Party report: Regi Summer Madness Tour (Kick off) [19 april 2014]

Steven Wiertz | 21 april 2014
party reports


Wat: Regi Summer Madness Tour (Kick off)
Waar: Evenementenhal Den Boomgaard, Broechem (België)
Wanneer: Zaterdag 19 april 2014
Line-up: Dj Regi, Dimitri Wouters, Deejay Lennoz
Reporter: Steven Wiertz

Regi opent dit jaar zijn Summer Madness Tour in  het kleine stadje Broechem kort bij Antwerpen. Met maar liefst 17 aangekondigde performances tussen april en september (waar er nog onaangekondigde bij gaan komen) gaat Regi ook dit jaar België weer op zijn kop zetten. Gezien ik al enige tijd vol bewondering voor de opbouw van de sets van dj Regi elke vrijdagavond naar de livestream luister op MNM Radio kon het niet anders dan dat ik hier dolgraag bij aanwezig wilde zijn!

Aankomst

Vol zin in een avond met dj Regi in België vertrekken we vanuit Zuid-Limburg. Na een uurtje rijden komen we aan, het parkeren bij de Evenementenhal Den Boomgaard is goed geregeld, voor slechts drie euro parkeren wij onze auto op slechts een minuut lopen van de ingang. Het inlopen en scannen van de tickets is ook binnen de kortste keren geregeld gezien er geen rij staat. Even lijkt het er op dat het een rustig avondje gaat worden gezien de zaal waar het feest is niet al te groot is en er ook nog niet echt veel feestgangers aanwezig zijn. Op dat moment is Dimitri Wouters bezig met zijn opwarmende set waarbij de lampen in de zaal nog op een dimstandje aanstaan en het publiek er rustig bij staat. Rond 11 uur gooit Dimitri Wouters de beuk er in en komt het publiek los van de vloer, ook is de zaal ondertussen al redelijk gevuld.

Regi-report1

Regi

Om half 12 wordt er achter Dimitri Wouters een andere dj booth onder een zijl vandaan gehaald, de witte booth met led lampjes die we ook kennen van eerdere shows van Regi staat klaar en ook Regi begint met zijn set! Zijn set bestaat uit datgene wat we van Regi gewend zijn, klassiekers waarvan het publiek duidelijk kan genieten, tracks met lekkere vocals tot platen waarbij flink geknald moet worden. Voorbeelden hier van zijn 'W&W - Thunder',  'The White Stripes - Seven Nation Army' en 'Calvin Harris - I Need Your Love ft. Ellie Goulding'. Gedurende de set werd er ook uitgepakt met wat zaken zoals een co² kanon, confetti en uiteraard een lichtshow en de dj booth zelf waarbij de led lampjes van kleur veranderden.

Na een set van ongeveer 1 uur en drie kwartier slaat de Belgische dj er de pin er in en neemt Deejay Lennoz het van hem over. Dit verbaast ons een beetje, waarom sluit Regi logischerwijs zijn eigen avond niet af? Dit blijft helaas een onbeantwoorde vraag.

Deejay Lennoz begint zijn set met een duidelijke voorliefde voor Dimitri Vegas en Like Mike, alle bekende platen worden een voor een gedraaid en ondanks dat een klein gedeelte van het publiek weer richting huis vertrekt is het overgebleven publiek duidelijk niet van plan om stil te blijven staan. Lennoz draait nog tot 3:00 en de leegloop van de zaal blijkt beperkt, iedereen die aanwezig is heeft er duidelijk nog zin in, Lennoz maakt ook nog meermaals gebruik van het co² kanon om het publiek wat af te koelen.

Kostenplaatje

Een ticket voor deze avond was relatief goedkoop, voor €12,50 was je binnen nadat je je auto voor drie euro kon parkeren. Voor zeven muntjes moest je tien euro aftikken, een biertje en een cola kreeg je voor twee muntjes, Redbull voor 3. Ook was er een frietkraam aanwezig. Een toiletbandje was te krijgen voor twee euro, hiervoor kon je de hele avond ongestoord je gang gaan op het toilet. De locatie was wel wat warm, als er al een airco aanwezig was dan stond deze denk ik niet op het hoogste standje, bij veel bezoekers brak duidelijk het zweet uit.

Conclusie

Regi is zijn Summer Madness Tour goed begonnen in Broechem, ondanks de relatief kleine zaal zijn wij met een zeer tevreden gevoel weer huiswaarts gegaan. De locatie was wat klein maar wel was naar ons gevoel alles goed geregeld. Het geluid was prima, de visuals waren boven verwachting en ook de service was prima in orde gezien je voor drank niet in een rij hoefde aan te sluiten. Voor de prijs hoefde men het ook niet te laten dus voor ons rest de vraag nu waarom de zaal niet tot aan de nok gevuld was gezien Regi vaker vergeleken wordt als de Belgische Armin van Buuren. Regi zijn Summer Madness tour is nu officieel begonnen en we zijn benieuwd naar zijn andere shows!

Plus

  • Goede sets
  • Op locatie bijna alles goed geregeld
  • Visuals
  • Betaalbare avond

Min

  • Warm in zaal
  • Regi sloot de avond niet af

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws