Party report: 18hrs presents Kingsday Madness [26 april 2014]

Nikki Veerbeek | 29 april 2014
party reports


Kingsday MadnessWat: 18hrs presents Kingsday Madness
Waar: Sportpark Riekerhaven Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 26 april
Line-up: Monika Kruse (DE), Technasia (FR), Benny Rodrigues, 2000 and One B2B Joey Daniel, Oscar Aguilera (ES), De la swing (ES)
Reporter: Niloo Salimiyan

'Koningsdag' klinkt nog steeds niet helemaal lekker. Echter is dat de officiële naam sinds dit jaar, dus we moeten er echt aan geloven. Amsterdam was vol met verschillende feesten dit jaar. Veel feestjes waren uitverkocht of was het nog strijden om een kaartje, 18hrs daarentegen had nog kaartjes over. Maar een festival hoeft natuurlijk niet uitverkocht te zijn om daar te kunnen genieten.

Line-up

Als je van te voren al naar de line-up had gekeken, had je gezien dat het voornamelijk buitenlandse artiesten waren die er stonden. De meeste kwamen uit Spanje. In eerste instantie is het jammer dat er niet meer artiesten waren van eigen bodem, maar aan de andere kant: als deze artiesten meer konden leveren, dan was dat het meer dan waard. Dat konden zij zeker! Artiest na artiest draaide goed. Het klinkt raar om te zeggen, maar Technasia bracht rust met zich mee. Dit betekent niet dat dat niemand los ging, maar het was een heerlijk moment. Voornamelijk met een drankje en als de zon nou volop scheen had het de dag afgemaakt. Benny Rodrigues zorgde weer voor lekkere beats en was toch wel echt één van mijn favorieten.

Snoepjes, opblaasballen en de konijnendans

Er stond een grote groep feestgangers helemaal vooraan los te gaan en de rest was eigenlijk meer bezig met 'relaxen' dan dansen. Ergens voelde ik mij een buitenstaander omdat ik als, volgens mij, één van de weinigen geen drugs ophad. Het zonnetje scheen al een tijdje niet meer, maar de zonnebrillen bleven.De opblaasballen en de mensen op stelten was wel het beetje extra wat 18hrs nodig had. Daarnaast was er echt geen tekort aan de kleur oranje, alles was oranje versierd, zelfs de opblaasballen.

De sfeer werd niet alleen gemaakt door de kleur oranje of waar men van onder invloed was, maar ook door de mensen zelf en hun 'dansjes'.In de wereld van techno bestaat er de 'konijnendans', ken je het niet dan zou ik het even opzoeken als ik jou was. Het maakte niet uit waar ik keek want overal zag ik wel iemand de konijnendans doen. Uiteindelijk sprak ik iemand aan die een halve konijnendans aan het doen was. Hij vertelde me dat wanneer hij naar technofeesten gaat, hij zich geen zorgen maakt over wat andere mensen denken. De konijnendans of elk andere technodansje heeft te maken met doen wat je zelf leuk vindt. 'Er bestaat geen perfecte technodans, het is gewoon doen wat goed voelt. Niemand bepaalt hoe een dansje er precies uitziet.'

Fortuin

Wellicht is de kop een beetje te extreem, maar het is wel zo. Festivals worden steeds duurder. Zo betaalde je 2,75 euro voor een muntje en moest je voor een flesje water twee muntjes neerleggen! Een biertje was natuurlijk maar één muntje, maar voor de bezoekers die onder invloed van andere middelen of de BOB waren, was een flesje water halen een dure grap. Het flesje werd namelijk zonder dopje overhandigd. Zo kon je niet je flesje vullen en was je bijna wel genoodzaakt om gewoon weer twee muntjes neer te leggen. De hele dag fris drinken is natuurlijk ook niet even altijd lekker.

Een goede starter

Veel mensen op het feest zeiden dat het bezoeken van 18hrs presents Kingsday Madness de perfecte manier was om Koningsdag mee te beginnen. Een goede starter om zo even op gang te komen, een drankje doen, luisteren naar heerlijke muziek maar wel om vervolgens tussen 17:00 en 20:00 uur verder te gaan naar een ander feest.

Conclusie

18hrs Festival trekt vaak volle zalen en weet het publiek precies te geven wat zij willen. Wellicht was het nog even stuntelen om dit over te brengen op Koningsdag. Vooral als er een paar grotere festivals in de buurt zitten. Een goed begin, geweldig feestje en volgend jaar misschien wat meer uitpakken.

Plus

  • Artiesten waren het waard
  • Goede sfeer

Min

  • Duur

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws