Party report: Loudness Klokgebouw Eindhoven [19 april]

Nikki Veerbeek | 22 april 2014
party reports


loudnessWat: Loudness
Waar: Klokgebouw Eindhoven
Wanneer: Zaterdag 19 april
Line-up: B-Freoz, Adaro, Exit Mind, Radical Redemption, Typhoon, Deetox, Main Concern, Activator, D-Mon, e.a.
Reporter: Hessel Hermans

Loudness is een hardstyle concept van b2s dat al sinds 2003 loopt, vanaf 2010 zijn ze zich meer gaan richten op de rauwere kant van de hardstyle. B2s geeft ook talenten de kans om zich te bewijzen op Loudness. Elke editie staan er wel buitenlandse dj’s die nog nooit in het buitenland hebben gedraaid, bij deze editie waren dat Vazard, Chaotic Spirit & Radiance.

De locatie

Het Klokgebouw is een locatie die perfect past bij Loudness. Net als de Maassilo in Rotterdam waar de andere editie van Loudness wordt gehouden. Beide locatie staan in mijn top vijf van locaties met het beste geluid van Nederland. Het Klokgebouw is misschien iets minder underground dan de Maassilo, maar zeker niet minder. Een groot voordeel is dat het plafond bij het Klokgebouw een stuk hoger is, wat het minder warm maakt dan bij de Maassilo in Rotterdam.

Line up

Van dj’s die hun eerste booking hebben op Loudness tot dj’s die niet meer weg te denken zijn uit de scene, het kan allemaal op Loudness! B2s haalde in 2012 ook al voor de eerste keer Delete naar Nederland en deze editie was het Vazard die voor het eerst in Nederland kwam draaien. Meer opvallende namen waren Chaotic Spirit & Radiance.

Hoge verwachtingen

Een van de weinige feesten waar we elke keer weer hoge verwachtingen van hebben. Geen enkele editie van Loudness is nog tegengevallen er waren altijd wel dj’s die heel verassende setjes draaide, met nummers die je niet snel bij een dj verwachten.

Het feest

Nadat we snel binnen waren gekomen en onze spullen hadden opgeborgen in een kluisje kwamen we aan in de grote zaal waar Cellrock aan het draaien was. Als hij in zijn openingsset al nummers zoals Bombs away, X2X & Ruff draait dan weet je dat het een leuke avond gaat worden. Activator die een mashup draaide van The Nachine – Rollin’ en Acti z´n subround remix wat echt heel goed overkwam op het geluidssysteem. Activator stond op de perfecte tijd te draaien, niet te hard maar gewoon een setje dat lekker weg luisterde. Mensen gingen vanaf het begin al goed los en daardoor zat de sfeer er al goed in. Af en toe maakte we een uitstapje naar de tweede zaal om te kijken hoe daar gedraaid werd, omdat er wat onbekendere dj’s stonden wisten we niet altijd wat we konden verwachten. Het hoogtepunt van de nacht was toch wel Vazard & Delete. Voor velen was het een moment waar ze lang op hebben moeten wachten, want een dj uit Australië die boek je niet zomaar. En alle verwachtingen werden waargemaakt: wat een gruwelijke set draaiden deze twee heren. Delete had een Loudness tool gemaakt met maar liefst acht verschillende kicks en dat is gewoon heel bizar. Op sommige momenten werd het vooraan de stage te warm door de vlammenwerpers, maar het gaf ook wel weer een mooi gezicht.

Conclusie

Een dik geslaagde editie van Loudness, met als uitblinkers de set van Vazard & Delete. Soms werd het iets te warm vooraan door de vlammenwerpers, maar dat gaf weer een mooi gezicht op het podium.

Plus

  • De locatie
  • Vazard & Delete
  • Snel binnen
  • Veel oude nummers

Min

  • Vlammenwerpers vooraan de stage
  • Soms iets teveel bass
  • Waterflesje van 0,33 kostte anderhalve munt

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws