Party report: Kingsnight 2014 Sittard

Jonas van der Meiren | 26 april 2014
party reports


Wat: Kingsnight 2014 Sittard
Naam reporter:  Maarten van den Hoogen
Waar: markt Sittard
Wanneer: vrijdag 25 april
Line-up: Baggi Begovic, Leroy Styles , Lucas Gravell, Bobby Blue, Hosted by Clark Kent MC
Entree: gratis
Aanvang: 20.00

kingsnight-sittardHet is de vooravond van Koningsdag. Op zich al memorabel omdat het de eerste is sinds de troonwisseling. In diverse grote steden worden grote evenementen georganiseerd om dit te vieren. In Amsterdam was er zelfs sprake van een Kingsday Rave met diverse podia. Ook Sittard doet hier al jaren aan mee met een eigen Kingsnight.
Het festivalseizoen is begonnen, de terrasjes zijn weer open, en de korte broekjes liggen alweer gestreken klaar voor gebruik. De thermometer gaf 24 graden aan, dus dat belooft wat voor Koningsdag 2014. Gisterenavond was Kingsnight op de markt in Sittard.

Prima weer

Het feest begon om 20.00 uur en ging door tot 01.00 uur. Ondanks dat het weer prima was en het feest al op tijd begon viel de opkomst tegen en kwam het pas tegen 23.00 uur echt op gang.
Opvallend was vooral de leeftijd van de bezoekers. Deze was bijzonder laag, tussen de 16 en de 20 ongeveer. Voor mij weer een teken van de keiharde realiteit dat ik, met mijn 34 lentes jong, niet meer tot de doelgroep behoor.
Ondanks dat het niet druk was was het wel gezellig. Biertje in je hand, lekker genieten van de muziek. Verschillende bezoekers hadden de moeite genomen om zich in het oranje te steken of diverse attributen mee te nemen. Oranje hoedjes, Oranje voetbalshirts, sjaals etc. Dit gaf wel iets extra’s aan de avond.
Op de vraag of ze speciaal voor deze muziek waren gekomen of gewoon voor de gezelligheid, antwoordden twee dames: 'Voor de gezelligheid, maar zeker ook voor de muziek. Vooral Baggi Begovic vinden wij geweldig, en die wilden we graag zien.'
Tegen de avond begon het wat af te koelen. Voor diegene die het koud kreeg, hadden diverse cafés hun warmtelampen aangezet onder de luifels.

Groovy Leroy Styles

Bobby Blue opende de avond, waarna Lucas Gravell het stokje overnam en de avond op gang kwam. Mij persoonlijk is de set van Leroy Styles bijgebleven. Waar zijn collega-dj’s kozen voor een stevigere Bigroom-set, koos hij voor een groovende set met meer soul-invloeden. In zijn set kwam op een geven moment zelfs het populaire nummer van Ninetoes voorbij, genaamd Finder. Dat sloot mooi aan bij de headliner van de avond Baggi Begovic, die de avond afsloot op zijn energieke manier.

Conclusie

Het was een prima avond met verder geen rare incidenten of echte minpunten. De opkomst viel wat tegen. Dit had in mijn ogen puur te maken met het feit dat de meesten zich spaarden voor de dag erna, Koningsdag in Eindhoven of Amsterdam. De extra tapwagens en plaszuilen waren prima geregeld. Het geluid was goed en de mensen die er waren hebben zich prima geamuseerd. Avond geslaagd dus.
Het podium stond aan de andere kant van de markt, terwijl de bezoekers bij de cafés en de buitentaps bleven hangen. Dit zorgde voor een ‘gat’ tussen podium en bezoekers. Naar mijn mening had het podium enkele meters verplaatst kunnen worden, zodat het ‘gat’ gedicht werd.

Plus

  • Geluid
  • Kleding bezoekers
  • Sfeer
  • Gratis entree
  • Versiering/aankleding markt.

Min

  • Opkomst
  • Afstand podium/bezoekers

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws