Party report: Beat the Bridge Night [25 april 2014]

Peter Güldenpfennig | 29 april 2014
party reports


BTBWat: Beat the Bridge Kingsday
Waar: John Frostbrug, Arnhem
Wanneer: Zaterdag 26 april 2014
Line-up: Headhunterz, Frontliner, Brennan Heart, Crypsis, Wild Motherfuckers, Da Tweekaz, Atmozfears, Deepack, Cellrock, Focuz, MC Renegade, Luna, Chain Reaction, Radical Redemption, Titan, Digital Punk, Thera (live), E-Force, The Viper, Phuture Noize, Blackburn, Zirkum, MC Da Syndrome
Reporter: Rick de Brouwer
Fotografie: Organisatie Beat the Bridge

Ieder jaar sta je als feestliefhebber rond 30 april voor een vast dilemma. Waar gaan we het feest van de Oranjes vieren? Met steeds meer keuze op de agenda wordt het steeds lastiger kiezen. Gaan we ergens los in de hoofdstad of op een dikke vette party? Vieren we het klein en gezellig of zullen we de Oranjes zelf eens met een bezoek vereren. Of toch maar werken voor die 200%? Het klinkt allemaal aanlokkelijk, behalve dan het braaf zwaaien naar een stoet veredelde omhooggevallen passanten wiens laatste recentelijke wapenfeiten dateren uit een ver verleden.

Nee, de meeste keuzes worden bepaald door aanwezige vrienden , muziekkeuze, prijs en locatie. De organisatie Miami Beach Flamingo Hunters van Beat the Bridge richt zich op de mensen die de keuze voornamelijk door hardstylemuziek laten bepalen. Met een sterke line up, een goedkope entreeprijs en als een van de grootste hardstyle outdoor-evenementen positioneert en profileert zij zich al jaren duidelijk in het uitgaanswereldje. In tegenstelling tot de meeste concurrerende evenementen luistert de organisatie proactief naar haar fans en doet er ook daadwerkelijk wat mee.

Grootste voordeel van Beat the Bridge? Het bestaat uit niet één maar twee dagen, Beat the Bridge Night & Day. In totaal zou de brug bezet worden door 6000 liefhebbers op de vrijdagavond. Wij bezochten samen met hen de nachtversie van vrijdag 25 april 2014. Zou er wederom geschiedenis geschreven worden?

A bridge to far

Rond 19.30 uur wisten wij de entreepoorten te vinden. Niet afkomstig uit regio Arnhem kostte het ons enige moeite de locatie te vinden. De opgevolgde rijrichtingen van de site www.beatthebridge.nl
bleken niet te kloppen. Directe toegangswegen waren afgezet en nieuwe oplossingen werden ter plaatse geboden. Ons vooraf strak geplande reisoperatie Market Garden verliep daarom niet op rolletjes. Gelukkig konden we gratis parkeren en waren we snel binnen. Nog eerder dan de meeste bezoekers kennelijk, want de meesten arriveerden pas vrij laat, tegen 20.30 uur.

Andere opzet

Eenmaal binnen viel meteen de nieuwe terreinindeling op. Veel fans hadden vorig jaar geklaagd over het geluid en de opzet van de Factory Stage. De organisatie heeft goed naar hen geluisterd. De oude paintballbaan op het Coberco-terrein werd nu bij het festival betrokken zodat er een dansvloer van 40 × 40 meter voor de Factory Stage ontstond, ingericht met een EAW geluidsinstallatie van 125 KiloWatt. Ook de toiletten waren aangepakt. Gratis inclusief een freshpoint met verzorgingsproducten. En we spotten een meetingtoren om mogelijke hinder van mobiele bereikbaarheid tegen te gaan. En dat alles tegen een kleine stijging van €5,- in de entreeprijs. En daar krijg je twee volwaardige stages voor terug met een prijs van slechts €12,50 of €30,- voor een passé partout voor beide dagen. Waren de consumptiemunten dan nog extra duur? Nee hoor, voor €10,- was je in het heugelijke bezit van vier bonnetjes. Wie slim was kocht zijn munten vooraf en bespaarde daarmee nog eens extra kosten.

God’s Child

Radical Redemption maakte dit jaar het anthem. Aan hem dus ook de eer twee dagen op prime time te draaien.

Afgaande op de reacties van het publiek deed Radical Redemption het verve. ‘God’s Child’ sloot af met zijn eigen unieke beukende set die de brug op zijn grondvesten deed trillen. ‘Torture’ en ‘Spell of Sin’ waren de populairste tracks. Ook beuklegendes B-Front, Thera en Mad Dog lieten goed van zich spreken.

En natuurlijk zette Frequencerz ook hier een ijzersterke set neer. Producties of de juiste energieke sets en platenkeuzes, de mannen van Frequencerz lijken met hun sound en enthousiasme de komende tijd goud in handen te hebben. Onze tip, luister hun nieuwste productie die ze samen met B-Front hebben gemaakt, het anthem voor Decibel van 2014. Een mooi loyaal gebaar vonden wij hun dankwoord aan Adaro aan het einde van hun set.

Conclusie

Beat the Bridge heeft met een sfeervolle koningsnacht laten zien dat een goed feest niet duur hoeft te zijn. Ons dankwoord gaat daarom uit naar de proactieve organisatie van Beat the Bridge! Heb je suggesties of ideeën, vergeet dan niet het tevredenheidonderzoek van Beat the Bridge van de week even in te vullen. De organisaties van concurrerende feesten dagen wij uit die brug op Arnhem volgend jaar maar eens te verslaan!

Plus

 • Goedkope entreeprijs en consumptiemunten
 • Twee professionele grote stages met verschillende stijlen
 • Yzersterke sets van een sterke line up
 • Proactieve organisatie die luistert naar haar bezoekers
 • Gratis toiletten en verfrissingsmogelijkheden
 • Centrale meetingtoren
 • Spandoeken maken bij ‘Be A Warrior’ stand

Min

 • Weinig oranje verklede bezoekers
 • Lang wachten voor eten op bepaalde momenten
 • Ver lopen voor Wc’s en station Arnhem
 • Late opkomst feestgangers

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws