Party report: Loveland Weekender [4, 5 & 6 april 2014]

Rick Francissen | 8 april 2014
party reports


LovelandWat: Loveland Weekender
Waar: Bungalowpark Weerterbergen, Weert
Wanneer: Vrijdag 4 t/m zondag 6 april
Line-up: André Galluzzi, Andre Lodemann, Aril Brikha , Arjuna Schiks, Barre Tijden, Ben Klock, Butch, Christian Smith, De Sluwe Vos, Dekmantel Soundsystem, Dimitri Kneppers, Dominik Eulberg, Doctor Dru, Egbert, Finnebassen, Gregor Tresher, Gui Boratto LIVE, Guy J, Homework, Joris Voorn, Kollektiv Turmstrasse, Loveland Legacy Players, Mathias Kaden, Melon, Michael Mayer, Michel de Hey, Miguel Campbell, Monkey Safari, Monte, DJ Remy, Ryan Elliott, San Proper, Sébastien Léger, SHMLSS, Speedy J, Vince Watson
Reporter: Michiel Nonnekes
Fotografie: Michiel Nonnekes

Klokslag drie uur was het zover, de deuren van Loveland Weekender gingen open. Drie dagen lang was Roompot Weerterbergen omgetoverd tot festivalterrein. Iedereen die aanwezig was verbleef op het park, in een van de vele bungalows. In de bungalows was een Loveland-verrassingspakket samengesteld, met daarin onder andere aanstekers, een waterdichte box (om al je spulletjes in te doen, voor de poolparty) en nog meer snuisterijen om het weekend goed door te komen. In het park reed zelfs een treintje welke voorzien was van entertainment en muziek en zorgde ervoor dat mensen van hun huisje naar de diverse locaties werden gereden en terug.

Sets

Het hele weekend was van begin tot eind strak in elkaar gezet. Van vrijdag tot zondag waren er vier locaties waar gefeest kon worden. Vrijdag was het zwembad het toneel voor de dj's Dimitri Kneppers, Michel de Hey en Remy. In het zwembad was een grote haai opgehangen en in het water lagen verschillende opblaasbare dieren. In het midden van het zwembad was een stellage gebouwd waarop de dj hun kunsten liet horen. Rondom kon gezwommen worden. Dit was een groot feest.

Zaterdag was het de dag van het outdoor festival met als afsluiter Speedy J. Het decor was simpel opgezet, maar door de kleine setting kreeg je wel een intieme sfeer. Zondag was het zwembad weer open voor een feest en er was een voetbaltoernooi georganiseerd op het terrein. Hier namen diverse teams het tegen elkaar op in een vijf tegen vijf wedstrijd. Loveland had deze locatie versierd, met oude meubels en kraampjes. In de finale won het winnende team leuke prijzen, zoals een discobol en een Pioneer muziekset.

loveland_goed1

Sfeer

Zoals we deze kennen van Loveland was deze zeer goed. Iedereen was afgereisd om een feestje te vieren. Ze hadden het park versierd met lampions die in het donker allemaal verlicht waren en daarmee creëerde je een warme en intieme uitstraling. Loveland had alles geprobeerd om de mensen het naar hun zin te maken. Ze hadden ervoor gezorgd dat iedereen gratis wifi had en er reed een 24/7 service over het terrein rond om mensen van koud bier en pizza's te voorzien. Geniaal! Als je moe was van al het feesten kon je zelfs worden gemasseerd, hiervoor waren bungalows ingericht.

Kosten

De kosten waren niet overdreven, het waren gewoon festivalprijzen. Je kon daarnaast gebruik maken van de voorzieningen die het bungalowpark Roompot tot zijn beschikking had en betaalde daarvoor de normale prijs. Ze hadden dit ook in eigen beheer kunnen doen en de prijzen kunnen opvoeren. Dit was gelukkig niet het geval. Zo kon je gewoon naar de supermarkt, het restaurant en de snackbar voor redelijke prijzen. Een voorbeeld waaruit bleek dat Loveland het niet alleen om inkomsten te doen was: 24/7 reed er een bierkoerier rond waar je 25 euro voor een tree van 24 blikjes koud bier betaalde. Ook kon je pizza aan de deur laten bezorgen voor 10 euro per stuk.

loveland_goed2

Line-up

De line-up was zeer compleet. Er waren in totaal 11 parties verdeeld over drie dagen met 35 artiesten. Denk aan Joris Voorn, Michel de Hey, Remy, Sebastiaan Leger, Michael Mayer, Christiaan Smith, Ben Klock en ga zo maar verder. Voor iedereen zat er wel wat bij.

Conclusie

Lovelandweekender is hopelijk een terugkerend evenement. Het was van begin tot eind goed verzorgd en bedacht. One weekend to remember!

Plus

  • Van begin tot eind goed verzorgd
  • Complete line-up
  • Zeer goede sfeer

Min

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws