Party report: Supersized Kingsday Festival [26 april 2014]

Rick Francissen | 27 april 2014
party reports


Supersized KingsdayWat: Supersized Kingsday Festival
Waar: Aquabest, Best
Wanneer: Zaterdag 26 april
Line-up: Hardstyle area:Psyko Punkz, B-Front, Ran-D, Code Black, Bass Modulators, Hard Driver, Sound Rush, Atmozfears, Frequencerz, MC DV8.Hardcore area: Partyraiser, Tha Playah, Amada, Mad Dog, Bodyshock, Future, Wasted Mind, Kasparov, Dyprax, MC Jeff. Freestyle area: Darkraver, Vince, Ruthless, Pat B, Yves, Freeze, Panic, MC Alee.
Reporter: Wouter de Vink

Om de eerste Koningsdag hard te vieren, vormde Aquabest het decor voor Supersized Kingsday. Het oranje gekleurde festival verhuisde van Etten-Leur naar het Brabantse recreatiepark, en al een week van te voren was het stijf uitverkocht. Meer dan vijfentwintig artiesten kwamen optreden, dus er waren meer dan genoeg redenen om de verjaardag van onze Willy hier te vieren.

De locatie

Aquabest heeft meerdere malen bewezen dat het een uitstekende partylocatie is. Zo strijken ook festivals als Extrema Outdoor en Lakedance hier jaarlijks neer. De plas, de heuveltjes en de vele meters aan gras maken van Aquabest een geschikte party place. Vanaf het station in Best reden regelmatig pendelbussen die je voor de deur afzetten. Wie met de auto was, kon in de buurt parkeren.

Bij aankomst werden binnen no time onze tickets gescand en werden we gefouilleerd. Een kluisje huren was ook zo gepiept. Toen we de ingang gepasseerd waren kwamen we aan bij de plas. Wat we zagen was een klein, oranje tentje (de freestyle-area) en twee grote, witte tenten (de hardstyle- en hardcore-area). Wat verder opviel was dat alles wel een oranje tintje had, maar dat is op Koningsdag niet meer dan normaal. Op meerdere plekken kon je munten halen (vier munten voor tien euro), maar op slechts één plek kon je naar de wc. Dit zorgde voor wat lange rijen en je moest vaak wel even wachten voordat je je behoeften kon doen. We besloten om eerst te gaan kijken bij de grootste tent van dit festival: de hardstyle-tent.

Hardstyle

Stiekem hoopten we op een outdoor stage, maar helaas is het daar voor nog niet zomers genoeg. Aan de zijkanten van deze tent stonden twee grote bars. Door de hele area hingen veel lichten en ook de CO2-kannonen zorgden een mooi effect. Vooraan in de tent was het wel erg heet. Achteraan was de tent rondom open, dat zorgde voor wat verkoeling, alleen hier stond het geluid wat zacht. De dj’s die vandaag on stage zouden staan waren niet de minste. Hard Driver, Bass Modulators, Frequencerz en nog vele anderen verzorgden de muziek voor de hardstyle-liefhebbers. B-Front willen we even extra in het zonnetje zetten: deze (oranje) man weet zich elke keer wel raad met zijn publiek en overtreft elke keer zijn eigen sets. Die sfeer die hij weet op te bouwen, om vervolgens af te sluiten met ‘Magic’; geniaal.

Hardcore

Aan het einde van het terrein was er ruimte gemaakt voor de hardste muziek stijl die er vandaag te bewonderen was. Nou ja, ruimte… We troffen een niet zo grote tent aan met enorm veel mensen. Het was zo druk binnen dat je niet normaal konden bewegen zonder tegen iemand aan te beuken. De drukte zorgde voor een enorme hitte, het was af en toe niet uit te houden in die tent. Er bleven zelfs veel mensen buiten de tent dansen, want daar was het wel verdraagbaar. Anyway, we trotseerden de hitte en bleven midden in de tent staan. Tha Playah liet hier namelijk zien waarom hij één van de hardcore-pioniers is. Gevarieerd met breaks en trackkeuze, van sloom naar snel: deze man kan het allemaal. En ‘Eternal’ klinkt ook in een tent heel erg lekker!

Freestyle

De mannen van het feestje worden ze ook wel genoemd, de freestylers. Knotsgek doen op een knotsgekke line-up. Deze stage was niet zo groot. Een kleine, oranje luifel met wat lichtjes, that’s it. Maar het terrein voor deze stage was wel enorm. En ook dit terrein was erg goed gevuld met vrolijke partygangers. MC Alee had veel interactie met het publiek, en dit zorgde als toevoeging op de energieke muziek voor een leuke sfeer.

Conclusie

Wat ons betreft mag het elke zaterdag wel Koningsdag zijn! Mooi weer, in het oranje, een biertje drinken, met goede muziek: Supersized Kingsday had het allemaal. Wel merkten we dat niet alles tot in de puntjes geregeld was. Onder andere de hitte in de tenten, bepaalde dranken die bij sommige bars al vroeg op waren en de hardcore-tent die uit zijn voegen barstte waren wel wat smetjes op een verder hele leuke dag. Gefeliciteerd Willem-Alexander!

Plus

  • Dikke line-up
  • Vette sets van Code Black, B-Front, Tha Playah en Partyraiser
  • Leuke aankleding
  • Vrolijke sfeer

Min

  • Weinig toiletten
  • Bepaalde dranken waren al vroeg op de dag op
  • De hitte in de tenten
  • Een veel te kleine hardcore-tent

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws