Party report: DOOR presents CLAUDIO PRC [3 mei 2014]

Rick Francissen | 4 mei 2014
party reports


door ruigoordWat: DOOR presents CLAUDIO PRC
Waar: Ruigoord, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 3 mei
Line-up: Claudio PRC ,Jocelyn Abell ,Miss Fuzzy, Sub Division, Octave
Reporter: Denise van Riemsdijk

Voor het eerst sinds lange tijd was ik blij met het christelijke geloof. Ik en de Kerk, de Kerk en ik. Voor meer dan negen uur waren wij beste maatjes. Of misschien zelfs wel mijn grote liefde. Neen, dit gaat niet over een gehersenspoelde religiefanaat uit Staphorst maar gewoon iemand die van techno en feesten houdt.

Ruigoord

Ruigoord, bij velen bekend, maar waarschijnlijk bij meer mensen onbekend. Inmiddels staat het bekend als kunstenaarskolonie nabij Amsterdam omdat leegstaande woningen in de jaren zeventig in gebruik werden genomen door kunstenaars. Tegenwoordig zijn er ateliers gevestigd en worden er culturele activiteiten georganiseerd in het voormalige kerkgebouw in het dorpje.

"Hoe kom ik in hemelsnaam in dit walhalla terecht?", hoor ik jullie denken? Heel simpel: de Ruigoordexpress rijdt elk half uur vanaf Amsterdam Sloterdijk. Binnen een kwartiertje ben je op de plaats waar je nooit meer weg wilt.

Welkom geheten door een kampvuur en gezellige huisjes alsof je in een sprookjesbos bent beland kom ik meteen in een magische wereld waar ik alles van wil weten. De Kerk trekt meteen mijn aandacht en ik kan niet wachten om daar het altaar te aanschouwen.

Normale prijzen

Normale prijzen voor koek en zopie zijn blijkbaar op sommige feesten nog wel aanwezig. Een flesje water [met dop] kost 2 euro, net zoals een biertje. Wc’s zijn gratis [Ja ook de pastoor moet af en toe een plasje plegen] en de lockers zijn ook de reguliere prijs. Als alle huis-tuin en keuken dingen geregeld zijn kan ik dan eindelijk mijn ogen uitkijken: WAUW! Dat we dit in Nederland mogen hebben.

Aan DOOR de eer om er een pareltje van een avond van te maken. Met een internationale line up, goede locatie en relaxt publiek begint de avond al perfect.

Vanaf 23:00 uur stroomden de eerste mensen langzaam binnen en de sfeer zat er meteen in. Je zag dat iedereen zat te wachten tot het beukgeweld ging los barsten. De eerste twee sets waren prima voor een opening. Een rustig tempo met duistere beats vulde de ruimte. De opbouw bij Miss Fuzzy had iets sneller gemogen, want iedereen had zin in hard en donker geluid.

Het tempo wordt opgeschroefd

Klokslag 2:00 uur begon waar iedereen vanaf het begin eigenlijk al op zat te wachten. De bass ging open, het tempo ging een paar stappen sneller en de muziek leek wel uit de lucht te kletteren. Voor het grootste deel ging iedereen ook meteen los. Na een goede beukset van Claudio PRC liet Octave ons geen moment rusten. Vanaf seconde een kwam er een geluid uit vergelijkbaar met Speedy J. Stilstaan was geen optie de komende twee uur, net zoals plassen, drinken halen of praten met anderen.

Na twee uur lang vol gedanst te hebben was het tijd om bij het kampvuur buiten te chillen en te roken. Je kreeg er een soort schoolkamp-gevoel bij. En iedereen om het vuur was een grote familie van elkaar. Bezoekers gemengd met de bewoners van Ruigoord zorgde voor een bepaalde sfeer, een goede sfeer, en iets wat je eigenlijk nergens anders terugvindt.

Na iets te lang gekletst, gechillt en gerookt te hebben, zijn we het laatste half uur nog in de Kerk geweest. Dat er een stuk minder mensen waren maakte het het feest er absoluut niet minder om. Iedereen bleef dansen, gek doen en nog meer dansen. Backstage achter de dj verzamelde zich een hele groep die elke seconde tot 08:00 uur wilden meemaken met een big smile op hun gezicht

Ruigoord, wat een toplocatie. DOOR, wat een episch feest. Octave, de held van de avond. Ik heb alleen maar positieve reacties over hem gehoord. Maar ook Claudio PRC die met zijn eigenzinnige geluid de avond tot een succes heeft gebracht! De combinatie van deze twee dingen is een gouden formule. DOOR: wanneer mogen we weer??

Plus

  • Toffe locatie
  • Enorm goede sfeer
  • De set van Octave was geweldig!

Min

  • Alle leuke dingen kennen een einde, zo ook dit feest

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws