Party report: Kingsland Festival [26 april 2014]

Rick Francissen | 27 april 2014
party reports


kingslandWat: Kingsland Festival
Waar: RAI, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 26 april
Line-upArmin van Buuren, Afrojack, Martin Garrix, Showtek, Sunnery James & Ryan Marciano en W&W, Bassjackers, Quintino, Shermanology en Sidney Samson, andere DJ Brenmar, TWRK, Adje en FS Green, Marco Bailey, Stephan Bodzin, Steve Rachmad, Marco Bailey, Stephan Bodzin, Sandrien
Reporter: Denise van de Ree

E&A Events, ALDA Events en 4PM Entertainment presenteerden op de allereerste koningsdag het enige echte Koningsdag-festival van Nederland: KINGSLAND.

Met vier stages en een groot aantal artiesten vormde het terrein van de Amsterdam RAI het decor van deze in&outdoor-sensatie op het gebied van elektronische muziek. Het festival waar muziek een majestueuze vorm heeft! Voor 27,50 kon je er bij zijn. Dit was een wat hogere prijs dan vorig jaar, maar daar kreeg je dan ook een hoogwaardige line-up voor terug.

Locatie

De Amsterdamse viering van deze bijzondere dag werd dit jaar bekroond met een tweede editie van Kingsland Festival in en rondom de Amsterdam RAI.

De RAI was voor ons goed te bereiken. Aangezien we met het openbaar vervoer gingen hebben we van te voren de website van Kingsland bekeken voor het reisadvies. Het bleek dat treinstation Amsterdam RAI afgesloten was met Koningsdag. Gelukkig was het vanaf treinstation Amsterdam Zuid niet ver lopen. De route was overal duidelijk aangegeven en binnen 20 minuten stonden we bij de ingang.

Eenmaal in de rij bij de ingang hebben we niet gek lang hoeven wachten. Onze tas werd grondig gecontroleerd. We zijn hierna doorgelopen naar de lockers en hadden al vrij snel een sleutel en konden we onze spullen in het kluisje doen. De rij bij de munten was gedurende de gehele dag erg lang. Hier hadden best wat meer muntautomaten mogen staan. Ook de prijs van een muntje was aan de hoge kant. Voor één muntje betaalde je 2,77 euro, normaal voor een groot evenement. Dit gold ook voor de prijzen voor het eten en drinken.

Party

We zijn de dag gestart bij de mainstage. Deze was nog groter en mooier aangekleed dan het jaar ervoor. Een groot pluspunt dus. De mainstage was opgebouwd met een aantal hoge pilaren in de vorm van een kasteel. De Hollandse kleuren rood, wit, blauw en oranje kwamen hier uiteraard mooi in terug. Grote LED-schermen in het midden van de stage zorgden samen met de visuals voor een verbluffend effect. Confetti en rookmachines mochten ook niet ontbreken op deze feestelijke dag. Op deze stage waren de meest populaire house en trance-DJ's van het moment te bezichtigen.

Een hoogtepunt van de mainstage act was Armin van Buuren. Bij het betreden van de stage was er al goed van zijn gezicht af te lezen dat hij er ongelofelijk veel zin in had. Hij begon zijn set met een recente track genaamd: Armin van Buuren – Ping Pong. Hij maakte zwaaiende bewegingen op de tonen van de muziek en het hele publiek deed met hem mee. De track ging over in de ‘Hardwell remix’ van Ping Pong. Het tempo werd aardig opgevoerd. In zijn set kwamen rustige trance beats naar voren die gemixt werden met heerlijke house-tracks. Erg leuk om te zien dat Armin wel degelijk niet alleen trance draait, maar dit geweldig goed kan combineren met andere muziekstijlen.

Blasterjaxx: groot feest

Kingsland liet een paar dagen voor het festival via Facebook weten dat het DJ duo Blasterjaxx vervangen zou worden door Wildstylez wegens logistieke redenen. Door de vele teleurstellingen is er alsnog een oplossing bedacht. Het programma was ingekort zodat deze heren alsnog een dikke set konden komen draaien. Blasterjaxx heeft er een groot feest van gemaakt bij de main area. Ook al draaide dit duo maar 45 minuten hebben we toch ongelofelijk van ze genoten. Vooral bij hun nieuwe track samen met W&W ‘Rocket’ ging het publiek volledig uit zijn dak.

Een minpunt van het festival was de kleine drankvoorraad. Halverwege de middag bleek bij vele dranktenten de wijn op te zijn. Ook het vrouwendrankje Jillz was nergens meer te bekennen. Het barpersoneel deed hun best maar het duurde toch vrij lang eer dat je aan de beurt kwam. Je kon wel kiezen uit allerlei soorten etenswaren en daarvan was voldoende op voorraad.

Kings of Ace

Na een vervangend drankje te hebben gevonden was het tijd om een kijkje te nemen aan de andere kant van het terrein. Hier was een dedicated stage opgebouwd in de vorm van een kaartenspel genaamd ‘Kings of Ace’. DJ-grootheden die allen deel uitmaken van het wereldbefaamde muzieklabel Ace Agency kwamen hier aan bod, waaronder Franky Rizardo. De zomerse latin tracks die franky deelde met het publiek paste perfect bij het zonnetje dat op dat moment volop scheen. Zomers en oranje geklede mensen maakte deze area helemaal af.

Voor de allerlaatste act hebben we gekozen voor de b2b-set van DJ Afrojack en Martin Garrix. Deze helden draaiden op de Kings of Ace-stage. Op dat moment sloot Wildstylez af op de mainstage en het was opvallend dat de echte houseliefhebbers richting de Kings of Ace stage gingen. Er hing een ongelofelijk goede vibe, want bij deze act ging het publiek op zijn allerhardst. Een sitdown mocht uiteraard niet ontbreken!

De helden sloten hun set af met onder anderen hun nieuwe track Afrojack & Martin Garrix – Turn Up The Speakers. Helaas duurde het festival maar tot 20.00 uur. Het had van mij zeker nog wel wat langer mogen duren en zo dachten er meerdere over. Dit bleek uit de minutenlange ‘we want more’ kreten die na de afsluiting werden geroepen, jammer genoeg werd hier geen gehoor aan gegeven.

Conclusie

Het festival, dat dit jaar nog uitgebreider was dan vorig jaar, alle Koningsgezinde fans van 12.00 tot 20.00 non-stop laten genieten van het allerbeste dat de internationale dance scene te bieden heeft. Volgend jaar zijn wij er weer bij! Hopelijk is dan wel de drankvoorraad wat ruimer.

Plus

  • Hoogwaardige line-up
  • Mooie aankleding van stages
  • Goede sfeer

Min

 

  • Te kleine drankvoorraad
  • Opstoppingen bij doorgangen
  • Tijdsduur festival kort

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws