Party report: Paaspop 2014 [18 - 20 april 2014]

Rick Francissen | 21 april 2014
party reports


Paaspop2014Wat: Paaspop 2014
Waar: De Heikampen 5, Schijndel
Wanneer: Vrijdag 18 t/m zondag 20 april
Line-up: onder andere The Prodigy, Guus Meeuwis, Triggerginger, Hatebreed, 2ManyDJs, Boys Noize, The Boxer Rebellion, Kaiser Chiefs, De Jeugd van Tegenwoordig, Fritz Kalkbrenner
Reporter: Rens van Heesch
Fotografie: Jeroen de Haan

Algemeen

Paaspop is met 52.000 bezoekers een van de grotere pop-festivals van Nederland. Paaspop vindt de laatste jaren plaats tijdens de eerste drie dagen van het paasweekend; vrijdag, zaterdag en zondag. Tijdens de verschillende dagen zijn er diverse muziekstijlen vertegenwoordigd, op deze manier is er voor ieder wat wils. Of je nu van hiphop of house houdt, of je nu van hardrock of dubstep houdt, of je nu internationale artiesten wilt zien of lokale talentjes wilt spotten; alles kan op Paaspop. Uiteraard ligt voor ons dit weekend de focus op Electronic Dance Music.

Voorzieningen

De voorzieningen op het festival waren goed opgezet. Bij binnenkomst werd er om je ticket gevraagd, een paar meter verderop was de security aan de beurt om iedereen grondig te checken. Eenmaal onze jas in het kluisje gelegd kon het festival beginnen. De opbouw van het festival is zeer overzichtelijk, de dance stages lagen allemaal dicht bij elkaar. Binnen in tenten kon je vlug het gewenste drankje bestellen om vervolgens eindelijk te kunnen gaan dansen! Ook de toiletten waren overzichtelijk geplaatst, zodat gelukkig geen een festivalbezoeker ver hoeft te lopen.

Vrijdag

Op de eerste dag van het driedaagse festival waren er nog een aantal tenten gesloten, zoals de grootste dancestage We Are Electric. Ondanks dat er dus een beperkt aantal dance-artiesten aanwezig waren, was de line-up toch groots met Thomas Newson, Franky Rizardo, Jay Hardway en D-Wayne. Vooral Thomas Newson nam het publiek mee naar ongekende hoogte. Eigen producties, zoals Pallaroid en Flute werden moeiteloos aan elkaar gemixed met de grootste hits van dit moment. Daarnaast werd er regelmatig een opzwepende jingle tussendoor gedraaid, zodat het publiek geen moment stil kon staan.
Al met al was de vrijdag een lekkere opwarmer met grootse artiesten voor het gene wat nog ging komen de volgende dagen.

Zaterdag

Op de tweede dag stonden er weer zeer grote namen op de line-up, te beginnen met Yellow Claw om half vier ’s middags. Ondanks dat het vroeg was en iedereen al een dagje in de benen had, liep de tent snel vol. Yellow Claw kreeg de sfeer er rap in en het iedereen had het duidelijk naar zijn zin tijdens de eerste headliner van de dag. Vervolgens stond de Bavaria Playground stage alweer afgeladen vol om acts als Shermanology, Dyna, Vato Gonzalez en Darkraver te bewonderen.
Op de Stardust stage waren inmiddels de Guerilla Speakerz een heerlijke set van trap, electronic en bass neer aan het zetten. Andere namen op de Stardust stage waren Crystal Fighters (DJ Set), de eerder genoemde van mannen van Yellow Claw, Foreign Baggers en Dr. Lektroluv.
Maar één man stak als afsluiter van de dag er met kop en schouders boven uit. Deze man wist de zaal om te toveren tot confetti paradijs, feesttent en ballenbak ineen. De opblaasdieren en confetti van FeestDJRuud en MC D.MC vlogen je om de oren.
In het kort was de zaterdag heerlijk gevuld met verschillende muziekstijlen die als één mix gepresenteerd werden in drie stages. Op naar alweer de laatste dag.

Zondag

De afsluitende dag van het Paaspop-weekend. Jammer genoeg werd het pas later in de middag drukker, maar dit vormde voor de echte festivalliefhebber de mogelijkheid om kleine tentjes van opkomende evenementenorganisaties te bezoeken. De ballenbakstage, deep ’n disco-stage en de talentstage waren dan ook drukbezocht tijdens de zondag.
Terug bij de grote dancestages stond Mr. Polska met de Nouveau Riche gang klaar om de Roxy-stage te laten zien wat een Vodka-feestje is. Zoals verwacht stroomde de zaal helemaal vol en werd een flink gesprongen op de klanken van Hausa Wausa, Allermooiste Feestje en Vinger op de Klitter. De tijd vloog voorbij!
Vervolgens was in de Stardust DJ Fresh net begonnen. DJ Fresh, bekend van de hits Golddust en Hot Right Now, zorgde van de juiste hoeveelheid dance en feest. Zijn set werd wel negatief beïnvloed doordat de stroom in de gehele stage vijf minuten wegviel, ondanks dit was het toch een grandioos uurtje muziek.
De dag werd afgesloten door Lady Bee, Mightyfools en Boys Noize. Van deze drie artiesten hebben we de halve set gezien en voor de laatste maal gingen alle handen, van voor, naar achter, van links, naar rechts, de lucht in.

Conclusie

Het was een geweldig weekend met een bomvolle line up en een top sfeer! Eigenlijk valt er niks aan te merken op Paaspop en een groter compliment kun je een festival niet geven! Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij in het gezellige Brabantse Schijndel!

Plus

Sfeer
Line-up
Stages
3 dagen!

Min

Geen!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws