Party report: Rebirth Festival dag 1 [12 april 2014]

Peter Güldenpfennig | 14 april 2014
party reports


logoWat: Rebirth Festival dag 1
Waar: Raamse Akkers, Haaren
Wanneer: Zaterdag 12 april
Line-up: Gunz for hire take over, d-block & s-te-fan, wildstylez vs noisecontrollers, coone,crypsis live, e-force, tuneboy live, bass modulators, surprise act, atmozfears vs adrenalize, outlander, audiofreq live, noisecult, mc villain & dl. Titan, Thera Avio live, Zany, Outbreak live, High voltage, Phuture noize, The vision vs tartaros, Prefix & density, Solutio and the i’s, Blackburn, Gremios & tono, Mc da syndrome.
Reporter: Martijn Backx

Afgelopen zaterdag was het weer zover. Voor het vierde jaar op rij reden we naar Haaren, het hardstyle dorp van Brabant, naar het Rebirth Festival. Ze bestonden deze editie zes jaar, wat reden was voor de organisatie om een extra area naast de Mainstage toe te voegen aan het festival. De Rebellion area, speciaal voor de liefhebbers van raw hardstyle.

Rammen om 15:00 uur

De mannen van Noisecult mogen zoals elk jaar Rebirth aftrappen. Dit deden ze met een mix van eigen werk en wat oudere klassiekers. Met een booking op Defqon.1 en een platencontract bij Dirty Workz lijkt dit het jaar van hun doorbraak te worden. Het was nog niet druk tijdens hun set maar de sfeer zat er wel al lekker in.

Outlander en Audiofreq bouwden hier goed op voort. Outlander bewees met het draaien van 'The Hunt' van Skylapse dat een non-hardstyle track het toch erg goed kan doen midden in een set.

Om 15:00 uur was het tijd voor Thera in de Rebellion area. Het was duidelijk dat veel mensen zijn set wilde zien, de tent stond namelijk prop vol. Thera en Mc Da Syndrome blijkt een perfecte combinatie. Ze gaan allebei compleet los en dat zorgde ervoor dat het publiek dat ook deed.

Puur genieten

Één van de acts waar ik het meest naar uitkeek was Wildstylez vs Noisecontrollers. Met 1,5 uur lang de platen van het nieuwe album van Noisecontrollers, de nieuwe tracks van Wildstylez en wat ouder werk zoals ‘Tonight’ was deze set puur genieten. Een klein minpuntje was dat ze afsloten met de vocals van ‘Lose My Mind’, die kennen we nu onderhand wel. Gelukkig vond de rest van het publiek het geen probleem en zong uit volle borst mee. Qua show had Rebirth het weer dik voor elkaar. De mainstage zag er dit jaar weer erg goed uit met veel led-schermen. De Rebellion area was ook prima verzorgd en er hingen genoeg lichten om er een mooie show van te maken.

Anthem makers

Als laatste act voordat het raw hardstylegeweld op de mainstage begon waren D-Block & S-te-Fan aan de beurt. Zij hebben de anthem voor dit jaar gemaakt en de organisatie had er dan ook alles aan gedaan om hier een mooie show omheen te maken.

Hierna stond Crypsis geprogrammeerd met zijn live-act. De track ‘On the Loose’ van zijn nieuwe EP deed het erg goed bij het publiek. Het was duidelijk te merken dat veel mensen de wat hardere hardstyle goed kunnen waarderen want het ging helemaal los.

Na E-force en Frequencerz begonnen Ran-D en B-Front om 23:00 uur aan de laatste set van de avond. Ze opende met het geliefde anthem van 2011 en iedereen zong mee. Dit zorgde weer voor een ongekende sfeer. Verder in de set kwamen nog de nodige Gunz for Hire plaatjes voorbij omdat ze de vervangende act hiervoor waren. Adaro heeft helaas erg veel last van zijn oren waardoor hij al zijn boekingen als Adaro en Gunz for Hire af heeft moeten zeggen. Om 0:00 uur was het afgelopen en ging iedereen naar de kluisjes. Deze stonden helaas niet goed opgesteld waardoor het daar erg druk werd.

Conclusie

De opening van het festivalseizoen was met Rebirth weer stevig van start gegaan. Organisatorisch heeft Rebirth het prima voor elkaar, op de kluisjes na. Er zijn zowel op de Mainstage als in de Rebellion area goede sets gedraaid en zoals elk jaar is de sfeer op Rebirth wel echt het sterkste punt. Volgend jaar ben ik zeker weer aanwezig!

Plus

  • Goede sfeer
  • Leuke sets
  • Toevoeging Rebellion area

Min

  • Chaos bij de kluisjes na afloop

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws