Party report: Beat the Bridge Kingsday [26 april 2014]

Steven Wiertz | 27 april 2014
party reports


BTBWat: Beat the Bridge Kingsday
Waar: John Frostbrug, Arnhem
Wanneer: Zaterdag 26 april 2014
Line-up: Headhunterz, Frontliner, Brennan Heart, Crypsis, Wild Motherfuckers, Da Tweekaz, Atmozfears, Deepack, Cellrock, Focuz, MC Renegade, Luna, Chain Reaction, Radical Redemption, Titan, Digital Punk, Thera (live), E-Force, The Viper, Phuture Noize, Blackburn, Zirkum, MC Da Syndrome
Reporter: Steven Wiertz
Fotografie: Arjan Spannenburg

Op Koningsdag zijn er bijna ontelbaar veel feestjes, lastig natuurlijk om dan vooraf te kiezen waar je heen gaat. Weer naar een feest in Amsterdam? Of liever wat korter bij huis en lekker hardstylen op Beat the Bridge in Arnhem? Het laatste is het geworden, vol verwachting reizen we af naar Arnhem!

Onder de John Frostbrug ligt een leeg terrein waarop het feest plaatsvindt. Met een ingang waar men weinig tot niet hoefde te wachten kon met direct doorlopen naar de muntenkassa's of een van de twee stages die duidelijk aangegeven staan inclusief de timetable.

Strakke timetable

Kun je niet kiezen? Dan heb je een probleem gedurende het programma van Beat the Bridge. Veel grote namen draaien namelijk tegelijk gedurende de dag op de twee stages. Een voorbeeld hier van zijn Headhunterz en Digital Punk, later op de avond draaien ook Atmozfears en Radical Redemption tegelijk. Dit is echter geen resultaat van een slechte planning, gezien de hele line-up gewoon bestaat uit grote namen die je eigenlijk allemaal wel wil zien. Wel liggen de stages op slechts een minuutje lopen van elkaar af, tussendoor wisselen is dus geen probleem.

Goed georganiseerd

822014BeattheBridgeClublifeEDM

Ondanks dat het gedurende de dag vordert ook drukker wordt is toch te merken dat de organisatie er alles aan gedaan heeft om zaken in goede banen te leiden, zo kon je vooraf al je drankmunten via internet bestellen en kreeg je daar dan een apart ticket voor dat je kon inleveren waarna je direct je munten kreeg. Ook is er op het terrein gezorgd voor genoeg sanitaire voorzieningen ondanks dat het daar op sommige momenten wel even wachten was. Het halen van drinken duurde meestal niet zo lang, het wachten voordat je je drinken had duurde meestal niet langer dan een tot een paar minuten gezien er genoeg plaatsen waren waar drank verkocht werd. Ook is er gezorgd dat de feestgangers een goede bodem kunnen leggen met onder andere een frietkraam, pizza, een broodjeskraam en een healthy bar waar verschillende soorten fruit te koop waren.

Muntjes vooraf kopen was een gouden tip, dit scheelde namelijk nogal wat. Voor €30,- kreeg je 15 munten inclusief een Beat the Bridge gadget (een zonnebril of een waaier). Bij de kassa kon je uiteraard ook muntjes aanschaffen, waarbij je 10 euro per vier muntjes moest aftikken. Voor gewone frisdrank, water of een biertje was je een munt kwijt, voor onder andere Redbull anderhalve munt. Voor een pizzapunt gold hetzelfde bedrag van 1,5 munt, bij de broodjeskraam was je de man voor twee munten voor een broodje beenham.

Variatie

232014BeattheBridgeClublifeEDM

Met een timetable zoals die van Beat the Bridge kun je maar beter zorgen dat je vooraf goed kijkt waar je wil zijn anders mis je zomaar een van je favoriete artiesten! Zelf begon ik de dag rond half twee bij Blackburn, snel de oordoppen in en checken hoe de Factorystage er bij staat. Het is nog vrij rustig bij de Factorystage, duidelijk is dat Blackburn zijn best doet om de voetjes van de vloer te krijgen maar daar is het nog net iets te rustig voor, hoewel de enthousiastelingen er natuurlijk ook al uit te pikken zijn. Ondertussen besluiten we om toch maar even de Bridgestage te checken waar Da Tweekaz al behoorlijk hard staat te rammen. Hier wachten we onder het genot van een drankje totdat Headhunterz de draaitafels overneemt. Ondertussen wordt het al wat drukker, het publiek zwiept aardig op en hij laat nog wat Headhunterz t-shirts het publiek in gooien. Rond een uur of vijf loopt de set van Headhunterz tot een eind en besluiten we een hapje te gaan eten, meteen even wat rust voor de voetjes. Later op de avond neemt bij de Bridgestage Atmozfears de draaitafels in handen, hij sleept het publiek lekker mee met onder andere zijn eigen remixes van 'If I Lose Myself Tonight' en 'This Is The Time'.

Tijdens de set van Atmozfears toch maar snel door naar Radical Redemption om daar nog iets van zijn set mee te krijgen. Hier is tussen het publiek stilstaan geen optie, de houten vloer veert namelijk met het publiek mee ondertussen terwijl Radical Redemption zijn eigen 'Brutal 4.0' draait. Ondertussen gaat de zon omlaag en wordt de lichtshow er beter op en ook de sfeer bij het publiek bereikt een climax. E-Force begint zijn set erg opbouwend, van relatief rustig tot keihard gassen. Dit doet hij onder andere met zijn eigen nummers zoals 'Crucifix' en 'Seven'. Voordat men er erg in heeft neemt Titan de Factorystage over van E-Force en opent hij zijn set met een vocal track en gaat hij onverminderd hard door met beuken. Rond 11 uur is het tijd om door te gaan naar de Bridgestage om daar nog voor het laatste uurtje de set van Crypsis mee te krijgen. Na een 10 uur aan de verjaardag van onze Koning te vieren mogen we nu toch wel zeggen dat dat gelukt is met deze uiterst gevarieerde hardstyle line-up op Beat the Bridge!

342014BeattheBridgeClublifeEDM

Geluid en visuals

Beide stages waren goed aangekleed. De 'Bridgestage' bevindt zich gedeeltelijk onder de brug en is oranje aangedaan, de 'Factorystage' bevindt zich op een open stuk terrein, deze stage is aangekleed als een fabriek met enkele schoorstenen waaruit gedurende de dag vaker vuur of rook komt, ook werd er vaker met confettislierten geschoten. De licht-en lasershow sloten perfect aan bij de stages en waren nog van ver af te zien. Het geluid  was zuiver en goed, over het volume valt te discussiëren gezien oordoppen zeker geen overbodige luxe waren, hoewel dat te verwachten was.

Conclusie

Voor de liefhebber van hardstyle was dit de place to be om de eerste Koninklijke verjaardag van Willem-Alexander te vieren. De strakke line-up, prima organisatie, prijs en sfeer gaven weinig ruimte tot klagen, iets waar een aantal organisaties zich een puntje aan kunnen zuigen.

Plus

  • Kosten
  • Line-up gevarieerd en goed.
  • Visuals
  • Goede sfeer
  • Goed georganiseerd

Min

 

  • Op piekmomenten druk bij toiletten en eetkraampjes

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws