Party report: Freestyle Maniacs [12 april 2014]

Rick Francissen | 15 april 2014
party reports


Freestyle maniacsWat: Freestyle Maniacs
Waar: The Sand, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 12 april
Line-up: The Viper, LNY TNZ, Ruthless, Freestyle Maniacs, Kidd Kaos, Transfarmers, Speakerfreakz, The Rusher, Mystery Guests, Hosted by The Russian, Acid & Bridge, Crazy Legs, Raveneger, Red Ace, Potato, Jason Payne, Bouncing Ball, Viruz, Conspirator, Pacifier, Harlem Demolition Crew, Skuffa, The Mad Scientist, Silvershadow & G-Member Hosted by Mc Isee
Reporter: Gloria van Breukelen

'Hey dj, what the f*** is your problem?' moest iedereen gedacht hebben toen de muziek om 5:30 uur abrupt stopte. Hoewel de zaal wel steeds leger begon te raken, is dit niet netjes als er feest wordt beloofd tot 6:00 uur.

De kaartverkoop wilde volgens mij niet echt lopen. Misschien dat dit kwam doordat vele partygangers het festivalseizoen op Rebirth openden, en ook het razend populaire Neonsplash vond deze avond weer plaats in de HMH. Om The Sand toch te vullen, werden via diverse mediakanalen en andere feesten gratis kaarten uitgedeeld voor Freestyle Maniacs.

Bij aankomst van het feest was deze maatregel meteen te merken: de rij voor de gastenlijstplekken was een stuk langer dan de reguliere rij. Helaas viel het binnen al gauw tegen. De zaal was de hele nacht maar voor twee derde gevuld! Zonde, want dit feest verdient zeker meer dan dat.

Ondanks de matige opkomst, zat de sfeer er goed in. Wat naar mijn mening zo heerlijk is aan Freestyle Maniacs, is de afwisseling tussen hardstyle en andere muziek. Zo kon er naast het hakken ook flink met de heupen geschud worden. The Sand was opgedeeld in area's. In area 2 werden de echte beukers gedraaid en ging het ondanks de kleine oppervlakte helemaal los. Hier kon het publiek in de grotere area 1 nog een puntje aan zuigen.

In area 1 kwamen onder andere The Viper, LNY TNZ, Ruthless en Kidd Kaos langs. In area 2 waren dit dj’s als Acid & Bridge, Red Ace & Potato en SilverShadow vs G-member.
Area 2 sloot om 03:15 uur af met Viruz vs Conspirator vs Pacifier. Daarom werd ook in area 1 het laatste uurtje, tussen 4:30 en 5:30 uur, de beuk er flink in gegooid. Tot groot genoegen van de echte hardstyle- en hardcore-liefhebbers, die daarvoor opgepropt in de andere area stonden.

Maar om 5:30 uur was het ineens voorbij. Het publiek stond nog tien minuten hoopvol te wachten tot een andere dj zou ingrijpen, maar toen gingen de lichten aan. Gelukkig was iedereen verstandig genoeg om de zaal netjes te verlaten.

The Sand weet er altijd een goed feestje van te maken. Een goede organisatie, met voldoende lockers aanwezig, veel parkeergelegenheid (gratis en dichtbij!), korte rijen voor munten, drinken en eten en een fijne smoking area zorgde al voor veel pluspunten. En ook de deo en haarlak in de toiletten maakten menig vrouw gelukkig. De hele avond verliep gemoedelijk, er waren geen opstootjes en iedereen die er was, had het overduidelijk naar hun zin.

Plus

  • Afwisselende muziek
  • Perfecte organisatie
  • Erg goede sfeer

Min

  • Lage opkomst
  • Te vroeg afgelopen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws