging de zaal meer en meer mee op de beats. Nu was het de beurt aan Atmozfears. In 2012 ondertekende zij een contract bij Scantraxx als duo. In juli 2013 ging Tim solo verder. Met zijn remix van Fedde Le Grand & Nicky Romero’s nummer Spark barstte de Effenaar zowaar uit z’n voegen.

Als afsluiter van de avond stond ons nog Noisecontrollers te wachten. Noisecontrollers staat momenteel in de schijnwerpers door de recente release van zijn nieuwe album 'All Around'. De unieke Noisecontrollers-sound overheerst niet alleen het nieuwe album maar deed ook deze avond de Effenaar trillen. Met veel platen van zijn nieuwe album zoals Faster 'N Further  (Bass Modulators Remix) en What?! de remix van Jurgen Vries – The Theme, werd een prachtige en gezellige avond op een waardige manier afgesloten.

Organisatie

We kwamen om 22:30 uur aan bij de Effenaar en konden meteen naar binnen. Bij binnenkomst moest je de trap op en kwam je aan bij de garderobe.. Links hiervan bevonden zich de rookruimte en rechts de toiletten waar er zowel bij de mannen als vrouwen een tekort van was. Verder vond je op de gang wat snoepautomaten zodat ook de inwendige mens zich uit kon leven op de nodige suikers. Eenmaal de jas opgehangen en de deur door kwamen de beats ons al stevig tegemoet. Omdat de zaal was verkleind stond het lekker vol terwijl er meer dan genoeg dansruimte was. De feestgangers creëerden een lekker intiem, gezellig en zelfs een beetje een underground-achtige sfeer. Je komt hier echt voor de muziek en een avondje flink uit de plaat te gaan.

Conclusie

Het was een geslaagd feestje met goede sets. Ondanks een moeilijk start kwam het publiek uiteindelijk goed los en hing er een goede sfeer. Door het verkleinen van de zaal hing er een zeer gezellig sfeertje met een mooie mix aan mensen. Bovendien heeft de Effenaar een super geluid hangen waardoor de muziek van begin tot einde je lichaam flink liet trillen. Misschien zelfs iets te erg gezien de piep in mijn oren!

Plus

  • Prijs (15 euro)
  • Bereikbaarheid
  • Uitstekend Geluid
  • Goede sets gedurende de avond

Min

  • Helaas duurde het maar tot 04:00 uur
  • Weinig toiletten

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws