Party report: Dirty Dutch Aftershock [5 april 2014]

Rick Francissen | 6 april 2014
party reports


Dirty Dutch AftershockWat: Dirty Dutch Aftershock
Waar: Maassilo, Rotterdam
Wanneer: Zaterdag 5 april
Line-up: Chuckie, The Flexican, Mastiksoul, Jaz von D, Mitchell Niemeyer, Justin prime, Delivio Reavon & Aaron Gill, Kid Q, Stefan Vilijn, Born Loud, Eva Young, De Ancho, Marvelous K, Biggi, Superior, MC Roga
ReporterAnna Zhuravel
Fotografie: Paul Jurgens

Afgelopen zaterdag stond voor vele feestgangers in het teken van de Aftershock-editie van Dirty Dutch. Het gebruikelijk Amsterdamse feest werd dit keer op een verrassende locatie gehouden: club Maassilo in Rotterdam. House, r’n’b’, hip-hop, reggae...  zo ongeveer alle muziekstijlen kwamen aan bod in de loop der avond. De bezoekers gingen tot vroege uurtjes lekker los op de dirty funkin’ beats.

Minimalistische aankleding

De voormalige graansilo Maassilo heeft nog altijd zijn ruige fabrieksuitstraling weten te behouden: een interieur dat aan goede oude techno-feesten van de jaren negentig laat denken. De organisatie van Dirty Dutch maakte gebruik van de unieke looks van deze locatie en hield verdere aankleding van het feest minimaal.

“Dirty Dutch” in grote blokletters op het podium van de mainstage was dan ook de enige feestversiering. Lichttechnici stuurden wel kleurrijke lampjes aan op de lekkere beats van de muziek. Geluidstechnici hadden het minder goed gedaan: het geluid was zo hard, dat je elkaar nog amper kon verstaan en zelfs de volgende dag nog heel veel last had van een vervelende piep in de oren. Danseressen, lasers, co2-kanonnen, vuurwerken, lcd’s en overige speciale effecten die tegenwoordig zelfs in kleine clubs bijna niet meer weg te denken zijn, waren afgelopen zaterdag niet van toepassing. Daardoor waren de toegangskaartjes al vanaf een paar tientjes te koop en draaide het feest puur om de muziek.

282014DirtyDutchClublifeedm

Makkelijke beveiliging

In tegenstelling tot de Amsterdamse edities van Dirty Dutch met vooral wat jonger publiek, trok het Rotterdamse feest ook veel dertigers, veertigers en hier en daar zelfs vijftigers aan. Ook de oudere generatie ging flink los: niets zat in de weg om op ieder zijn eigen manier een feestje te bouwen. Eenmaal binnen, had niemand meer last van de beveiliging die op het feestterrein overigens volop aanwezig was.

Gerookt, geblowd en gebruikt werd gewoon midden op de dansvloer en in alle chill-out-ruimtes, zonder dat iemand daar wat van zei. Kortom: vrijheid blijheid, wat overigens niet meteen een complete chaos betekende. Terwijl zo ongeveer bijna iedereen van dit tolerantiebeleid aan het profiteren was, deden er tijdens het feest geen opvallende vervelende incidenten zich voor. Al waren sommige bezoekers wel aardig de weg kwijt.

422014DirtyDutchClublifeedm

Muzikale diversiteit

Hoewel er op de website van Maassilo drie clubarea’s met diverse line-up waren aangekondigd, werd het niet volledig uitverkochte feest uiteindelijk in twee zalen gehouden. Deze waren het grootste gedeelte van de avond aardig vol. De line-up kwam ook niet helemaal overeen met de informatie van de website en het rooster van de djs was nergens te bekennen.

Ondanks deze complicaties deden alle aanwezige artiesten hun uiterste muzikale best en kregen ze het publiek aardig mee.  Terwijl in de tweede zaal veelal r’n’b, hip-hop, reggaeton en bubbling door verschillende djs werd gedraaid, stond de mainstage in het teken van house. Alles house-richtingen kwamen aan bod: van deep-tech-house gedraaid door dj Jermain S, funky beats van Eva Young tot een heerlijke up-tempo EDM-progressive-house gedraaid door dj Justin Prime.

Bijzonder goed en eclectisch was de set van dj Mastiksoul, die verschillende house-stijlen door elkaar mixte met pop, reggae en bubbling. Hij schakelde snel en verrassend tussen de platen. Het hoogtepunt van de avond was wel het optreden van dj Chuckie. In de twee uur durende set heeft Chuckie voor de zoveelste keer zijn muzikale veelzijdigheid laten zien.  Terwijl hij in de eerste anderhalf uur vooral populaire platen van zijn muzikale collega’s draaide onderlegd met zijn dirty funky beats, vulde de dj het laatste halfuur met een verrassende mix van allerlei old-school hip-hop en reggaeton-platen met zelfs een paar rocknummers tussendoor. Het publiek was dolenthousiast.

42014DirtyDutchClublifeedm

Conclusie

Al dan niet volledig uitverkocht, was de Aftershock editie van Dirty Dutch alweer goed gelukt. Dit was een mooie gelegenheid om op een leuke locatie te feesten op de lekkerste dirty house-r’n’b-reggae-hip-hop beats. Op naar de volgende Dirty Dutch dus. Als de piep in de oren maar weer een keer wegblijft!

Plus

  • Gratis parkeren
  • Grote clublocatie
  • Twee verschillende areas
  • Goede muziek
  • Betaalbare kaartjes

Min

  • Geluid veel te hard
  • Geen aparte rookruimte

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws