Party report: Synthetic 2.0

Peter Güldenpfennig | 23 april 2014
party reports


SYNTHETIC2.0_webWat: Synthetic 2.0
Waar: Patronaat, Haarlem
Line up:  Boneyard, The Dictator, Silver Shadow, Javi Boss, Mad Dog, Spitnoise, Destructive Tendencies, Tharoza, MC, M-Core
Reporter: Maud van Bochove
Prijs: Early Bird: €12,50/€15,- Vvk: €17,50 a/d deur: €22,50
Datum: Zaterdag 19 april 2014, 23:00 – 6:00 uur

NRG VIBE is een evenementenorganisatie die dance events organiseert in Nederland, gespecialiseerd in de hardere stijlen van de dancemuziek. NRG VIBE organiseert professionele harddance-evenementen zoals Synthetic, NRG Indoor & NRG Festival en Royal Madness, op locaties waaronder de Patronaat Haarlem, Claus Party House in Hoofddorp, Beachclub Fuel bij Bloemdaal aan Zee en De Vorstin Hilversum.

De Patronaat

De locatie was gauw gevonden, al was je met de auto of het openbaar vervoer. De Patronaat is gelegen tegenover de parkeergarage Raaks en bushalte Raaksbrug. Hierdoor was het na afloop van het feest voor de bezoekers gemakkelijk om weer thuis te komen.

De locatie is overzichtelijk ondanks dat het uit drie verdiepingen bestaat. Op de begane grond is de ingang, ook is hier de garderobe en het rokershok te vinden. Dit rokershok was een ruimte waar geen ventilatie in aanwezig was waardoor je op een gegeven moment gratis kon roken terwijl je tussen iedereen stond te glibberen van de hitte. Op de eerste verdieping wordt er gedanst en in dit geval bij Synthetic 2.0 vooral veel gegabberd natuurlijk! In deze zaal zijn er twee mooie bars aanwezig. Op de tweede verdieping zijn de toiletten te vinden en is ook is er een balkon die over de dansvloer uitkijkt. Dit balkon was overigens niet betreedbaar bij Synthetic 2.0. Helaas viel het geluid een beetje tegen in de zaal, dit was gelukkig niet heel storend.

Geduld is een schone zaak

De locatie was makkelijk gevonden door de lange rij die buiten zichtbaar was. Om binnen te komen duurde het dan ook iets te lang en omdat het buiten niet warm was, was dit redelijk vervelend. De reden waarom de rij wat langer duurde was waarschijnlijk vanwege ID-controle en de drugscontrole bij de ingang die goed uit werd gevoerd door de beveiliging van de Patronaat. De beveiliging had wel vriendelijker mogen zijn tijdens het gehele evenement.

Binnen kan het feest beginnen

Ondanks dat je even wat langer buiten stond, was dit alweer vergeten bij binnenkomst. Je hoorde al dat de zaal boven werd gevuld met heerlijke hardcore-nummers waardoor iedereen direct naar de garderobe snelde om zo snel mogelijk de dansvloer op te gaan. Er werden goede setjes gedraaid door de dj’s die de avond opende. Jammer genoeg was er weinig sfeer aan het begin van het feest.

Gelukkig begon de avond een beetje tot leven te komen op het moment dat Mad Dog begon te draaien, wat een geweldige set draaide deze grote naam. Gevolgd door het jonge talent Spitnoise, die de zaal compleet afbrak, zelfs de vloer onder je kon je voelen bewegen op de muziek. Toch als hoogtepunt van de avond, die zelfs de voorgaande setjes nog net overtroffen, waren Destructive Tendencies. Wat een meesters zijn dat achter de draaitafel! Wat een waanzinnige set draaide deze mannen. Ook al was Destructive Tendencies niet compleet, de nacht was dat zeker wel! Bezoekers riepen het van alle kanten: ‘heerlijk feest’ en ‘keiharde setjes’ hoorde je ze zeggen.

Naast de snoeiharde setjes van de dj’s, was ook de entertainment goed verzorgd. De lichten en lasers gaven een mooie show en ook stonden er twee mooie danseressen af en toe het podium te versieren. Wel leek het er op dat het geen professionele danseressen waren, maar wie had daar nog last van? De zaal stond vol met muziekliefhebbers die samen met volle teugen stampend stonden te genieten van de ongelofelijke setjes.

High service, low pricing

De service binnen was goed. Overal werd je snel en vriendelijk geholpen. Zowel bij de bar als bij de garderobe en het toilet. De garderobe in de patronaat kost €1,50 om je jas of tas op de hangen. De drankjes aan de bar waren betaalbaar. Frisdranken werden bijvoorbeeld verkocht voor €2,20 per drankje. Alcoholische dranken werden ook voor een normale prijs verkocht. De toiletten kosten daarin tegen wel geld. Je kon kiezen om voor €2,50 de hele avond gebruik te kunnen maken van het toilet of bij elk bezoek €0,50 te betalen. Wel waren de toiletten redelijk schoon. Een minpunt in de service was dat er binnen geen gelegenheid was ergens iets te eten te halen. Met een feest tot 6 uur zijn er op een gegeven moment natuurlijk wel bezoekers aanwezig die wat willen eten.
Het kaartje voor deze nacht was aantrekkelijk geprijsd vergeleken met de goede line-up die daartegenover stond.

Hardcore Happiness

Ondanks een aantal minpuntjes is dit feest zeker geslaagd. Met name door de dj’s die hardcoresetjes draaide waar je helemaal blij van werd. Wat een grote talenten zaten er tussen de line up. Als het geluid beter was geweest waren de setjes nog beter tot hun recht gekomen. Maar het was een nacht waar je met vollen teugen kon genieten. En voor de volgende edities word het waarschijnlijk alleen maar beter.

Laten we zeggen dat het zeker Hardcore Happiness was binnen.

Plus

 • Geweldige line up
 • Breed drankenassortiment van A-merken
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Bereikbaarheid en vindbaarheid van de locatie
 • Redelijk goede ventilatie
 • Zitruimte beschikbaar (trappen en aantal verzorgde zitplaatsen)
 • Vriendelijke en snelle service

Min

 • Beperkte zitmogelijkheid
 • Beveiliging
 • Geen eetmogelijkheid
 • Rokersruimte was niet geventileerd
 • Geluid
 • Lange wachtrij bij de ingang
 • Onvriendelijk ontvangst
 • Entertainment (geen professionele danseressen)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws