Party report: Qapital [5 april 2014]

Rick Francissen | 8 april 2014
party reports


qapitalWat: Qapital
Waar: Ziggo Dome, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 5 april
Line-up: Adaro, Alpha², Audiofreq, Chain Reaction, Digital Punk, Endymion, Festuca, Frequencerz, Radical Redemption, Ran-D, Wild Motherfuckers, Zatox, Amnesys, Exit Mind, Meccano Twins, Pandorum, Pulserz
Reporter: Cas Smit
Fotografie: Q-dance

Qapital, het feest wat vorig jaar voor het eerst werd gehouden en zich meteen wist te onderscheiden. Dit jaar moest het nog harder en nog rauwer om het vorige jaar te kunnen overtreffen en Q-dance weet maar al te goed hoe dat moet. Met een line-up waar je 'u' tegen zegt en een locatie die bekend staat om het geweldige geluid waren de eerste stappen al gezet.

Ronddraaiende dj’s

Ook dit jaar koos Q-dance voor een stage in het midden van de zaal met dj’s die ronddraaien zodat iedereen zicht heeft op wat er zich allemaal afspeelt op het podium. De uitstraling is lekker rauw en industrieel en past daarmee goed bij het concept. Audiofreq mocht de avond aftrappen en deed dat met een heerlijke harde set waarmee de toon van de avond direct was gezet. Opgevolgd door Festuca waarbij de zaal al aardig vol begint te lopen.

Helemaal uit je plaat

De harde klanken dringen binnen, de mensen kunnen niet meer stil staan als B-front & E-force aan hun set beginnen. De heren moesten invallen voor Adaro, die wegens gehoorproblemen al zijn boekingen voor de maand april moest afzeggen, deden dit vol overtuiging en met klasse. Het tempo zat er goed in en stilstaan was er niet meer bij. Iedereen ging dan ook volledig uit z'n plaat, even kon je alles vergeten en je volledig aan de muziek overgeven. Als je er even doorheen zat kon je plaats nemen op de tribune waar je goed zicht had op de stage en dus niks hoefde te missen. Je maag vullen kan in het Ziggo Dome ook prima met onder andere vers fruit, broodjes gyros en een hoop andere dingen. Drinken had je binnen een minuut van de vriendelijke medewerkers in je handen. Ziggo Dome is daarentegen wel behoorlijk prijzig maar dat maakte de avond zeker niet minder leuk.

qapital_1

Gezonde dosis humor

Met mashup jack haalde Q-dance een nieuwe act in huis, een nieuw project van Jack of Sound waarbij hij mashups maakt van bekende nummers. Dit zorgde voor een aantal grappige momenten die bij iedereen wel voor een lach op het gezicht zorgde. Ook Frequencerz lieten zien dat ze wel van een grapje houden door de remix van 'Snelkookpan' van komiek Hans Teeuwen te draaien die ze samen met Jack of Sound hebben geproduceerd. Het publiek kon het zeker waarderen en schreeuwde luidkeels de tekst 'roerbak ei roerbak ei, heroïne dealen op een kinderboerderij' mee.

De avond werd passend afgesloten door Radical Redemption die met een beukende set het publiek ook in de laatste drie kwartier nog helemaal uit hun dak liet gaan. Afsluitend met hardcore kon iedereen zijn laatste energie kwijt op de beukende beats van deze held die met een gebroken been toch maar even mooi stond te draaien op dit geweldige feest.

Qapital_2

Conclusie

Qapital is een geweldig feest voor de echte rauwe hardstyle liefhebbers waarbij het set na set puur geweld was en niemand stil kon staan. Een feest met een stage die het raw and uncut concept goed duidelijk maakte en op een locatie die zeer goed te bereiken is en waar je nooit teleurgesteld wordt door het geluid. De laser show in combinatie met vuur en vuurwerk maakte het plaatje van een prima feest compleet.

Plus

  • Goed geluid
  • Veel humor aanwezig
  • De hele avond een prima sfeer

Min

  • Eten en drinken in Ziggo Dome is duur

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws